жени, дали продолживте да пиете мултивитамини и по породувањето, односно додека доите? на мисла сум...
Да. Витамините од втората половина од бременост се пијат и за време на доење. Конкретно, јас ги пиев фемибион 2 и втора половина бременост и доење. И некои други да зедеш нема да има штета, само корист.
Колку време по адаптирано млеко му давате на бебето да цица? Ние прво цицаме, па ако е гладно давам ад?
Ајде мајки помош почнав да се фрустрирам. Синко е 35 дена и од завчера пак почна да цица постојано во одреден период од денот кој не е ист на пр вчера цицаше постојано од 18-22ч, денес од 16ч до 20.30ч...значи цица се трга и после 2 мин почнува да плаче хистерично и така во круг све пробавме со мм, за лажливка ни да чуе...ова ни се случи на еден ден само пред 2 недели и еве сеа пак.инаку цица на 2 саати отприлика во нормални околност а преку ноќ знае и 3 да завкече...очигледно млекото ми е ок зашто е е птен буце и машала со напредува од преглед ма преглед....ве молам за совет или утрха ќе се шекнам денес
Majki sigurno ima nekade niz temata ama ne mozam da listam,kolku vreme moze da stoi izmolzeno majcino meleko?
Ама откако ќе дадам адаптирано? Негде прочитав дека после 3 часа може, толку време било потребно за да се обработи млекото...
Дали им е доволно цицање од една града, јас имав проблем со едната и сега бебе цица само 3 минути и продолжувам на друга. Давав адаптирано ама за една недела качи над 350 грама и сега давам еднаш до два пати ад, ама се плашам да не е гладен ...
После адаптирно следно адаптирано се дава после 3 часа. Мајчино може кога сака без разлика кога пиело адаптирано. Инаку прво се нуди града, па се дохранува со ад.
На моево му е доволно, некаде од пред 2м цица исклучиво од една града. Јас бев во голем страв дека нема да напредува и ќе треба да воведам АД, но напредува над просек, градата ми се полни буквално за час. Најверојатно вистина е она ,, колку е побарувачка, толку ќе е и потрошувачка,,
@Rose-tulip Мене така ми правеле бебуши кога многу им се спие. Ете некои бебиња сакаат да цицат кога им се спие ама моите кога ептен многу и се спие пушти - фати ми прави на цицето. Во тој случај ја смирувам во раце или лулашка, ја подзаспивам малку и потоа ја ставам на града да цице и нема проблем. Инаку не се паничи, сите сме минале низ тоа и одма сомнеж - имам ли млеко? доволно ли е? хранливо ли е? ( а нема нехранливо) Можеби и скок да е, не запазив колкави сте!
Скоро 6 недели сме, не знам што да кажам пробуваме да го заспиеме ништо не сака ...ај се надевам првиот скок дека е...
Doktor mi ima kazano do 1 cas na sobna temperatura potoa frizider do 48h... go vadis go stavas vo mlaka voda i go davas
Прочитај на кутијата што пишува на млекото. На хип вика може кога сакаш и колку сакаш - како мајчино млеко.
Драги мамички, големо извинување за нереагирање на тагови во последно време, но ве замолувам, доколку некоја сака да ме контактира, да го направи тоа преку лична порака, бидејќи така добивам известување и на е-меил, па реагирам одма, додека овдешните известувања ги имам за жал пропуштено. Ќе се потрудам да бидам повторно тука, но, слободно пишете во ЛП, доколку мислите дека би можела да помогнам. Периодов ми е малку неочекувано исцрпувачки, па можно е да е моето присуство тука повторно редуцирано. Огромен поздрав за сите! Ви посакувам успешно и уживачко доење на сите!