Мајки, ми треба искуство за мајките после пораѓај што не сакаат да дојат. Уште на болница што примаат инексија за прекин на млеко. Има таква варијанта? За Прилеп искуство
Не мора инекција, може одма со апчиња да почнат. Тие што не смеат да дојат од икс причини со таблети прекинуваат лактација.
Мајки почнав да замрзнувам млеко измолзено бидејќи имам доста и за да се најде кога ќе треба на подплго да го оставиме бебче...е сега денес пробавме да му дадеме од замрзнатото млеко за да видиме како ќе прифати зашто мнаскоро ќе го пставиме со баба му зашто сме на свадба и му дадов 120мл и одма го испи и плачеше после ама некако го смирив...рабптата е што не знам дали му е доволно тоа а од др страна ми е страв да не го прејадам...инаку бебече тера 7ма недела
Толку мало бебе ако се прејаде ќе блуцне. Нема што страв од прејадување да ти е. Може му било малку па плачело иако 120мл е солидна количина. Понуди 150 нареден пат.
Не блуцна ваљда треба со повеќе наредеен пат...инаку машала ми напредуца во килажа така да деф ќе да е за поише
Да не се прејадува? Сигурна си дека плачи за уште? Понуди му цуцла веднаш откако ќе го испие ако ја сака веднаш и лакомо ја бара значи му е малку. И зголеми следен пат
Majki ajde pomos ako moze bebeto mi ima 13 dena ama jas imam malku mleko se izmolzuvam I uspevam okolu 30 ml nasekoe hranenjs I poso mu e malki I davam dohrana... kazete mi kako da go stimuliram mlekoto iskustvo ako ima nekija mama
Цица ли или се измолзуваш? Бебе колку што може да исцица ти толку не можеш да измолзиш. Повеќе течности пиј, сок од јаболка, чај за доилки.
Пред некој ден моја блиска личност претерала со чоколадо па бебчето било многу активно и не сакало да спие. Дали може некој совети околу исхрана за доилки, на што повеќе да се внимава и сл.?
Се може да јаде, со исклучок на газирано, луто, чоколадо (општо слатко), кафе и цигари. Газираното, кофеинот, шеќерите, никотинот, лутото - сето тоа оди во млекото и влијае на бебето. Умереност не е на одмет, а некои работи е пожелно да се избегнуваат барем во првите 6 месеци, како луто, кофеин, никотин и газирано.
Озбилно прашуваш Не, нема да ти се расипе млекото во градите, слободно нека цица по 5 и повеќе часа, кога ќе посака тогаш..
На собна може да стои 4-6 часа. Тука има совети за хранење со измолзено млеко https://forum.femina.mk/threads/Хранење-со-измолзено-мајчино-млеко.27119/page-2 Емке, мене не ми отиде таму паметот.
дали ви се случило при доење да му истекува на бебето млеко од устата? моево од долу почна лом да се прави, бодито му е мокро после доење таму кај рамото од напред, и тоа некако само од едната страна кога цица.. да не не го држам убаво или зошто му тече?
Јас па прочитав дека млечните производи му ствараат грчеви на бебето и не се препорачуваат за пиење барем во почетокот