Свежо млеко не, ствара гасови и грчеви кај бебе, но јогурт се препорачува да се конзумира секојдевно, тој е ферментиран така да безбеден е. Иако треба да се следи, ако шкоди нека се прекине, но не би требало @KidA исто е и кај моево, лом се прави понекогаш тече на сите страни, не е како го местиш или сам се мести, туку има јак цук и надоаѓа многу млеко, па малото е во неможност да го голтне целото што стигнало
^^ блазе вас, моево уште се ,,буни,, ако пијам благо млеко, а што убав доручек ми беше со бисквитки потопени или мусли
јас си го зимам на алпско млекото без лактоза а има и на мегле...зашто мислам дека лактозата во млекото им ствара проблем а бебињата а и на нас луѓето, па пробај со тоа млеко мене еве мене не ми прави проблем
јадам мед...а за лактација на почетокот го зимав на бекутан чајот, моја другарка пие оризов млеко вика дека и помогнало, па пробај шо знаеш
Моментално се одреков од секој можен продукт со животинско потекло, до не знам кога.. но за во иднина ќе имам во предвид, не ми текнало ич да пробам млеко без лактоза па да видам како делува. Фала ти
@emkaemka и јас тоа го пијам без лактоза и супер ми делува. Мене обичното млеко ми прави грчеви и гасови отсекогаш, а можам да замислам на бебе. Јес да мојава немаше грчеви воопшто фала Богу, ама јас сеуште речиси се што ствара грчеви не јадам и пијам од претпазливост. Се трудам полека да почнам, 3 месеци ќе направи задутре. Инаку долго време воопшто не пиев млеко додека не го открив ова, уште во бременоста почнав да го пијам. Обично Мегле купувам, ама и Алпско не е лошо. Разлика не приметувам со обичното млеко, а не ми прави проблеми и бебе одлично реагира
Јас јадам мед, а за чај на Hipp. Искрено не знам дали помага, бидејќи од старт го пијам без пауза и не можам да споредам со и без него.
Jas nemav problem imav duri i visok mleko ama sega nekako naglo imam mn pomalce duri pocnav i ad da dodavam
moram na latinica deka od laptopt.Mozno li e mastit da fatam godina dena otkako prekinav so doenje?Vcera imav T,me bolat i mi tezat gradite mn,osobeno levata.Na stiskanje imav malce mleko
Mamicki pomos nie sme 22 dena ama mleko nekako nemam dovolno kazete mi sto da jadam pijam .. pijam caj za mleko sokovi jogurt ama nema em sto cica mn malku koa sese molzam uspevam odda 30 do 60 da izmolzam ..care????
По колку време ви цицаат бебињата? Моево е месец и пол и максимум по 10 мин цица. Ептен ретко повеќе. Навечер само 5 мин и заспива. Се грижам да не не е доволно. На првата контрола беше супер, имаше качено 950 грама за еден месец.
Мојава сега ќе прави 3 месеци и исто вака временски намали со цицањето и се плашам дека не е доволно. Порано цицаше подолго време. Ама кога имаше точно 2 месеци, докторката ни даде вага за да ја мериме. Тогаш сфатив дека во тие 5 минути навечер што цица полууспана, всушност цицаше најмногу, по 100-120 мл. Со такви две ноќни цицања, она ја надминуваше пола дневна доза. Долгите цицања преку ден ѝ беа помеѓу 40 и максимум 80 мл. Следната недела е на контрола, па ќе видам колку е поправена затоа што исто така намали на 10-15 мин. Можеби веќе има воспоставено добра лактација, ако после цицањето не плаче за уште. Секако дека ова е индивидуално, ама моето искуство покажа дека кај неа, ноќните подои всушност голема улога играат
Се воспоставила лактација, затоа ти се чини дека имаш помалку млеко. Дали му даваш на бебето ад одма после подој и го пие или плука? Дали бљуцка? Не би требало, ама не исклучувај ја можноста. Факт е дека млеко може да имаш во градите уште некое време после прекин на доењето. Провери го и пролактинот. Колку што може бебе да исцица, не можеш да измолзиш. После подој измолзувај, макар и напразно,да стимулираш лактација. И течности, течности, течности - чај за доилки, шишето вода до тебе додека доиш обавезно. Сокови нема потреба, јогурт ок, ама не мора. Млеко не. Чај од магдонос, нане, жалфија не, го намалуваат млекото. И она што е исто многу важно - одмор! Кога бебе спие, спиј и ти, или само одмарај. Не знам дали си забележала, ноќе, после спиење имаш повеќе млеко. И секогаш под туш кога си, масирај ги градите да се доотворат каналите. Ќе имаш млеко, без грижа.
Da toa imam primeteno deka koga spijam noke imam mn poveke mleko otkolku preku den ...fala ti za sovetot ... dobredojden e