И јас обожавам зелка и не јадев до скоро. Месец ипол имаше мојот кога јадев пита со зелка (цел ден тоа јадев од што ја обожавам) и вечерта и утредента имаше многу грчеви па претпоставив дека е од тоа. А од 3 месеци пробував ама по малку и не приметив реакција.
Јас со полни 3м јадам зелка,грашак,леќа,зелена салата,домат а за кафе и благо од старт па бебе нрмсше грчеви..но и за тие грчеви се зависи од бебчето без разлика дали мајката внимава или не...касни си и следи ситуација и за следно ќе знаеш сто како му смета на бебе
Stvarno e bezveze .. kako da imam raznovidna ishrana koga se stvara grcevi..2 mwseci jadam samo oriz.meso kompir, jabolko, leb I nekoja krastavica
Не е до храната и децата што се на адаптирано имаат грчеви. Само ако приметиш дека од нешто баш влијае да се појаки тогаш избегнувај. Ние дека комбинирано јадевме направив пауза 3 дена само адаптирано му давав и никакво подобрување немаше.
Ste probale da piete tableti pivski kvasec za poveke mleko? Moze da ima nesakani efekti? Ili b kompleks
Само ќе ти отворат повеќе апетит и ќе се здебелиш. За млеко само течности, овес, кромид и одмор. И да цица бебе кога сака, колку сака.
Пробај ,ако не се исфрла смееш. Прво мислев дека мојот се исфрла од цитруси ама не. Само се чистел. Редовно ставам во супа , правам сокови со лимони.
Ni sme 7 + istata maka ja imame Super cicashe sega pocna da mi gi grize pupkite I za nekolku dena mi bidna celi te crveni I mnogu me bolat, duri imam bolka I dopir na majca. Probav da gi mackam so maslo od neven I so lea mamma ama nema nekoj efekt. Kazi ako imash ti nekoj sovet?
Majki, ajde ke ve molam za sovet... Malava e 3 nedeli, cica, navecer vrzuva son po 4 ili 5 saati,ne ja budam za podoj. Imav probano da ja razbudam, ama spie i ne saka da cica ili ligavi i mrzlivo cica. Poslednite dva dena ostanuva budna mnogu denje, epten po malku prespiva i plache kako da e gladna. Ja stavam na gradi celo vreme za da ss smiri ama mene gradite ne mi se polni i edvaj po malku mlekce i odi... I taka cel den si plachevme na cice. Dosega dobro napreduvashe, ama sega mi e strav da ne padne mnogu. Dali mozam na eden podoj da i davam od ednata grada, a drugata ako mi ostane polna do sleden podoj, ke mi napravi li problem so mastit? Drugo imam primeteno deka posle pola saat od podoj znae da pochne da plache i site mi velat deka i se jade... Koga ke znam deka e gladna? Dali koga gradata posle podoj podomeknuva znaci deka iscicala dovolno za da ne mora da se odmolzuvam, zosto ne znam kolku treba da bidd prazna da ne mi zbuvne mastit. Eve sega 10 min cicase i zaspa, edna grada mi e pklna, drugata omeknata...
Majka ova vi e prviot skok vo razvoj, toa sto non stop place ne e od sto e gladna ili od sto ti nemas mleko, tuku ednostavno takov i e periodot, saka gushkanje, saka da ja oseti tvojata blizina... Nudi i grada koga i da pobara, ako treba i celo vreme neka cica. Vo vrska so gradite, vo prvite 2 meseci na doenje e najpravilno eden podoj edna grada, nareden podoj druga grada. Taka so sigurnost ke stignuva do zadnoto masno mleko koe e vazno za dobivanje na tezina. Za da ne fatis mastit koga ke osetis deka ti se prepolnila gradata mozes da se odmolzis malku za da ti olesni. Sega uste ne ti se vospostavila dobro laktacijata i gradite sozdavaat poveke mleko od sto mu e potrebno na bebe, megutoa toa obicno posle prviot mesec se regulira (a kaj tebe veke i pocnalo stom gi osekas pomeki gradite) pa i rizikot od mastit se namaluva. Isto taka izbegnuvaj da nosis gradnik bidejki ako te stega moze da ti napravi problem.
Fala ti. Ako resham da se molzam so rachna pumpica, dali moze mlekceto da i go davam? Nekoi velat samo so elektrichna mozelo,elektrichnite mnogu mi se skapi