Ако се измолзуваш редовно на два и пол-три часа, нема да се намали. Јас се измолзував два - три пати во денот и давав и ад плус, ама ми се намали и на крај снемав млеко.
Јас зголемив лактација со редовно измолзување. Само редовно измолзувај и гледај да ги празниш убаво градите
Mene sega graditw ne mi se stvrdnuvaat tolku koga nadoaga mleko. Bebush cica 4 ili 5 pati vo den, dali laktacijata mi se vospostavila ili treba sa se grizam da ne snemam mleko? Zoshto gradite brzo eptwn mi smeknuvaat, da ne recham celo vreme mi se meki, a mlekce potekuva koga ke stisnam Samo da dopolnam, sega za 10 minuti izgleda nacican, 3 nedeli sme i dva dena. Do pred 5 dena cicashe 20 min, t. E. Jas go terav da cica tolku. Sega sam ja ispushta gradata...
не сум сигурна, нека каже и некој друг, ама мислам дека поголеми имаат повеќе сила да цицаат и голтаат и за помало време успеваат повеќе да исцицаат - и мојата тогаш некогаш почна по по кратко да цица.. секое бебе мислам различен фат си има.. ама некогаш и јас ја терам оти гледам дека и е од нешто интересно, или од грчеви итн се тегне и трга, а би цицала уште.. може да ја понудуваш и другата града па уште 10мин да дојдат? а градите е нормално сега да се меки, гледај само да пиеш доволно течности.
Мајки ве молам за помош... бебе е 13 дена, на почеток се беше супер, млеко почна да си тече имаше премногу... Сега бебе ми спие по цел ден, млекото се намалува... се буди навечер и цица, дента јас будам и се трудам да јадеме но неможам да ја разбудам, одвај малку и пак заспива... пијам лактамикс, се измолзувам и тоа и го давам... сега немам ни многу млеко за молзење, а не сакам никако да се префрлиме на ад... како да го решам овој проблем?