1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Не би требало да има проблеми, не се излачува ништо во млеко, делува локално. А за мирисот, па не е во близина на бебето, ама ако е јак, да не му смета. Ќе се мршти ако е така.

2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.411
    Caj od matocina dali smee pri doenje

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Смее, слободно.

На fana и LanaDelR им се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Жени какво е вашето искуство со доење и одење на забар? Во однос на анестезијата мислам...

5. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    devojki sme li pri doenje antibiotik sega go zemav rezultatot od urinokulturata pa mi se vratila bakterijata eserikija koli i ako znaete nekoj lek za taa dosada kazujte?

6. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Мажми пиеше чај од преслица и не му се појави веќе таа бактерија ама бидејќи доиш мислам дека не смееш,а антибиотик смееш ама само со доктор па прашај и за чајов стварно е добар.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Слободно. Јас си бев, си примив анестезија и гајле немав. @Annath ќе потврди ;)

На Sandrin4, mal.ecka, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    986
    Lepotici aj eden sovet od poiskusnite. Bebusot ima 2 meseca i samo na doenje sme. E sea najverojatno kw pocnam zdravje na rabota da odam i strav mi e dali koga ke se izmolzuvam i ke go ostavam mlekoto od sise da go pie ke mi se odbie od gradata. Toa ne bi go sakala u nikoj slucaj. Jas bi bila na rabota okolu 3 do 4 saata znaci edno cicanje i edno spienje nejzino. Koj ima iskustvo neka kazuva. Ood telefon sum ukl zatoa mi e na latinica.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Ако одиш на пола работно време нема да се одбие така лесно. Не се грижи. Измолзувај и прави резерви, за да пие твое млеко кога ќе бидеш на работа. А кога ќе почне да јаде, ќе биде полесно.

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Не би требало да се одбие. Јас цело време му додавав АД од шишенце и не се одби од доење. Види само да ти прифати да пие млекце од шишенце. И гледај ти да одржуваш лактација.

На pianogirl и jule84 им се допаѓа ова.
  11. Zebricka

Zebricka Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    32
    Uste nekoj den pravime 5 meseci. Veke nedela vreme bebco pocna da menuva so cicanjeto. Na ednata strana ne saka da cica, go vrtam na drugata ke popica ama ne kako sto si cicase. Ke povlece ednas dva pati se trga, posle pak uste ednas dva pati pak se vrti. Istoto i vo temno koga sme. Ve molam za sovet.
    Se nadevam deka e samo period

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ве фатил скокот во развој после 4 месеци, @Zebricka . Стисни заби, ќе потрае некое време, ама ќе помине. Пробај да шеташ додека цица, тоа успева кај многу мајки. Исто така, намести се буквално над бебе, градата да му паѓа одозгора директ во уста, кај нас тоа успеваше. Најтешкиот скок според мене, уф кога ќе ми текне колку се нервирав :doh: Неколку недели трае мајка, ама ќе пројде :)

На Independiente, kukla21, Sandrin4 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    И кај мене така прават и двајцата . Шише може а цице не, плачат од цице. :) се молзам и им давам :)

На Zebricka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.999
    Јас кога ми правеше такви глупости, и давав од градата од која сака, а ноќе у сон и давав од другата. Сите деца си имаат една омилена града.
    Кога ич не сакаше да цица кога имаше скок, ја возевме со кола и цицаше, ја ставав у релаксатор и ја нишкав и стоечки доев на релаксатор, некогаш дури и маж ми ја држеше у раце а јас ја доев. Ама маката ќе те натера на се.

На Kaetana, Zebricka, Sandrin4 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Син ми само од десната асално дои,и заради тоа во левата многу малку млеко приметувам, мека е градата и не тече како на десната. Како да ми најдојде млеко повторно и во левата? И јас сум крива само на десна го ставам:|

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    ставај го на лева тогаш.

17. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Здраво мамички дали периодот кога доевте ви се лупеше кожата на брадавиците. Мене ми се лупи и ме чешаат многу, нормално ли е тоа

18. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Дали во ноќните подои имате нормална количина на млеко како преку ден? Јас во ноќните подои одвај неколку капки имам а сабајле накај 7 веќе имам поголеми количини...зошто вака не знам

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.999
    Зависи колку цица ноќе детето. Телото лачи според потребите, ако види дека ноќе не треба многу, намалува. Плус, одморот на мајката значи исто така. Кога си јадена, напиена и одморена имаш повеќе млеко.

На Sandrin4, Coco31, Sparkles27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Има логика моево одвај со муки навечер влече...а ако се измолзувам наместо да му давам да цица навечер ќе почне ли да се лачи повеќе количински или касно е веќе?