Не би требало да има проблеми, не се излачува ништо во млеко, делува локално. А за мирисот, па не е во близина на бебето, ама ако е јак, да не му смета. Ќе се мршти ако е така.
devojki sme li pri doenje antibiotik sega go zemav rezultatot od urinokulturata pa mi se vratila bakterijata eserikija koli i ako znaete nekoj lek za taa dosada kazujte?
Мажми пиеше чај од преслица и не му се појави веќе таа бактерија ама бидејќи доиш мислам дека не смееш,а антибиотик смееш ама само со доктор па прашај и за чајов стварно е добар.
Lepotici aj eden sovet od poiskusnite. Bebusot ima 2 meseca i samo na doenje sme. E sea najverojatno kw pocnam zdravje na rabota da odam i strav mi e dali koga ke se izmolzuvam i ke go ostavam mlekoto od sise da go pie ke mi se odbie od gradata. Toa ne bi go sakala u nikoj slucaj. Jas bi bila na rabota okolu 3 do 4 saata znaci edno cicanje i edno spienje nejzino. Koj ima iskustvo neka kazuva. Ood telefon sum ukl zatoa mi e na latinica.
Ако одиш на пола работно време нема да се одбие така лесно. Не се грижи. Измолзувај и прави резерви, за да пие твое млеко кога ќе бидеш на работа. А кога ќе почне да јаде, ќе биде полесно.
Не би требало да се одбие. Јас цело време му додавав АД од шишенце и не се одби од доење. Види само да ти прифати да пие млекце од шишенце. И гледај ти да одржуваш лактација.
Uste nekoj den pravime 5 meseci. Veke nedela vreme bebco pocna da menuva so cicanjeto. Na ednata strana ne saka da cica, go vrtam na drugata ke popica ama ne kako sto si cicase. Ke povlece ednas dva pati se trga, posle pak uste ednas dva pati pak se vrti. Istoto i vo temno koga sme. Ve molam za sovet. Se nadevam deka e samo period
Ве фатил скокот во развој после 4 месеци, @Zebricka . Стисни заби, ќе потрае некое време, ама ќе помине. Пробај да шеташ додека цица, тоа успева кај многу мајки. Исто така, намести се буквално над бебе, градата да му паѓа одозгора директ во уста, кај нас тоа успеваше. Најтешкиот скок според мене, уф кога ќе ми текне колку се нервирав Неколку недели трае мајка, ама ќе пројде
Јас кога ми правеше такви глупости, и давав од градата од која сака, а ноќе у сон и давав од другата. Сите деца си имаат една омилена града. Кога ич не сакаше да цица кога имаше скок, ја возевме со кола и цицаше, ја ставав у релаксатор и ја нишкав и стоечки доев на релаксатор, некогаш дури и маж ми ја држеше у раце а јас ја доев. Ама маката ќе те натера на се.
Син ми само од десната асално дои,и заради тоа во левата многу малку млеко приметувам, мека е градата и не тече како на десната. Како да ми најдојде млеко повторно и во левата? И јас сум крива само на десна го ставам
Здраво мамички дали периодот кога доевте ви се лупеше кожата на брадавиците. Мене ми се лупи и ме чешаат многу, нормално ли е тоа
Дали во ноќните подои имате нормална количина на млеко како преку ден? Јас во ноќните подои одвај неколку капки имам а сабајле накај 7 веќе имам поголеми количини...зошто вака не знам
Зависи колку цица ноќе детето. Телото лачи според потребите, ако види дека ноќе не треба многу, намалува. Плус, одморот на мајката значи исто така. Кога си јадена, напиена и одморена имаш повеќе млеко.
Има логика моево одвај со муки навечер влече...а ако се измолзувам наместо да му давам да цица навечер ќе почне ли да се лачи повеќе количински или касно е веќе?