1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    Дали за време на доење можам да јадам лимон, ананас, киви и мандарини?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    Јас се си јадев кога доев, немаше грчеви синко. Пробај еден ден едно, друг ден друго, ако приметиш од нешто да има грчеви, тоа не јади. Јас баш се јадев, леќа, зелка, грав, баш се :)

На mssuniquee, Kaetana и dade123 им се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Јас лично све јадев и немаше синко никаков проблем. Еве ме 19месеци сеуште го дојам.
    Ќе видиш доколку се појави црвенило доле тогаш ќе ја исфрлиш онаа намирница која прави проблем кај бебе. Зашто некој бебиња реагираат на некоја намирница која доилката ја конзумира. Претежно кај бебиња со дерматит може да се појави реакција. Во ист ден нема да ги јадеш за да знаеш дали има или нема реакција, а доколку има од што е ќе знаеш.

На mssuniquee и dade123 им се допаѓа ова.
  4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Кои влошки за гради ги користите? Колку пакетчиња да купам за почеток?
    Како препорака ги добив Babylove од дм и се мислев дали да ги земам. Кои се најисплатливи?

Незнам дали оваа е соодветната тема ама не ми текнува во која друга можам да ги поставам прашањава.

5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.489
    Кои сакаш купи ги, не знам за исплатливост, но земи само едно пакетче, јас само едно и искористив и немав потреба од повеќе :)

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.712
    После колку време откако престанавте со доење бевте на ехо?

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И мене истото ме интересира. Се мислам дали да одам сега пред да се породам, зашто после ќе почнам одново или таму дури после второто.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    618
    Здраво мајки, моето бебе е 3 недели ја дојам, но на пола час пак е гладна. Млекото ми е проѕирно како вода, пробав да не и давам дохрана но не бидува.. Ако знае некоја од искуство дали во систина има да се провери млекото дали ми е слабо, молам за одговор

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    После 6 месеци е препорачливо. Јас сега планирам да одам, таман помина толку време. Се мислев и порано, ама може да има уште млеко и грутчиња.

На Lolipop23, eli25 и Ano им се допаѓа ова.
  10. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    На почеток млекото е ко прозирно...како вода...како цица од таа града се помасно и помасно излегува...нуди и кога и да посакат...не се плаши...бебињата уште се со мало желудниче нормално е пак да барат да цицат...некогаш на 5 мин некогаш на 2 сати ќе побарат...
    Плус ако плачи незначи дек е гладна...можи грчеви..можи бара внимание..можи сака менување положба..можи сака в раце...

11. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    Може ехо да се направи додека се дои?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Ако имаш болки или проблеми со градите, грутки што не се разбиваат. Инаку не.

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.424
    prvin neka ja cica ednata grada pa drugata ne malku od Edna malku of druga poradi to sto napocetok e mlekoto po nehranlivo, pa posle ide hranlivoto, odkoga ke ja iscica ednata grada premini na grugata. Neznam kolku tecnosti vnesuvas no jogurt, caj za laktacija, mleko, boza sekojdnevno da pies. Taka em ke imas mleko em ke bide bebe podobro.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Може. Јас правев и тоа мин 6 пати.

На jule84 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Боза и млеко не, од првото само ќе се дебелееш, од второто може да се појават грчеви кај бебе. Вода и чај за лактација се доволни, јогурт исто може.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас дури сега анализирам дали воопшто е блистер или пак е габично. Во план сум Нистатин да земам со тоа да пробам да лечам, бидејќи малава веќе имаше малце габични наслаги на обравчињата.

@mamaJana и јас ги користам Бејбилов најисплатливи се баш тие посебно ако имаш хиперлактација (89ден, 30 влошки). Ги користев и Alpha pure од Еурофарм кои многу поубаво упиваат (200ден, 20 влошки). Пробај и види си што ти одговара. Јас претекував како чешма, неможам да не користам. Додека дојам дете од другата града редовно истекува млеко.

@Annath кажано ми е сама да правам проверка на градите, а ехо и мамографија после 40та година, без разлика што сум доела. Ме стави на мисла, не сум правела ехо после првиот доенечки стаж.

На Annath, kukla21 и mamaJana им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене уште ми тече едната дур цица на другата.

Влошките од еуеофарм ми се дефинитивно најдобри.

На mamaJana и Kitten им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И мене тие ми се покажаа најдобри, еднаш дневно менувам зашто имаат некој гел како кај пелените. Само ме нервира јаката лепенка, ми се има случено ноќе кога дојам и кога сум полууспана да ја залепам наопаку па сабајлето да си ја откорнам брадавицата :D

А овие на Бејбилав ги трошев цела кутија за 4-5 дена :wasntme: Брзо се преполнуваа. Така што удрив рачуница и видов дека горе-долу исто ми искача.

Јас исто така "течам" и кога е дојдено време за цицање.

19. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    @Annath @kukla21
    Фала женски имам грутки на еднава града еве 5+ како дојам не се повлекоа па сакав ехо да направам. Барав термин нема нигде ќе почекам уште некој ден ако не се јави матичниот ќе закажам приватно.

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За ехо не треба да се чека после 40, пожелно е после 20тата да се прават контроли барем на 3 години, зашто канцерот на дојка зема се поголем замав.
    Јас досега 2 пати имам правено ехо.
    Инаку со доењето се намалува ризикот од канцер.

На sleepingbeauty, Kitten и Annath им се допаѓа ова.