Тоа и ми е проблемот уствари, што сега цица на 3 - 4 саати, ноќе и подолго. А таман мислев се регулираше
Денес бевме на прва контрола бебе не качило ни грам иста тежина и давам да цица колку што сака и често плус дохрана 60мл до 30мл кога ќе почне да вришти и да плаче многу гледам дека е гладна до наредна контрола ќе видиме да ли ќе качува.
Јас ја дојам мојата ама кога добивам менс. Осеќам како да немам млеко несака да цица ич кога имам менс. па се тешиме со ад. млеко а кога ми помине си цица
Пораснавме да. Колку кукав кога беше мало дали ќе пркне... Изгледа зашо е поголемо, поише влече и поише млеко почна да ми доаѓа. А јадев и колачи пиварки може од нив.
Moeto na prva kontrola imase namaleno 100 gr od koa ne ispustija. Ne se sekiraj cim imas mleko bidi trpeliva ke si kachi
Мајки се породив пред 3 недели,син ми имаше жолтица и првите две недели не цицаше,а јас имав многу млеко па одмолзував,кога му помина жолтицата почна да цица ама на секои 15 мин е гладен,кога земав да одмолзам едвај 40 мл на 5 саати..многу ми се намали млекото..дали има некој начин пак да ми надојде,да јадам нешто или..?секој совет е добродојден
Ставај почесто на гради нека цица...пијај мн течности...чај за доилки...пиво безалкохолно ..јади здраво Не е исто кога ТИ се молзиш и кога цица бебе...нека не те обесхрабвит то шо си истајла само 40мл...И не значи ако цица на 15 мин дек е гладно, може сака близина. Една е мајка. Дали полнит пелени? Какат? Напредвит?
Кака,мочка напредува ама педијатар ми рече да му давам дохрана дека малку било моето млеко..фала за советот ќе се трудам сакам да го дојам знам дека нема по здраво од мајчиното млеко..
Чим полни и напредвит немој дохрана...нз зошо толку форсирет...остај цуцли шишиња...само биди позитивна и гали бебе...мало му е желудничето и мн не му собира млеко...
И моето бебе има жолтица сеуште ама малку кај и дае ќе и помине ама цица и пие ад млеко денес измолзив 60мл ќе можев и повеќе ама рачно неможам Дење цица или одмолзувам ноќе исто плус дохрана до наредна контрола па ќе видиме проблемот е што не сака без силикон да цица мене ми е мачно да местам инаку јас и давам кога ќе посака понекогаш не цица ама сака да држи така и си спие.
Лакта микс е чајот... Ако ти е за утеха моево првите месеци буквално обесено беше на града...башка рефлукс до 5 и пол месеци...неможев да постигнам да се пресоблечам...лом...кој да ја земеше лом ги праеше...сите ми викаа млекото бла бла не ми чинит...ниту еднаш не ни помислив на АД...
@TeddyGrey во Велес.. :/ @saramila09 можеби ти се повлечени грепките затоа сака со силикон..кај мене убаво фаќа и цица само што имам многу малку, оброк треба да му биде 90ml..а тогаш имаше многу жолтица и ич не можеше да цица.. @Sandrin4 го пратив мм да ми го купи,имам надеж
Пијај мн течности...сокој природни посебно јаболко....боза...кромид јади...не секнува туку така млеко...
Мајки совет..Бебето ми е 4месеци. Родилна тежина е 3450, не испуштија со 3250. Прв месец 4500 (+1300гр), втор месец 5200 (+700гр), трет месец 5750 (+500гр), четврти месец 5780..само 30грама за цел месец. Можно ли е? Се надевав дека вагата им е расипана :/ Почнав повеќе течности да внесувам, пијам секој ден и безалкохолно пиво и под стрес сум секој пат кога ќе заплаче мислам дека е гладно. А бебе цицаше на саат ипол со 2, сега на 1саат му давам, среќно бебе е нонстоп се смее, нормално има период кога не му е погодено, кенка и во тие моменти сум во паника дека е гладно. Во вторник сме на контрола, ако не е напреднато ќе почнеме со дохрана. Слични искуства/ совет?
Ако цица редовно, ако е расположено, ако полни пелени (мочка/кака)...ако не плачит нон стоп...не ти треба дохранаааа!!!! Батали вагата
Нешто не е во ред, дали го премеривте уште еднаш? Ако нема напредок јас би додала дохрана, 30г е малку за 1 месец па тоа бебе сега расте. Не би рекла батали вагата, ако е точна значи цица колку да не е гладно ама не и да напредува.