Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Ги има ли некоја мама користено и дали имаат ефект?

Прикачени фајлови:

2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Деф дунде цица кога ја боли меше за утеха и после ми повраќа. Вчера мислев случајност е ама денеска пак така плачеше се грчеше и цицаше и на крај исповрати. Имам место за загриженост или и др бебиња прават вака.

На mumy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Го исфрла вишокот.
    Цицаат за утеха да.
    Мене така ми заспиваше.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mumy

mumy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    185
    исто и синко деновиве така ми прави. Се прецицува зошто бара утеха за мешето и после повраќа ....

5. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Нормално, мало му е желудничето. Вишокот го исфрла, и после подој држи го исправено ма тебе ем ќе ждригнит ем полесно ма меше ќе му е. Не го легнувај одма. Пази и ти на исхрана за да нема мн грчеви. Плус стандар реди му топло на меше и масажа со ноџињата

6. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    majki bebenceto si cisese 3 meseci normalno eve veke vie dva tri dena place koga ja stavam na gradata dali na nekoj ova mu se ima slucena da ne e skok vo razvoj?

7. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Скок е ...не се секирај...со лесно

8. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Извини, дури сега видов дека си прашувала за Лактил. Да јас ги користам веќе 4 месеци. Мене ми помогнаа кога многу ми се намали млекото некаде крај на 2 ри месец, но да ти напоменам јас сум на измолзување, зашо бебе не цица и затоа ми требаше се што има за поттикнување на лактација, не знам каков е случајот со тебе.

9. mommy##

mommy## Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Majki kazete mi dali ve boli dodeka se molzite, posebno prvite 2-3 pati koga zavlecete. Skoro sme 2 meseci, na ekskluzivno doenje ama uste nemame red na cicanje. Sakav da se izmolzam prv pat bidejki imav potreba da izlezam na dva saati ama strasno me bolese i posle toa den dva na dopir me bolese mnogu taa grada. Inaku imam racna pumpa chicco. Sovet?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Од рачна многу боли, јас се молзев со рачна, па со електрична единечна и ме болеше многу од рачната. Најмалку болеше со двојната Спектра. Башка не си навикната на пумпата, затоа е така, ќе се навикнеш нема да те боли толку многу.

11. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    На колку време ви цицаат/цицале двомесечни бебиња т. е колку често. Јас се обидувам ред да држам на минимум 2 часа, треба ли повеќе. Навечер не цица и 5-6 часа. Пак ми станува како топче синко... Што млеко ќе имав 6 % масленост.

12. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мајки јас да се пофалам дека преминавме само на доење еве веќе неколку дена воопшто немам понудено АД. Малата од испис до месец и 4 дена од раѓање ми качи 1540гр. и докторката ме советуваше да продолжиме само со доење и да и давам на 2часа.
    Е сега мене нешто ме мачи.. има ли правило колку треба да цица да знам дека е најадена? Мојата околу 5-10 мин цица ретко повеќе и после плаче нервозна е и прекинувам да и давам. Прво мислев да не нема млеко ама има си тече убаво, менам града и пак истото го прави. Имам слушнато дека 20 мин. треба да цицаат за да се најадени или нема врска?

На pianogirl, Coco31, emkaemka и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Таман е на два часа. Преку ноќ нема потреба да го будиш, нека си спие :)
    Нема правило, мојата е најадена за 5 минути. Ако сама се трга значи готова е, освен ако заспива, тогаш може да не е дојадена.

На Seduction и CatL4dy им се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Браво мајка, многу ми е мило, ептен добар напредок сте имале. (fingers)
    Нема правило за ниедно бебе, секое си има свој ритам, некое влече брзо и се нацицува за 10 минути, а некое може истата количина да ја цица 1 саат.
    Така да следи го бебе, не гледај на саат и не мери време, ако мислиш дека му е до цицање ставај го на града, колку му се цица толку. Тоа што плаче му е од грчеви и сл, а не од што е гладно. Чекај го нека се смири и по кратко време понуди пак. Со лесно! :*

На Coco31 и Seduction им се допаѓа ова.
  15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Браво за вас супер напредок. Ние никако да се откачиме од шишето ама го намалив на 2 до 3 пати на ден што е успех за нас. И мојава цица околу 5-10 минути и заспива. И после 1 час пак бара и се така во круг. Дека сме со силиконска гледам дека е полна млеко, но бебе се успива и останува недојадено. Некогаш само што ќе ја прелегнам пак се буди и ајде пак на ново се. Мислам дека по цел ден на града ја држам и пак кога ќе и понудам ад го пие цело колку и да и дадам. Др и нас не искара да бидеме само на мајчино бидејќи во 1 недела качи 500 г. Другата недела бевме скоро само на мајчино и качи 300 г и ми рече да продолжам така. Ама гладно е бебе а јас не можам само на града да ја чувам и пак 2 до 3 оброци ни се со ад. Ах кога ли ќе се смени.

На TeddyGrey и Seduction им се допаѓа ова.
  16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Kitten @Lolipop23 Фала ви мајки! Тие минути додека цица баш големи голтки прави и си цица убаво без прекини, па валјда и е доволно.

@Milaaa991 Фала мајка. И мојата исто прави ама педијатарот ме советуваше да не и нудам града секогаш кога ќе плаче туку на 2 часа баш заради тоа дека бара утеха во града а уште толку грчеви си ствара на тој начин и сега така правам. Иначе ова на пола саат на града не се издржуваше.

На Milaаа991, Kitten и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Имам сознанија дека мајчино млеко не создава грчеви, така што утехата на цице не е воопшто лоша, баш се смирува бебето. Ќерка ми имаше точно три месеци грчеви и само цице ни беше спас. Не сум ја ограничувала дали ќе цица на пола час, час или на два.

На Milaаа991 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  18. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Незнам :| Ова доктор Марина од Ремедика ми го кажа. Демек млекото уште не е преработено а додава ново и тоа и прави проблем, а не дека е гладна.

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    24.179
    Здраво девојки :)

Се породив во понеделник вечерта, трет ден ми е во болница.
    Бебчето не може баш убаво да ми ги фати брадавиците, вовлечени ми се. Баш затоа мора цело време да имам помош од сестра да го намести за доење, да фати, посебно на десната града. Дома не знам како ќе се снаоѓам, ептен се плашам. Кажете некој совет додека сум тука дали можам да направам нешто за да излезат побрзо брадавиците?
    Освен да ги вртам/масирам со прстите пред подој, и да ги влечам со рачна пумпа што ми ја дадоа овде.

И уште нешто, по колку мл млеко е потребно да се одмолзувам за еден негов оброк? Прашувам доколку не успеам со доењето дома сама.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.737
    Мене едната ми беше вовлечена,доев со силиконски брадавици на мустела

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.