Охооо без кафе не функционирам, и по две знам да се напијам. Дечкото нема мака, нема ефект ни на меше ниту на спиење (барем кај нас) , инаку е два ипол месеци.
Леле страв ме фаќа стварно не се трпи, вратот, грбот, рацете не си ги знам за свои. 3 недели има скоро 5кг е.
Смее, но може и да му смета, на бебе мое му сметаше, особено несот ради млекото. Пивни и следи, ако не пречи.. @Seduction како сте мајче??
Облоги со Ациди Борици. Избегнувај храна која стимулира создавање на млеко. Ставај облоги од лист зелка на секоја града. Туширај се со топла вода. Последниве две методи ќе помогнат да се отворат млечните канали и полесно ќе се измолзиш. Овие работи ми ги пишува како совети на извештајот бидејќи јас завршив на дежурен поради истава мака. Ако забележиш дека ептен се скаменуваат а не можеш да се измолзеш појди на дежурен. Мене ми викнаа сестра која беше стручна за тоа и ми покажа како да се одмолзувам.
jas po edno tursko poveke ne i drugo kafe ne. Iako sum zavisnik od nes lele kako bi se napila ama ajde ke pomine i periodot na doenje i ke uzivam vo edno nes
@emkaemka Фала ти што не мислиш Тераме некако, упорна сум.. приметив дека кога повеќе одмарам ми надоаѓа млеко.. Гицка моја ( така си ја викам ) вака изгледа дека напредува ама најубаво ќе се види кога ќе ја однесам на мерење. Пробав да ја мерам на кујнска вага ама изгледа дека е мала вагата и неможе да ја измери Денес пробав боза да пијам и ме отрати за цел живот, а ефект никаков немав Се надевам дека ќе ми надојде уште млеко, да уживаме во доењето, а не да се грижам дали и е доволно или не.
Јогурт, сок од јаболко, мешавина чај за доилки. Само ова пиј колку можеш, таман ќе е, секако под 3л течност да не си. Некаде и читав дека е невистина дека и бозата влијаела на лактацијата, ајде барем си се олеснила Мери бебе на телесна, она има 5+ кг па не ја фаќа веќе на кујнската. Јас и таму мерев во ,,тешка,, лазањера, ќе измерам тавчето, па плус со внатре бебе, секогаш точно ми покажувало. А јас да се мерам, па со бебе и не баш.
Мене ми кажаа во болница околу 4 часа на собна температура. Во фрижидер 24 часа, а во замрзнувач до 6 месеци.
Тоа не е меродавно дали немаш/имаш помалку млеко, стои и фактот дали и се молзеш правилно, дали и пумпата/силиконот одговара за твоите гради..
Ќе ти отрпнат. Моето е 20 месеци околу 12 кила, мн често цица, често ја нишкам ноќе и е будна со саати, цел ден во раце ја носам... Човек се навикнува на се. Тоа што ти е тешко сега ќе станува се полесно. Сега за сега само масажа ти е спасот. Одмор и бистар сок од јаболко за повеќе млеко. И многу љубов.
Јас веке добри 5-6 години го користам стикот од Алое на Форевер Ливинг што се. Мислам дека сега е околу 400-500 денари ама трае сигурно 3-4 месеци. Нема никаков мирис, а штити од потење.