Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не постои опасност од гојазност од мајчино млеко. Нека цица бебе кога сака и колку сака.

@happygirl ако напреднал убаво на месецот тогаш доста е будење (до кај 40 дена се обично препораките за будење на 3 саати). Нека си спие детето, секако нема да е вака цело време, ехеее колку ќе менува.

На Milaаа991, kukla21, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Мајки како да знам дека градата ми е целосно испразнета и дека бебето го испило и поквалитетното млеко и да му ја дадам другата?
    И мора ли да ја измолзам другата града ако не цица од неа или може да си стои до следното доење?

На happygirl и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Au desnata grada me boli strasno od preku nok ja dojam so dvete ama sum ooerirana od fibroadenom na dojka pred dve godini ama mi se pojavi pak ama ne rastese ok ama eve sega go osekam kamen e tvrdo i me boli mn ne mozzam da ja stavam da doi strasno boli

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Нека цица на еден подој само од една дојка.
    Градите можеби на почеток ќе ти прават проблем со преполнување бидејќи практично една даваш на 4 часа, па ако ти е преполна таа на која нема да цица малку измолзи ја, колку да олесни, не до крај. Па за кратко време ќе се воспостави лактацијата, нема да се преполнуваат.

На happygirl, hello-kitty.90 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    37.537
    Се консултиравте со педијатарот и со вашиот матичен лекар?

6. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ne sega ke odam kaj maticnata strasno boli

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kiki9999

Kiki9999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki :) Moze li da mi kazete kade da najdam ubav gradnik za doenje (za pogolemi gradi). Vi blagodaram

8. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Dev kaj maticmata mi dade antibiotik ospen penicilin da pijam ama eve malava e narediv da cica bilese mn ama toa e me sprazna malu mi e podobro

9. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Мајки дајте некој совет, бебе воопшто не сака да цица. Породена сум царски пред 10 дена, млеко добив на петиот ден а во меѓувреме ја хранеа со ад и плус ја ставав на града да повлече за да ми надојде млеко ама слабо фаќаше. Пробував и со силиконски. Сега од кога сме дома, главно е на ад, а последниве 2-3 дена измолзувам и имам да и дадам 2-3 оброка во денот мајчино млеко. Останатите се ад. Ама никако не сака да фати и да повлече да цица. Педијатарот ми вика големо бебе, сака да јаде, нема трпение да влече за да почне да тече, сака одма јадење. Патронажната ми вика не се секирај, штом и даваш мајчино млеко супер е, некои бебиња воопшто не фаќаат да цицат.
    Е сеа дали да се секирам за тоа што не сака да цица или за тоа што иако и давам мајчино пак немам доволно за скроз да избацам ад. Згора на се, денес цел ден се мачи, дали и е тешко од моево млеко, нешто што сум јадела, не знам. Стварно не знам веќе што да направам ;(

10. Klara_

Klara_ Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сакам да замолам да сподели некоја искуство за користење на антидепресив за време на доење?

11. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Мојата исто воопшто не фати да цица. Се боревме една недела, а јас иако породена со царски имав многу млеко. Најдов решение да се измолзувам. Полека, полека скроз го тргнавме АД-то се до сега неполни 8 месеци порасна со измолзено млеко. Јас сега се разболев и од лековите морав да почнам да и дадам АД. Срце ме боли ама тоа е. Инаку имам уште млеко. Зборот ми беше, многу е мачно ама ако сакаш одлучи да се измолзуваш, колку толку ќе пие мајчино млеко, секоја капка е богатство.

На anetass му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мајки фала за подршката, веќе сме 2 ипол месеци и не се откажуваме само на доење сме. Има денови кога имам помалку млеко и сум многу нервозна поради тоа но овојпат сум упорна до крај. Бебка ми е проблематична, цица со плачење, тегнење, со шетање низ соба но мама не се откажува.
    За месец ипол има качено 1470гр и мислам дека е ок. Уште се надевам дека ќе смени и ќе почне да цица нормално ама ќе видиме :)

На Chanell*, mssuniquee, emkaemka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Левата града ме боли ми се чини до врат дури!
    Бев на лекар, ми рече ништо не ми е, ама оваа болка неможе да е од ништо..
    Немам грутки, градата не ми е тврда, ама ме боли!
    Ставив бор алкохол да ме олади ама никако не попушта болкава. Давајте совет што да правам?

14. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Samo listovi od zelka mn pomaga mn

15. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Незнам што точно ви бил проблемот не сум во тек, ама 1470гр е повеќе од одлично и според мене доволен показател дека млеко имаш и те како.
    Нема денови кога имаш помалку млеко, тогаш бебето може цица повеќе па така осеќаш,исто е и кај мене.
    Чисто за споредба,моето бебе е скоро 2 и пол месеци, за еден и пол месец качила 750 гр што и не е така многу,ама млеко знам дека имам,она цица кога сака и очигледно толку и треба,природа си е природа, не размислувам на таа тема :)

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Малата никогаш не цица мирно, освен навечер кога се буди. Цело време се бунтува и одма помислувам дека може немам доволно млеко. И има денови кога градите ги осеќам полни и кога ми се спласнати..
    Син ми не успеав да го дојам, не беше воопшто заинтересиран и сега ова ми е нешто ново. Се трудам навистина многу.
    Не ми се верува дека добро напреднува од моето млеко, а се мислам не е најадена дека на секој саат она бара млекце.
    Многу сум среќна што какво и да ни е доењето она си напреднува, ни се исплаќа трудот.

На emkaemka и wings им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Доење и Бруфен?
    Не ми симнува температура парацетамолот па се напив Бруфен (така имам сознанија дека може, но да препрашам) кесичка од 600мг само пола ја растворив.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.749
    можеш.Бруфен и јас пиев дур доев.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Може, гинекологот ми препорача бруфен за главоболка.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Dali nekoja ima doeno aa da ima fibroadenim ma dojka jas pred dve godini se operirav i pak mi se pojavi na bremenosta i eve sega dojam 3 nedeli ama pred 3 dena mi otece taa dojka desnata bev kaj maticnata mi dade ospen penicilim tableti i mi rece ako ne se povlekuva ke te pratam na hirurgija ke go bocnat samo da istece ama kako toa se plasam da ne bide nesto dr