Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Koja pupma e podobra so racna ve boli li poveke nego so na struja

2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    jas imam i racna i elektricna...
    me boli poveke od racnata i plus i grbot me boli deka navednata ja drzev pa zatoa kupiv elektricna na Medela i super sum zadovolna..mini electric medela taa ja imam

3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    moze slika i od kade i kolku te cinese

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.105
    Женски, какви ви се градите откако се воспостави лактација?
    Деновиве ми се ептен меки, виснати, си мислам да не ќе снемува млеко?
    Не ми беа такви. Навечер ќе се наполнат колку толку ама пак се меки. Не се веќе како полни топки.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.384
    Допаѓања:
    37.530
    Меки ми станаа некаде вториот или третиот месец. Кога бев одморена ги чувствував полни, но сепак меки.
    Можеби се воспоставило лактација.
    Како и да е, одмарај и внесувај повеќе течности. Кажи како да одмарам со мало бебе хаха ама пробај да се релаксираш додека спие така ќе ти надоаѓа повеќе млеко.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Такви ми се и мене. На почеток ми течеа цела лом по алишта се правев. И јас помислив толку ми снема ама само се воспоставило лактација според потребите на бебето. Не се плаши. Пиј мн течности, сок од јаболка, чај за доилки и јогурт и ќе си имаш доволно млекце

На Dina911 и happygirl им се допаѓа ова.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Тука се одговорени голем дел од прашањата што кружат низ темава. Изгледајте го, после ова ќе сте помирни :)

На Kaetana, lackygirl, Корнелија и 3 други им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.105
    Девојки помагајте некако!
    Бебо ја тера 7 недела.
    Последните 2/3 дена се мачам со доењето. Ќе почне да цица, 5 мин е мирен и се тече супер, и наеднаш станува премногу нервозен, бесен, и вриска, плаче, се дере. Не знам која би можела да е причината за ова однесување. Нема шанси да го вратам пак на града, се дере и само плаче. Еве го и сега пак пробував, и ништо. Уште е нервозен, го гледам како ја цуца цуцлата. Не може да заспие, или од нервоза или е гладен. А редовно кака и мочка. Ама не знам како да си го смирам бебето? Што да направам за да си цица пак како порано, барем 20мин ефективно цицање си имаше. Сега едвај 5 мин. Настрана што сум исцрпена и на крај на силите од премореност. :(

9. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Не се секирај мајка скок во развој. Исчитај има мн на форумов за тоа. Или wonder weeks. Период ќе помине за некој ден. Само трпение и позитива.

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.611
    И тоа сне поминале, ако сака 5 мин толку нека цица, давај му колку што сака тоа, ако не сака тргни го, нишај го можеби има грчеви. Ќе огладни па поќе ќе си цица.

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.105
    И јас така си викам, секако не можам да го 'натерам' со сила да цица повеќе, па можеби следниот подој ќе му биде пообемен, ама сеуште ништо. Грчеви нема веќе, не се витка и не плаче така како што плачеше од нив, барем така мислам.
    Еве и од сабајле истата приказна, 5мин цицање, се успа на града, и после 10мин бљуцна бааги, мислам толку колку што цицаше...

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    5.424
    vidi koja grada poveke ja saka moze imas mlaz i mu smeta, jas i toa go primetuvam kaj mojava. Inaku isti sme cica kolku i see cica ne saka i gotovo zaspivame so niskanje ama dodeka fatime lezacka pozicija za niskanje placeme vristime mislis ja kolat pa ke ja ispravam ke ja poniskam gushkam ispraveno pa poleka navednuvam i zaspivam. Ete za 5 meseci fativme taktika. Nikogas ne zaspala na cicanje. Sekoe dete razlicno....

На lackygirl, TeddyGrey и happygirl им се допаѓа ова.
  13. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    985
    Мамички да ве замолам за совет. Почнав да одам на работа, наставничка сум. Бебка ми е 5 месеци и си цица. Проблемот е што јас сум по 4 саата на работа освен вторник кога сум 8 саати е сеа до тпгаш градите ќе ѓи испукаат од млеко. ККо правет3 вие шо одете на работа и доете. Фала ви

14. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Жено исти ни се децава (facepalm)
    Во исто време родени и исти фази минуваме. Цица 5 мин и почнува да ја фаќа нервоза, клоца, се гребе по лицето, модрее. Пола саат ми треба да ја смирам:@
    Скок во развој жими(mooning), секоја недела скок имаат (facepalm)

На Dina911 и happygirl им се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.105
    Леле види скок, цела недела му трае на моево. Синоќа му беше врвот досега мислам, вриштеше цела вечер, со по 5 мин цицање. Со мм ни идеше од тераса да го фрлиме :D
    Нели скокот беше во 6 недела, аман веќе!
    Си го сакам мирното бебчето назад, каде ми отиде секој ден се прашувам?
    Ако помине кај твојата, пиши ми ЛП те молам, да знам дека има крај на ова однесување :*

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Majki vie sto doite dali piete vitamini nesto?mene mi ostana od femibion2 i seuste gi pijam ama za dva dena zavrsuvat pa sakav da prasam sto da zemam kakvi vitamini?jas sekigas i vo bremenost i porano sum bil anemicna pa zatoa sakam da zemam i vitamini da ne stanuva poloso posle zasto i apetit nemam ic seuste mnogu malku jadam?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.146
    Допаѓања:
    40.509
    Јас пиев фемибион 2 некаде до 3 месеци откако се породив. Можеш бипо кој што се пијат во бременост

18. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @happygirl @mamaJana а нас што секој подој ни е ваков? Еве ја за 1 недела ќе полни 3 месеци и никогаш не цица мирно и спокојно, на секое вришти, се тегне, се нервира страшно па се смируваме некое време и шетам низ соба додека она цица :drunk:
    Уште се тешам дека ќе смени :D

На TeddyGrey, happygirl и mamaJana им се допаѓа ова.
  19. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Леле истото и јас го правам, шетам низ соба рассоблечена, чекам момент да и ставам цице в уста ако се потсмири (facepalm)
    Се смири моево конечно вчера @happygirl, ај да видиме денеска како ќе поминеме :worried:

На Seduction и happygirl им се допаѓа ова.
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.105
    Моето уште нема мир, продолжува сагата со вриштење и тегнење. Сабајлево на два пати наидов на скроз суви пелени, непомочани, од 01саат синоќа до 8. Измеѓу само еднаш се искакан во 5саат. Ептен сум загрижена. И цело време е кенкав, си мислам дека е гладен па затоа е нерасположен. Ама никако не сака да цица повеќе од 5 минути, и тие со маки. И јас седам цело време разголена по дома, чекам да се смири па да дадам града. Ама не бре брате, после првите 5 минути нема шанси пак да цица. Не знам до кога ќе издржам да го гледам вака. Изгледа во вакви моменти преминуваат на АД родителите. Не дека ќе му дадам, ама ако не напредува доволно, не знам што друго би било решение?