Majki pak me faka malava da cica 5 meseci i 2 nedeli sme nz veke celll den ne cica denes od 7 ipol sabajle sega cicase kaj mene ne fakase od sise se molzev edvaj i go ispi nz sto da pravam veke
На нас на презентација на производи на Медела така ни беше кажано. Дека многу грешат зашто мислат дека според брадавицата се бира силиконската, но дека всушност без разлика на големината на градите и брадавиците, се почнува со S кога бебето е помало а M кога е поголемо и му треба повеќе да тече.
Мора да се гледа и големината на брадавицата, не може брадавица со дијаметар 1,8 да влезе во силиконска со дијаметар 1,6.
До кога ги пиевте чаевите за доење? Јас пијам од тој од билна, еве веќе трети месец. Мене ми е ок, и на беба и е супер очигледно, ама да не треба да се прекине? Друго прашање. До кога ќе ми тече млеко од другата града додека дојам? Лом се правам. И трето прашање. Смрткате ли додека доите? Страшно се потам и многу ми мириса потта. Веќе ми е непријатно од маж ми жими се. А се туширам по 2-3 пати и џабе. Многу грдо се чувствувам, не ми се меша ни во народ веќе.
Чај пиев само првиот месец, сега 6 месеци сме се регулира малку и потењето и миризбата на потта, иначе да мн ми мирисаше
Можда не ти треба чај штом ти тече од другата града. Јас пиев само првиот месец, после кога и да се напиев си праев проблем пошо ного млеко ми надоаѓаше и стигав и до качување температура.
Синко има 5 месеци и сеуште го пијам чајот. Искрено за грчеви на бебчо не ми помогна,но млеко имам многу. Можеби и треба да го прекинам веќе зошто и кај мене додека цица од едната од другата си тече,ама па страв ми е да не ми намали. Уште овој месец па ќе почнеме со цврста храна,па ќе го прекинам. И јас многу се потев и мнооогу мирисаше првите 2-3 месеци и тоа зима беше, не бепе жешко,ама така одеднаш ме избиваше пот,еве сега се потам од тоа што е жешко и потта не ми мириса.
Пиј го додека ти се пие, не е ограничен до кога. Уште ми тече другата града додека дојам 4+. Ставам потполнки за надвор, а дома со тетра ја покривам другата при доење. Потење како коњ. Тоес кобила не ми е рамна. И смрди, што никад у живот не ми мирисала пот. Ама знам и од што. Од она смрдливоно стикче без алуминиум. За искачање вратив рексона назад нема шанси со она 100 метри да поодам. И да ти е непријатно или не годинава така ќе биде, што поскоро се помириш полесно ќе ти е. Еве јас на пример уште се обидувам да искочам од дома неиспотена низ врата и до денес не ми успеало. И не сум помирена сеуште
Не верувам дека е до стикот. Нивеа,гарниер користам од почеток. Се потам исто,како тогаш така и сега. Сега може и повеќе. Антиперспирант прскам скоро на секое влегување во вц. Првите 3 месеци, ептен мирисаше,само што ќе се истуширав,се облекувам,едно испотување,јас смрдам,ама ептен. Еве сега исто се потам,ама не мириса. Има драстична разлика.
Си имала среќа. Јас еве уште потам како будала и дури ни рексона не ме трпи. Исто ми е се од почеток, нема промени. Освен кожава што ми се смири со дополнителен Д витамин. Ваљда ќе си смрдиме, барем друштво да формираме “смрдиш ти, смрдам јас”
Сите смрдиме после пораѓај. Додека да се стабилизираат хормоните. Нема врска што користиш, потта мириса. И плус дека бебињата на почеток не гледаат убаво, ја познаваат мајката по мирисот. Ќе помине и тоа.
Majki nz sto da pravam malava ne faka da cica ic denje ne faka noke cicase i noke se ne saka nz bev deneska na pedijatar na 27 bev imase samo staveno 200 gr za cel mesec a sega imase padnato 150 grama za 13 dena ni dade aptamil 1 da davame posle sekoe cicanje po 30 ml nz i krfta i bese slaba pre na 27 koga bev nz sto se sluciva
Da od sise go pie mlekoto eve od denes pcnavme ad sega i dava ne sakase go proba i se trgase dodeka svikne
Јас чај за доилки не пиев, па имам многу млеко. Бебе е 5 месеца, ми тече млеко само од левата града кога цица од десно, обратно не. Пред помалце од месец престана да си тече спонтано, иначе постојано бев со влошки за гради. За мирисот си се помирив веќе. Стик уште на стомакот немам ставено. Не е до потењето, и да не се испотам многу пак мириса. А како што ми вријат хормони од кога бев 6ти месец трудна, уште ме држат. Среќа се породив во јануари. Сега гола шетам и пак вријам. Да можам и кожата би си ја соблекла.
Мајки здраво.Ајде помош.Се породив вчера и малата ја донесоа да цица фати од втора да цица.Имам млеко,како ми покажаа а и плус од рана од епизотомија ја надоив 2 пати од лева града.Незнам да се наместам од десна да цица.Таа место да ми покаже како да дојам ,ми ја зема и ја однесе малата.Ќе цркнам од болка,плачам ко мрдната ги случам сите у хор плачат Ќе цица ли утре кога ќе ми ја вратат,ќе остане ли млеко