Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Цефалексинот не се пие за болка, тоа е антибиотик. Се пие ако имаш оток или гнојни процеси во забите. Ако го пиеш треба 5-7 дена, не еднаш да се напиеш и толку. За болка смееш парацетамол или бруфен и оди на забар. Ова од моите слаби познавања што мајка ми ми ги кажува бидејќи тоа и е професија. За повеќе нека каже @Annath

На dade123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    да, оток имам. бев на заболекар ми кажа да пијам цефалексин.
    и уште нешто, ми кажа после пиењето да го снимам забот, е сега смеам да одам на снимање?:^)
    нема врска снимањето, зрачењето со млекото(не се смејте):D

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мислам дека цефалексинот не е прва група антибиотик. Дозволени се пеницилинските. Искрено не сум сигурна во која група е цефалексин, некој што знае да се јави.
    За снимање не е смешно има врска зрачењето, ама тоа не значи дека не смееш да се снимаш, има период од некој сат кога нема да доиш или првото млеко се молзи и фрла. Сега снимањето е пософистицирана метода не е како порано. И поштетно е да седиш со болен заб отколку еден ден да се посветиш на забот и да го средиш.

На dade123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Слободно пиј цефалексин, иако не знам колку би помогнал за инфекцијата. За снимање ќе си кажеш дека доиш, ќе ти стават заштитна престилка.

На Kaetana и dade123 им се допаѓа ова.
  5. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Денес бебушко направи 2 месеци. И од вчера навака забележувам дека со поголема силина влече да цица. На крај се буни што нема уште но тоа го решаваме со цуцла. Проблемот е што почнаа многу да ме болат дојките ама не брадавиците туку целата града ко да ме пецка внатре. Некој со слично искуство, ваљда нормално е ама за колку време ќе помине

6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Majki 4 dena dena sme denes ne pustija od bolnica. Se iznaspa cel den malku stana cicase i koga legna eve ne mrdna.. nez dali da ja razbudam ili da cekam sama da stane?

7. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Мораш да ја будиш додека е мала на два до три часа најкасно нуди и да цица. Оно е уште мало мора да се буди, преку ден на 2часа а навечер на три. Со тоа ќе ти се регулира и на тебе лактацијата и бебчо ќе напредува.

8. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Malava prestana da cica skoro 1 mesec se molzev ama mi se namali mlekoto sega nemam dva dena ne se imam izmolzeno koga stiskam izleguva kako voda belo aMa eve sega zaprimetiv stiskam na desnava mi izleguva kaki kafenoooo sto moze da e????

9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Nez zas poveke saka na leva grada..desnata mi e kamen tvrda. Od utre ke treba da se izmolzuvam mnogu me bolat i teski mi se.
    Maka iam so nejze saka da cica lakoma e ama se uspiva na gradi i mora so podsetuvanje, pa trgni ja place...

10. Hello me

Hello me Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    72
    Јас на мојава никогаш не ја будев. Колку си спие -толку. Она кога беше гладна се будеше. Е сега ако е во прашање жолтица (кај вас), може од тоа да спие повеќе, па во тој случај би ја будела на секои 2, 3 часа.

11. Hello me

Hello me Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    72
    Хмм кафено? Не знам што би можело да е тоа. Прашај гинеколог и најдобро ќе ти одговори.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Мајки предлог за пумпа за одмолзување? Што е разликата помеѓу рачна и електрична, дали само во брзината на молзењето или и нешто друго?
    Дали се купува по потреба или да си купам уште сега пред породување?

13. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ove sega na paloma.stiskam prska.kako krf boja na taja dojka se imam operirano od fibroadenom ma.dojka ama dosega nemav problem ece se mi zapira mleko i ovie dva dena deneska kako krf sto moze da e ?dodeka odam utrr na lekar

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Само по потреба. Претходно не купувај.

На Kaetana и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.191
    Допаѓања:
    24.595
    Разбудувај бебе за цицање може да ти дехидрира.
    Секое бебе има омилена града, кај нас е десната :)
    Измолзувај уште одма ако ти се тврди градите, млекото не смее да стои внатре ќе си направиш проблем, исто ако ти се многу тврди пред да цица бебето измолзи малку да омекни малку, за да може поубаво да ти ја фати градата, може затоа се нервира.

На Leo-nora и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Da imame zoltica den ipol bese na soncanje vo bolnica oa ni dojde vreme za doma...valjda uste ja drzi.

17. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ние сме еден месец и исто имам мака не само брадавициве туку цела града кине боли многу.јас се туширам со топла вода се масирам редам топли облоги и се одмолзувам со рачна пумпа па така ми се намалува болката ама кога цица одвај издржувам

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Мајки на двеве гради имам грутки, пробав облоги и се стискам и масажа ј туширање ама никако не се пуштаат. Немам температура само груткиве се. Се измолзував не паѓаат. Бебе цица и заспива мислам нема сила да ги исцица... Дај кажете совет.. На среде града се

19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Сигурно имаш блистери. Истриј ги со крпа натопен со врела вода колку што можеш да трпиш и дај му на бебе да цица или одмолзи се. Мене ова често ми се случува

На Ednostaven и cinderella5 им се допаѓа ова.
  20. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    После ваквото измолзување обавезно ладни зелки. Мене синоќа од тоа ми помина. Листови од зелка одстојани во фрижидер.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.