Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    DEVOJKI DALI NEKOJA OD VAS IMALA PROBLEM SO ZLEZDA POD PAZUVATA DODEKA DOJELA? REPLASENA SUM SE MI SE VRTI VO GLAVATA

2. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Мила и јас имав проблем со доењето првото, само треба да не се откажуваш иако неможе убаво да фати со тек на време ќе се навикне, јас големи маки изнавидов незнам прво од каде да почнам прво градите ми се преполнаа па молзење со пумпа, па отечена града која што не се молзеше со пумпа ме молзеа сестри, па и давав измолзено млеко во шише. Исто неможеше убаво од мене да фати па после неќеше од мене и беше подобро од шише и си земав силикони ни тие не завршиа работа добро си цицаше од нив но се засркнуваше се преполнуваа и полошо непто од тоа нема да ги носиш сегде со себе да ги миеш па да не се изгубат(facepalm) и ајде пробував директ од мене едвај е навикнав ама иста песна исто се засркнуваше и течеше млекото силно, ама да не должам... мој совет да не се откажуваш и да пробаш од тебе да си цица кога можев јас можеш и ти и сите други само да си упорна и да не се одкажуваш знам е тешко го поминав сето тоа но пробај и со лесно.

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Нема мајка која немала проблем со доењето, подебно на почеткот, сите сме исти и јас имам мали брадавици, едната која му е поомолена на бебето е баш таа е вовлечена па цица без проблем еве уште малку 8 месеци. Крв течеше, болеше многу, и не се откажав. Пробај со се само не се откажувај лесно, еве исчитај ја темава пишувано е повеќе пати истото. Да е живо и здраво бебчето и со лесно.

4. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900
    Женски на колку време може да пијам парацетамол? Се напив пред саатипол ама никаков ефект, тт уште ми е 38, денеска качив од маститисот.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Најрано после 4 саати, земи Бруфен, тоа напиј се, поефективен е. И смее при доење, не се лачи во млекото.

6. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Здраво и од нас... Бебушка е стара 3недели и има голем апетит за цицање ама буквално нонстоп цица кога ке ја дигнам си ждригнува знае и да си поврати најнормално... Даваме и дохрана бидејќи на почетокот немав млеко а она бараше о по препорака од педијатар да и давам по 30мл ама ние си пиеме по 60мл и тоа цица цица цица и почнува да вика на глас ке и дадам ад млеко ја кревам ждригнува и пак одново бара одма да цица, сакам да дојам претходните две керкички не ги доев немав ни капка млеко. Јадам се пијам мн течности не ми е гајле дали ке сум се поправена или дали ке ми останел стомак сакам бебуш да ми е ок..

7. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Бебушка ти е во скок во развој па очекувај неколку дена да цица нон стоп. А и генерално на почеток цицаат многи, така да цицајте и растете :)

На kikin и Мецаа91 им се допаѓа ова.
  8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ednas veke imav prasano ama eve ne mi e jasno... se dodeka ja doam bebka primer 6 meseci.. i 6 meseci ke mi tece mlekoto od gradite i ke prska? I 6 meseci ke sum so vloski? I us tolku ke me bolat i nema ko normalen covek da si legnam bez utop da stanam i pokraj vloskite.. pa se izmestile... aman veke nikad ne pomisliv deka vakvo nes postoe so gradite...

На Makedonka007 и kikin им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Ќе се регулира. Најчесто околу третиот месец. Е сега, има и жени на кои млекото им тече за време на цел доенечки стаж, ама ретко е тоа многу. Се случува да протече ако на пример градите ти се полни, дошло време за подој, а ти не си дома или па бебе спие и не цица тогаш. Ќе се среди во секој случај. Почетокот е тежок, посебно ако ти е прво дете.

На Makedonka007, kikin и Leo-nora им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Јас сум постојано со влошки еве скоро 7м, додека цица од една друга тече па морам да носам, а и навечер ако цица поретко тече.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Мене ми течи ко ќе го кренам в раце и од што се допира на мене течи млеко, исто и ноќе лом се правам :) нон стоп сум со влошки еве сме скоро 8 месеци ;)

12. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.489
    Женички едно прашање надвор од темава, кетонал апчиња додека се дои смее да се пие? Или некое друго апче што делува за болки, поконкретно од болка од епизиотомија?

13. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да јас ги пиев после пораѓај за болка од царски рез, а доев истовремено.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Само парацетамол и бруфен. Друго не.

15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Јас ги пиев тие ми ги препишаа, има нешто лошо:wasntme:јес да поминаа 6м ама да знам ако ми потреба пак.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Нема лошо ништо. Ок е со доење, ама јак е многу. Се лачи во млеко, иако во занемарлива количина.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Бебе ќе прави 7 месеци за некој ден и ми тече млеко обавезно. Тече и од двете кога ќе дојде време за цицање,а бебе спие па не цица,или тече обавезно од едната кога бебе цица од другата.
    Постојано сум со влошки :)

18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Незнам дали има начин за ова. Значи на малата почна убаво да и се познава запчето и почна да си играе со мојата брадавица. Мислам жили ми превртува, и плус ја тегне со сета сила. Како се справувате вие?

19. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Мајки, дали да почнам да користам ланолин крема за брадавици уште сега (36г.н.) и од кој бренд сте најзадоволни?

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мачкај да, за да ти омекнат и да не боли толку потоа. Јас мачкав Niple care на Фризидерм, ама тоа не е чист ланолин и треба да се измива пред доење па не е баш практично, инаку многу убаво мириса. Паралелно мачкај и со капки Д3 витамин и тој помага.

На The Unicorn му/ѝ се допаѓа ова.