Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Додека не се одмолзиш. Дома ставај зелка ладна и пумпа и масажа. Мене за 1 вечер ми пројде.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Zeni pomos nz na sto da mislam prekinav so doenje pred 2 meseci imam uste mleko i od ednata dojka sum operirana od fibroadenom na dojka pred 2 godini ama. 1 mesdc se ispraznuvav so pumoa za molzenje mleko i od taja grada pocna da mi istekuva krf kafeava crvena i eve denes gledam zelena tecnos pred 3 dena bev na kontrola kaj Nino Vasev nema.nis mi rece da se plasis ak e zelena tecnost gledam denes prv pat takva tecnos gledase na eho negledam.nis samo.cistiv imav i uste imav mleko kanalite i mi dade tableti za prekin na mlekoto vikate od toa da e ili sto ?

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Мајки едно прашање,колку време може да стои молзено мајчино млеко на собна температура?

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    До два часа.

5. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Јас знам до 4 ама пошо е лето поарно да чуваш макс 2. Или ставај во фрижидер.

6. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас па мислев пола сат до саат време :^) се сум заборавила

7. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Дали може да користам нешто за нос иако дојам? Настината сум.

8. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Ќе ја цитирам @Leo-nora бидејќи знам потазе мајка е и дои,колку време отприлика ви трае еден подој колку време минува помеѓу еден и друг подој и колку пати во 24 часа доите? Мене саботата пола ден и ноќта маста ми ја извадоа во болница со доењето. На крај педијатарот ми препорача дека освен доење можам еден оброк со ад млеко да дадам ради што подолго држи ситост ради што сеуште сум во фаза на создавање на мајчино млеко и ради витамините кои ги има во ад млеко

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Првите неколку дена цицаше по многу долго време, по саат време некогаш, и цицаше на секои два саати. После тоа почна да цица пократко , по 7-8 мин само ама на секои 40-50 мин. После 3м цица по 5-6 мин на секои 2 саати.

10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Каков совет од педијатар?! Срам да му е! Ништо не е подобро од мајчиното млеко, какви витамини, какви бакрачи... давајќи му АД само ризикуваш да ти се намали млекото и да ти се одбие детето од цицање. Така се почнува со еден оброк, па 2 и кога ќе се свестиш бебето нема да сака да цица.

Нека си цица бебе кога сака и колку сака, кога и да заплаче ставај го на града, не гледај на саат и не мери време, мало е уште и бара топлина и сигурност, да пркне малку и ќе си воспостави ред.

На duffi, Ive13, Kitten и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Srce na pocetok prvata nedela ipol cicasr na 20 minuti po pola saat...narednite nedeli na pola saat max. Lakomq se taa e gladna, bev so cicki nadvor se jas gola. 6ta i eve 7ma nedela cica na 2 saata nekogas ako spie inse faka i 3 4 casa zavisi od spienjeto. Ama koga spie primer po 3 casa stom otvori oci vo sekunda place zas e mrtva gladna.
    Jas realno edna cela nedela ednas vo denot i davav ad radi toa so cesto cicase nemase vreme da mi nadojde mleko. Sega se sredi cicanjeto. Ama koga sum nadvor znam da i dadam ad zas ne se znae koga ke 3 gladna ako vrisne odi pa smiri ja.

12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Греота е ад да дадеш ако имаш млеко. Колку глуп совет. После некое време ако стагнира во килажа ќе дадеш ад, но само ако треба. Какви витамини во ад не му треба ништо. За мајчино нема замена. Давањето ад без потреба е грешка.

На lackygirl, Lolipop23, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Каков доктор е тој што ти рекол така? Па зелено, пропратно со мирис е знак за бактериска инфекција. Оди си на дриг доктор, најверојстно имаш потреба од антибиотик?!

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мајки дали ви се познаваат многу вените на деколтетот и градите? Јас сум како географска карта станата. :( (претпоставувам од доењето е па затоа тука прашувам)

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    14.598
    Ми се познаваат повеќе од претходно дефинитивно. Ама не е толку многу за да ми пречи, додуша и не носам толку отворени маици во последно време, па може затоа не ми паѓаат во очи секојдневно.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Мене не имам големи гради има салце повеќе и не се гледаат вени :) имам заприметено кај помали гради така се познаваат повеќе. Можи и не ми држи вода муабетов ама така сум заприметила :)

17. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Нормално е, има поголем проток на крв, и ако заприметиш тој дел е потопол.

18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Кај мене се доста изразени вените. Во еден момент кога се погледнав мислев проѕирна сум и само вени гледам. Јас имам мали гради, ваљда заради тоа. Се надевам ќе се повлечат со престанувањето на доењето.

19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Да си прашам дали некока го решила некако проблемот со потењето? Пред да почнеме со доење не се потев воопшто, сега си мислам дека корнам на три километри.
    Џабе туширање и стик, ефект за сега никаков. Срам ми е од дома да излезам.

20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Си се навикнав |(
    Ама изгледа само јас се осеќам, му викам на маж ми смрдам, он ми вика на бебе сум мирисала:angel:

На Girl-Rabbit, Turna и Someday им се допаѓа ова.