Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    Еве сум пак се средив со млекото градите пак се полнат спас најдов во бозата и чајот на hipp за доилки

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.063

На emkaemka, Ava.84, drugarka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    @happygirl колку убав гест си направила, ме разнежни кога прочитав. :inlove:

На Еме 22, Spidy, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Јас до вчера молев Да ми дојде млеко денес плачам бебе да е Гладно почесто да празни.
    Леле од синоќа до сабајле градите силикони тешки болни. Ама ако нека има млеко.
    Инаку Супер сме со Беба моја. Многу е мирна, си цица и спие.
    Јас сум одлично, како непородена, веќе и не крварам. Се смеев со сестрите тука од цел пораѓај најголема мака ми беше канелата за инфузија во раката.
    Денес си одиме дома, едвај чекам да се здружиме со синко, кој не чека

На Flower123123, Girl-Rabbit, S.J.Parker и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ќе го будиш. Првиот месец треба да се буди да цица барем на 3 саата кога гледаш дека не се буди. Кога ќе пркне и ќе цица количински повеќе може да се остави да ја преспива ноќта.

@Presrekna честитки, жив и здрав да е бебуш, за тебе само совет да измолзуваш. Таков е почетокот, нагло надоаѓа а бебе нема сила сѐ да исцица. Ставај го да цица на пола саат до саат, а во меѓувреме ако осетиш тежина измолзи да ти олесни. Јас во болница еден куп тетра пелени утоп направив од измолзување па прејдов да измолзувам и на пешкири :D

На Presrekna, Kaetana, PoisonGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    14.589
    Освен ако има жолтица, нема потреба. Кога имаат жолтица се успиваат од неа, и треба да се будат. Ако си е добар, радувај се што имаш спанко за син и легни си и ти.
    Јас мојава не ја разбудив никогаш. Кога беше гладна си плачеше, се знаеше дека е гладна. Чим се најадеше одма беше кома. Сите се молат бебето да им спие, тие што ја имаат таа среќа треба да уживаат во неа.

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Јас будала го будев моето на 2 часа да цица, убаво си се успиваше и по 6/7 часа зависи кога како се будеше. Го будев и го ставав на града ама ќе повлечеше 2/3 пати и си спиеше не цицаше. Само го малтретирав и него а и себе, наместо да користам време да спијам. Па престанав да го будам, го доев кога сам ќе се разбудеше. Не го буди.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Моето бебе е старо една недела, истиот проблем го имаме. Многу време поминува во спиење и слабо цица, а млеко имам. Совет од педијатар да се форсира да цица, а и жолтица има па го будам ако поминат 3 часа во спиење.
    Јас сакав да прашам, ако некоја мајка има искуство со фероглобин капсули и доење, треба да почнам да ги пијам, а во упатството не е наведено дека се користат за време на доење, треба консултација со педијатар. Педијатрот достапен во понеделник.

9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.982
    Слободно пиј ги, безбедни се и за трудници и за време на доење. Јас ги пиев после пораѓај и доста ми помогнаа.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    мајки кои доите сакам да ве прашам едно малку глупаво прашање. Ми рекоа треба да внимавам доста околу тоа што внесувам додека дојам,и ми потенцираа дека кафе не треба да пијам, а јас кафеџика :) морам во денот бар еднаш да се напијам. Пиете ливие кафе?

11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Едно напиј се слободно и нека ти е на здравје. А зошто ти рекле толку да внимаваш што да внесуваш? Има некоја посебна причина или стандард приказна за грчеви?

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    14.589
    Кафе не толку колку што пијам кока кола. И двете треба да се избегнуваат од истата причина, кофеин.
    Јас намалив со кока колата додека бев трудна зошто не ми се пиеше толку, откако се породив некој период ми се пиеше многу вода, после си се вратив по старо, пијам најмалку литро на ден, најчесто и повеќе од тоа. Некоја разлика на бебето да му прави не сум приметила. Чисто за споредба литро кока кола има кофеин како две кафиња, значи јас внесувам еднакво на 3-4 кафиња на ден.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900
    Се консултирав со сестра Јасна од Ложанковски и ми рече да измешам маст Миробакт, Бетаметазон и Канестен. Од првите две по пола, од Канестен третина. Од само 2-3 мачкања има ефект. Може на некој ќе му се најде во иднина.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Значи се работело за кандида - соор. Види и јазичето на бебето да не е со кандида па да ти пренесува цело време.

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    е демек да е разнивидна да содржи витамини да не предизвика грчеви... Стандарт муабет. Фаст фуд никако.... Е сега од сето тоа малку се нажалив за кафето :lol:

16. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Мајки, породена сум пред 4 дена. Млеко дојде вчера. Градиве преболни и тврди. Бебе кога ке повлече умирам, пумпа кога ке повлече бетер. Неподнослива болка. Ме боли воздухот што го осеќам дека поминува низ брадавиците а не па било каков допир. Ставав и топли облоги, мачкам и ланолин, правев и масажи, пробувам и со силиконска брадавица. Ваква болка не сум осетила. Бебе слабо влече не ги омекнува и не ги празни. Полудувам. Сигурно ке фатам и мастит. Мислам дека ги пробав сите можни опции. Било каков совет за намалување на болката е добредојден.

На maja8 и Presrekna им се допаѓа ова.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Мора да се измолзиш и да ги ослободиш градите. Болно е ама мастит е полошо.
    Најубаво прави коморесии при доење - ќе му олесниш на бебето а и ти ќе истиснеш повеќе од млекото.
    Пред доење топол туш да ги отвориш каналите. По доење ладна облога на градите. Најважно е да фати бебето да може да ти ги празни градите за да не мораш да се молзиш цело време.

На Girl-Rabbit и The Unicorn им се допаѓа ова.
  18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Доење само со силиконски брадавици , ќе боли ама не толку како без нив.

На The Unicorn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.489
    Смее ли да се пие чај од камилица и брусница за време на доење? И другите овошни чаеви дали смеат да се конзумираат и дали може по неколку чаши на ден или во помали количини?

20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Гледај да не содржат кофеин, ако содржат 1-2чаши, само доколку не си конзумирала кафе, но има и без кофеин чаеви. Кофеинот знае да направи вознемиреност кај бебето, не кај сите, но можно е.