Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    За смирување што можам да се напијам, какво апче???

2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399

Б6 и некoj чаj.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мајки дали ако ставам ланолин на града смета на доење или сепак да се измивам предходно?

4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.034
    Ако е чист ланолин, не смета.
    Нема потреба да се измиваш.

На Mitrovska95 и crazylady им се допаѓа ова.
  5. Ance-to

Ance-to Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    191
    Здраво мамички.. јас сум бремена но ме загрижува тоа што јас имам вовлечени брадавици не знам како фа објаснам имам брадсвици ама немам испакнато топче...дали ќе можам јас да го дпјам моето бебе?

6. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    иста бев и јас се изнамачив во болница ми казаа дека нема шанси да дојам,убаво што се информираш предвреме,секако дека ќе мозеш да доеш само спреми се со шприц за извлекување на брадавиците,со силиконски брадавки они ми помогнаа најмногу и пумпа за измолзување и ќе немаш проблем,сето ова јас го пробував дома ,мој совет е уште во болница да одиш спремна.

На Ance-to му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    12.938
    @Kaetana ја немам прочитано подолго време. Како сте со бебушот? Како напредува? Тука те тагнав бидејќи најмногу тука те читав.

Инаку ние после дохраната повеќе се врзавме за цицка. До скоро бебе ми фаќање секакви шишиња, пиеше АД и чај по потреба, а сега ништо. Не можам ни заспана да ја прелажам. Само цицка и молзено од шише. И еден оброк јади.

На Kaetana и Larahappy им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Нормално ли е нон стоп да бара да цица, на секој 15 минути бара денеска, досега цицаша и сега пак бара, после го повраќа млекото.. Иначе 1 месец има..

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Прашања што ме мачат :)
    Ние сме 38 дена, имаше период 15 мин цица, па после пола саат пск бара, и тоа фобро ке беше да е пола саат се дешаваше и само што ке се симне после одма пак да ја бара. Па мислите одат на немам доволно млеко, беба е болна итн. Па експертите од типот немој така се на цицка ке ја научиш.... А што да и правам на бебе од месец ке му воведам ред да ја оставам да се исплаче.... Не дека пројде па да се прсвам стручњак секој ден ни е различен еднаш е мирна шреку ден и спие со размаци од 2 2ипол саати за да цица, друг ден крајот не и се фака..... Па сменивме неколку препарати за грчеви, а и за повракањето пишував погоре.... Бара често да цица и после ке поврати.... Читав и дека тој период е прв скок во развој.... И на крак заклучив следно бебе цица секогаш кога сака, а кога има грчеви се шетаме низ дома и гушкаме и збориме, и ставаме слонче на меше..... Нека ме куди кој сака јас гледам дека на моја беба така највеке и прија и најмирна е

На srekice и crazylady им се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Мојов цел ден можи на цицка да седи, јас му давам и дохрана, пие како да нема видено АД млеко дали ми е слабо млекото или тој си е таков стварно не знам, а пијам течности и се трудам редовно да јадам ама ништо пак си бара, изгледа такво си е лакомо...

Последна измена: 23 февруари 2020
    На SanelaS и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  11. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    По колку пати на ден му даваш АД? И ние почнавме со дохрана од пред некој ден и исто го пие ко 3 дена да не е јадено :)

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    По 3 или 4 пати на ден по 120ml..

13. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    630
    Здраво,
    Мајки се мислам за пумпа..бебе ми е 7ипол месци, за месец/месец ипол треба да тргнам на работа.. до сега ич немам млеко замрзнато, а имав доста количински, што се правев утоп.
    Уште после пораѓај се мислев некој период да земам или не и така останав без.. сега сакам да земам и да се измолзувам и да можам да го замрзнам за тогаш кога сум на работа синко да може да пие, зашто сега за сега сме со еден оброк и не ми јаде многу количински. Секако дека почнав сега и со втор по малку, ама слабо некако, плус не мачат и забите знам дека и од тоа не ми јаде...ваше мислење дали би ми вршела работа некој месец или џабе парите?
    И од кои сте задоволни..

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Грлото премногу ме боли. Вака никогаш не нема болено. Пијам прегорен вода со шеќер, многу лимон, лимон со сода, чаеви... Ништо.. Кажете, можам некои лекарства на природна база? Има некој искуство?

@hub досега кога не си купила, од сега... Ама ајде ако е за одмолзување, мислам дека електрична повеќе ќе заврши работа. Јас имам рачна таа ми завршуваше работа кога ми надоаѓапе млеко, меѓутоа, никогаш е успеав многу количински да измолзам а имав млеко.
    Ако ти се даваат пари за електрична, таква. Или да позајмиш од некој.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Пиев чаj oд исландски лишаj за два три дена се среди. Ми дадoа и бебешки прoпoлис вo аптека 3 пати пo 15 капки гoлтав.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.364
    Допаѓања:
    18.587
    За грлото пастили Пантенол и купи си бонбончиња Фишермен,види кои се најлути,лижи.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.364
    Допаѓања:
    18.587
    Пуштете телма,темата е доење

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Моево цица 15 мин па после заспива на цицка, педијаторов ми вика буди го, го штипкам за обравче и нозе никако не се буди си спие во раце а пак во креветче се буди. Сте имале некое вакво искуство, како да го будам за да се нацица убаво?

19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Ист случсј бевме на почеток :)
    За стопалцето стисни го, или по брадичката чукни со прст, и не го жали бебчо ништо не му е оти ние жалејки ги место да ги штипнеме/стиснеме ги галиме :) бар со мене беше така
    А за спиење приметив дека ако се успие убаво кај мене (да не прави гримсси во сон, да не отвора очи, дишењето да и е посталожено) отприлика 15 20 минути и после и вокреветче спие
    А ако одма ја ставам се буди :)

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.055
    Допаѓања:
    24.304
    Нормално е, и нема слабо млеко ;)