Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Претањето мислам дека му е од грчеви а мислам дека и цвилењето исто. Првите денови кога дојдовме од болница ми бепе смешно, но после сфатив дека од мака го прави тоа, од грчевите. Кога завршија грчевите го снема и цивкањето.

VDT2906 likes this.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Сега за два дена месец прави, пробав со цуцла не сака ја плука грчеви биле првото скоро и да немаше грчеви и не правеше вака. Добар е сега денес е помирен.

3. macence994

macence994 Истакнат член

Јас ги купив ама дали сите 3 се пијат наеднаш ?? Бидејки коа ги пиев пре мама тие омегата беа после пола саат од тие другите а за овие не пишува

4. Anna-Karenin

Anna-Karenin Истакнат член

Здраво мајки, дали на некоја од вас и се има јавено јадеж по градите при доење? Последните неколку дена, кога и да ја дојам малата, градите ненормално ме чешаат..

5. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Јас ги пијам на еднаш, штом не е потенцирано да се пијат одделно, сметам дека е во ред.

macence994 likes this.
  6. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Да, се случува.

Anna-Karenin likes this.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Исто и јас сакав да прашам. Значи се откорнав од чешање. А забележав и дека имам повеќе стрии сега.
    Ова почна да се случува откако бебе почна да цица на 2-3 саати.

Anna-Karenin likes this.
  8. flower55555

flower55555 Популарен член

Дури дојам шо лек освен гастрогард смеам да пијам за киселини? Ме убија деновиве, не ми се оди сега баш по доктори:doh:

9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Јас пиев Реглан со Гастрогард по препорака од доктор.

flower55555 likes this.
  10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Мајки хелп...
    Ова ми е второ дете, но со првото не се доевме туку се молзев до 7 месеци и снемав млеко преку ноќ и со тешко срце морав да дадам ад млеко... сега малата ми е 25 дена во болница бев премногу среќна шо фати веднаш да цица, но за дома ни препорачаа цицање и дохрана. Јас си реков дека ќе цицаме и не и давав дохрана 10тина дена... но кога се меревме беше помалку од тоа што не пуштија во болноца со 200 гр и почнав да се нервирам и почнав со дохрана. Прво ја ставам на града цица и ми се успива, ја будам па пак ќе повлече и пак се успива. По цицањето и давам дохрана 60 мл и цело си го пие, ретко ждригнува, а ја држам исправено. Па по некое време ќе поврати. Нез дали имам доволно млеко, пумпав неколку пати и секогаш различно најмногу 80 мл... брадавиците ме болат и ми се помодрени и црвени... и не напоменав имам големи гради и тешко е додека се наместиме и најдеме позиција.
    Однапред Ви благодарам, поздрав

11. crazylady

crazylady Форумски идол

Може ли по 2 парацетамоли на ден да се напијам?

12. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Во 9ти месец сум влезена а не сум уште породена а млеко ми дојде? Дали е знак за пораѓај за првото ко се породив после 2 дена ми дојде млеко

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

За големи гради најдобро е во позиција фудбалска топка. Јас само такА дојам.Доаѓа како под мишки да го држиш бебе, побарај има на јутуб туторијали како да го наместиш. При правилна положба и правилен фат, нема да те болат брадавиците.
    Колку дена имаше бебето на првата контрола? Моето на 15 дена немаше вратено родилна тежина, беше 90 гр намален, продолжив само со доење и за 2 недели имаше качено уште 550гр. Само и само на града, нека виси на града. Помеѓу подои да нема поголемо растојание од 2ч. Повремено молзи се после подој за стимулација дополнително. Ако добро паметам имаш електрична пумпа. Измолзеното млеко не го давај со шише, можеш со шприц или лајче.
    Не е на одмет да консултираш советник за доење, во однос на тоа како да се исфрли ад.
    И јас прво дете дохранував, може да се рече дека со тек на време и само се одби, тоа не беше салам доење. Но, со второто бев непоколеблива и во најголеми кризи не дадов шише. Имав поддршка од прекрасна личност која знае се за доење и успеавме, засега.
    Колкаво ти е бебето точно?
    Можеш и лп да ми пишеш слободно, за консултации, за поддршка...

Kaetana likes this.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Ти поминаа тебе од регланот? Јас уште немам појдено на доктор, се сомневам на гастритис, веке 5-6 дена ми е вака и со гастрогардот само си олеснувам по малку :(

15. MinnieM

MinnieM Популарен член

Здраво мајки и јас официјално да се приклучам во темава. Бебе одма фати да цица ама ми направи ранички на брадавиците и кога цица боли. Се мачкам ланолин маст ми ги омекнува ама сеуште боли..дали треба време да ги извлече убаво и затоа боли не знам.. Вие што сте имале сличен проблем како си помогнавте?

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас имав вовлечени брадавици, 2-3 недели ме болеа и мачкав Пурелан од Медела. Тоа е,мора да ги извлече, после ќе немате гајле ;)

MinnieM likes this.
  17. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Имам проблем со десната града. Цело време на лева дојам по згодно ми е а десната сама ми тече |-) а при одмолзување повеќе имам во десната. Како да се поставам пробав секако, ако имате слики или видео пуштете. Фала ви!

18. done

done Истакнат член

Да ве прашам, треба да имам хируршки зафат на забот, а морам да пијам Диазепам пред секој зафат, сега не знам што да правам. Малиот и го дојам и му давам ад, ама млеко немам континуирано секој ден, има денови кога е цело време на ад.Не знам дали да се напијам сабајлето и да одам на лекар и тој ден да не го дојдам, да се одмолзувам и да го фрлам или има некој друг начин?

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Легната или седната доиш?

20. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Дали пиете магнезиум додека доите?