Незнам не ми дава да видам. Имаше две 1ци и после му излегоја двојките па уште двете 1ци. Читав се е можно кај некои деца нема распоред на искачање заби.. А приметив кога го дојам има крв многу малку и уште толку се исплашив.
Не е битно кој заб излева битно боли и одма ќе осетиш на градата. Мојата од 6м почна да ги ваде до 13м ја доев мене постојано ми се правеа рани од забите.
Zdravo majki. Porodena sum na 5 mart so cezarea, ama mleko seuste nemam vo mlazovi, samo ako stegnam togas tece po kapki, no ne prska, ili kako sto vikaat dodeka go dois na ednata grada treba od drugata da tece mleko. Kaj mene toa go nemam i i moram da go dohranuvam, ama ic ne sakam so ad. Dali ima nekoja slicno iskustvo i dali ima moznost da mi nadojde mlekoto od sega?
Мајка исто и јас бев со царски и млекото ми дојде после 16-17 ден но не многу како што викаш само капки никакво прскање. Пред да и дадам АД прво ја ставав на града па после АД. Ние бевме со дохрана скоро месец ипол и сега еве месец дена сме само на града. Биди упорна да го ставаш бебуш на града. Мене многу ми помогнаа капсулите лактил и чајот лакта микс на алкалоид.
Jас 5 месеци сум пoрoдена и не ми тече млекo или да прска кoга ќе стиснам така да без грижи. Пиj си чаеви за лактациjа и oдмoлзуваj.
A kako oseti deka veke ne mu e potrebno AD mleko? Ne se odmolzuvam od pricina demek toa sto go imam neka go iscica. Nonstop mi e toj na grada, no koga ke zavrsi gladen e. Place, pika prsti vo usta...
Mnogu se rodi krupen i od bolnica mi rekoja da go dohranuvam, duri ne mi nadojdelo kako sto objasnav Ocajna sum, go mrazam AD mleko. 4400 se rodi.
Моментов со "буричкање у маица" го средив со купување две долни маички на бретели, оние со ликра кои стојат припиени до тело како боди кога ќе облечеш. Така улошките не мрдаа. Плус еластични се и бретелите и само симнував од рамо прерамката за доење. Иначе мене ми истекуваше млеко некаде до една година (само при доење), а доев до година и пол.
Секој понеделник ја носев на мерење. И одлично напредуваше. На почетокот беше цело време на АД, после тоа и давав само сабајле и навечер по 60мл и на крај педијатар ми рече повеќе да не и давам АД . Со мајчино млеко за 25 дена 900г качи на килажа
Една недела кај сум породена, од градите имам капки млекце кога ќе ги притиснам брадавиците, но не прска, прво го ставам на града иначе бебе не се трга само од града дури сама не го тргнам па така по 20мин на една града па уште 20мин на друга града и потоа му давам ад 30мл (си спие 2,5 до 3 часа) Не знам дали правилно постапувам ве молам за совет
Ако активно голта и е смирено на града, не го тргај. Првото млеко што тече е по водесто, поретко и тоа треба да ја задоволи потребата од вода, понатака со цицањето доаѓа покалоричното кое треба да го најаде и засити. Ако го тргнеш пред да стигне до покалоричното млеко, ќе биде гладно и може затоа ти пие плус ад после цицање. Ама велиш пие 20-30 мл што е малку, значи нема потреба од нив, имаш млеко. Само не го тргај додека самото не се тргне. Ако е гладно ќе плаче.