Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.800
    И си го гледаш и мирисаш цело време :)
    Јас до ден денеска им ги гушкам носињата .Најубаво чувство на свет кога можеш да го стиснеш до тебе и да му пружиш топлина и сигурност додека тоа мирно си спие.

На artemidis, leona83, wtff и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Нели за тоа сонуваме дури ги носиме 9 месеци :*

На artemidis, TIGARCE86, leona83 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    А уште посебен момент,κога ќе го погалиш нежно по лиценцето додеκа спие а тоа невино се смешκа. Тоа е љубов.

На artemidis, TIGARCE86, leona83 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Мене синче ми цица на секое 2 саати и најпрвин ќе го пресоблечам, па ќе му дадам да цица, бидејќи инаку плаче, не сака воопшто гол да биде. После секој подој кака, менувам по 10 пелени на ден.

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Аааа:) значи сите исто правиме- спиеме со нив, ги галиме со носињата. Гушкајте се додека можете, ќе пораснат ќе ни бегаат:)

На anina, wtff, TIGARCE86 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мамички не сте свесни колку лакомо бебе имам,цица од едната града,па од другата,преспива15-30 мин,станува и пак бара ако не му дадам ќе ја крене цела зграда.Му давам после е прејаден му е тешко и пивраќа на секое.Денес го однесов на педијатар да го види и да го мерат да видам како напредува,немаме уште еден месец на 26 ќе правиме,родени сме 3100 падна на 3000 па од болница излеговме после петиот ден дека со царски 3330,а денес имаше 4300.Мислам дека е добро...

На Domakica, wtff и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  7. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    ^ ^ И јас сум истата, не сакам кога ми велат дека сум го научила само до мене да е и да спие со мене. Незнам зашто толку им смета тоа кога и јас и бебуш, па и мм уживаме така. Моето лавче сака секогаш да е во центарот на вниманието и се да се врти околу него, па ужива кога му се збори или да му пеам. А јас и тато сме тука да му ги исполниме сите желби. Бебуш се смее а ние се топиме.Брзо растат децата, ќе ги бараме овие моменти. :inlove:

На Glasna, Domakica, TIGARCE86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ќутете Мами јас мислев само ние спиеме заедно,не сме биле сами значи јас постојано баρам изговоρ, да не го оставам во κρеветче κога ќе го оставам тој спие маκа нема,јас го гледам чеκам да се ρазбуди да Го земам со мене да нанκа,да се галиме толκу издρжува сρце јуначκо :)

Последна измена: 24 декември 2014
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.800
    Две вечери по ред бебето не станува за нокно доење.Знам дека повекето педијатри го сметаат нокното хранење за непотребно но јас стварно не би сакала да се одвикне уште од сега.Ми е страв да не намали со тежината.Досега од 12 навечер до 8 сабајле цицаше по 3 пати.

На snegulkata и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Нема шанси да намали, се' што му треба ќе си надокнади преку ден, ич не бери гајле.
    Среќна мајка си штом си ја преспивате ноќта, опушти се и одмори се :f:

На Annath, LaDyDoLl и joy1 им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    Ааа @joy1 сваќе и мој мали еве два дена истото го пρави. Пρибидејќи спиеме во незатоплена пρостоρија,последното цицање е во 23ч. Потоа спие до 3 но јас аκо не го земам да му дадам ќе спие до сабајле. После тоа уште еднаш до 8ч κога и се будиме.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Ќутете и спијте:) ќе почнат заби да растат па ќе има непреспиени ноќи:)

На anina, TIGARCE86, LaDyDoLl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    Друшки почнавме да цицаме,имам млеко,само незнам дали и стига доволно @wtff колку пати му даваше дохрана во денот и по колку милилитри?
    Да ве прашам кога треба градите да ги одмолзувам пред доење или после доење? И до кој степен на температура се смета за нормално,јас синоќа качив 37.9 се напив паацетамол и се спушти:^)

14. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    @azelea ако ти се тврди градите пред подој обавезно малку одмолзи за да омекне брадавицата и да може бебуш да цица, инаку најубаво можеш да отнеш каналче додека се тушираш, со топла вода и блага масажа и ќе ти се отнат затнатите каналчиња. Јас бев со температура 40,2, мислам дека ќе умрев таа ноќ. Неколку пати во текот на денот се одмолзував пред подој, па беба цицаше, па ако не цицала доволно после подој пак за да го отнам каналот. Само трпение и се ќе се среди.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    Така и правам бајадерка,а листови зелка кога се стават?

16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    @azalea значи имаш многу млеко, затоа само пред подој одмолзи сосем малку за полесно да цица бебето. Повеќе не одмолзувај зошто повеќе ќе ти надоаѓа млеко. Според мене не ви треба дохрама со ад, ама ти си знаеш.
    Листови од зелка ако ти се тврди градите иако се жешки. Не штетат колку и да ставаш.

На anina и bambusce им се допаѓа ова.
  17. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    После подој, нека бидат од фрижидер и малку истолчи ги за да омекнат за полесно да можеш да ги наместиш на градите, штом се стоплат, менувај ги одма. Внимавај да не ставаш на брадавиците, тој дел нека ти остане непокриен. Исто така можеш да ставаш и облоги со ациди борици, натопи газичка и исто како и зелката, ставај на градите, но внимавај да не ја покриваш брадавицата. Ако ставаш ациди борици пред подој обавезно да ги измиеш градите темелно.

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    @azalea гледав на упатството според неделите колку треба да пие. Но тој никогаш не испиваше цела доза. И јас мислам дека не ви треба дохрана штом си имала температура значи имаш млеко.

19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Имаш ли потреба да ставаш листови од зелка? Тоа се става кога надојдува многу млеко а бебето не го исцицува. Зелката држи ладно на градите и го забавува надоаѓањето на млекото.
    Значи топол туш за да се ослободат каналите, а ладни облоги со листови од зелка за да се намали надоаѓањето на мелкото.
    Само не разбрав, прашуваш за дохрана а имаш вишок мелко :^). Ако имаш мелко не ти треба дохрана со АД.

20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Зелка се става за да се отворат каналите а не за да се забави надоаѓањето на млеко. Барем мене така ми викаа сите доктори со кои што се консултирав.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.