@Brpbrp мислам пиша за некои апчиња или чаеви... за лактација Конкретно имаш на Хип и Хумана чаеви за доилки.мене во болница ми дојде пиев многу бистар сок од јаболка и дома продолжив. Мбогу течности и бебе редовно на града пред секое хранење со ад. Можеш да пробаш со стимулација на гради а и туширање пред подој. Прочитај уназад на страниците ќе видиш што е пишувано за запушени канали види да не ти е и тебе тоа. Барај постови од Каетана во темава има и видеа и линкови
Никогаш не се објаснувај со жена што не е мајка.Сите додека не сме мајки сме кажале 200 глупости за кога сме станале да се чудиме како тоа сме го рекле.Така да игнорирај ја и кажи и , ајде здравје ќе коментираме кога ќе станеш мајка.Тема бебе со неа
Лактил се капсулите на база на анасон и Лактамикс пиев сега имам земено од билна аптека на Алкалоид имаат микс они од 6 врсти се мешаат и се прави чај по литро се пие секој ден одма доаѓа млеко за еден ден одприлика и сок од јаболко барем по 3л на ден течност да внесуваш пумпа ако имаш стимулација по 15 мин од града кога бебе не е со тебе али што почесто бебе на града и ланолин мачкај пред секој подој да не ти се расцветаат брадавиците
Син ми голта многу воздух додека цица, не прави убав вакум и шлапка додека цица потоа има многу гасови се грчи целиот. Положбата за доењето е добра ама не може некако да фати убаво, искуство некој како да се оправиме
Ако нема Лактил барај Лактасен, на Ербавита се,исто за лактација. Со поинаков состав но за иста намена.
Јас од бети ги земав и во еурофарм ги има знам дека во Ѓорче во сп што е еурофарм има и во порта Влае бети аптека
Јас ги имам измешано по 100гр се некои, сите семиња ги собира во тегла од 2.5кг све ваќа околу 470 денари
Добри сме, дома сме Се навикнуваме затоа ме нема Со доењето мислам дека добро ни оди засега. 2-3 пати се одмолзувам, останатото време цица. Не гледам саат, на секое нејзино барање и давам. Мислам дека нормално е така во првите денови кога уште се навикнуваме една на друга. Уште сме со силиконска но некогаш кога ќе приметам дека е расположена, ја тргам и и ја местам мојата брадавица. Некогаш ја фаќа некогаш не, но мислам дека на добар пат сме. Само трпение
Кога се започнува со пиење на чај за доилки? После пород или пред? Оти купив јас од Хипп и на него пишува и при крај на бременоста се пиело, сега малку во дилема ме стави?
Ја прапав баш докторката ни вика нема никакво влијание ако го почнеш во бременост Плус ако ти надојде доволно млеко нема ни да ти треба чајот може хиперлактација да си напрајш. Доволно е во болница бистар сок од јаболка на почеток и после ќе видиш како ќе ти најдојде. Секако ќе се консултираш со докторот
Каде да ги најдам видеата на каетана за скокот каде бебињата одбиваат да цицаат и мн мајки мислат дека немаат млеко, така нешто беше? Во кој скок беше тоа?
И јас мислам нема потреба пред раѓање, тоа даваат ако не ти дојде млеко неколку дена после раѓањето. Јас немав ич, ми надојде истиот ден само што почнав да ја ставам на града.