Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Не сака да ја фати другата, и пошто не ја влече нема многу млеко, одвај за еден оброк... Инаку до сега килажа е добра напредува, но зборот ми беше како ќе расте ќе се зголеми и потребата па дали само од една града би било доволно.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве @emkaemka доеше од една.

На emkaemka и Kaetana им се допаѓа ова.
  3. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас дојам од едната само, супер ми напредува пие еднаш 60 мл ад

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.814
    Допаѓања:
    18.627
    @Kaetana свеж ѓумбир може да се пие за време на доење?

5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    миличка ова ми е трето бебе , прво доев експлузивно 15 месеци , второ доев 2 години и некој месец со сите го имам проблемов во први неколку недели веројатно е до брадавиците мои, не сум нашла решение поефикасно до сега , ова сепак беше одличен предлог со оглед на тоа дека болката ми е намалена многу , не крварам интензивно , бебево веќе се нацицува од двете гради и не е гладно и плус немаат брадаввиците допир со плунка .... се надевам до следна недела ќе ги тргнам веќе едната е скоро заздравена :l:
    побарав побрзо решение од тоа да го чекам природниот процес кој кај мене трае минимум 3 недели

На Kaetana, Milkiway, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @naturallmess прочитав дека не ти е прво бебе :) дури и да имаш искуство од претходно, не значи дека по автоматизам не може да се случи да се измести фатот за време на доење и да направи проблем со брадавиците. Супер што помагаат, сакав само да ти кажам да си претпазлива и да следиш ситуација.

Воопшто не ја фаќа? Како знаеш колку млеко имаш во неа? На база на молзење? Во принцип успешно се дои и од една града, но ако сакаш таа града да ја задржиш во функција (особено ако бебето ја одбива краток период) тогаш треба почесто празнење и стимулација.

Да. Може. Некаде го есапат и за галалтогог.

На naturallmess и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Еднаш во денот или на 3 часа?

8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Еднаш во денот, 6 ипол месеци сме ние има и два оброка

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    Секогаш нуди ја прво таа што не ја фаќа... пробај и да се измолзуваш почесто од неа. Бебе ќе се најаде и од една ќе стимулира таа доволно, но тебе ќе ти биде чудно и естетски неприродно :)

Прво нудиш од таа што ја одбива, му даваш подој па пак ја нудиш првата. После тоа измолзи колку можеш од првата.

Не се откажувај би требало да фати, може не му е згодна положбата, може има некое затнато дупче ама за се има решение.

На IRBBB и merina.93 им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    25.578
    Ме врати на почеток, пред 11 месеци.. ај ама брзо растат. Нина мораше да ја држам исправена пошо повраќаше секогаш обилно, и вака и така се будеше, ако ја легнев одма ќе повратеше, памќ пресоблекување,па пак цицање и така во круг, држење пола саат, па ете ја станала ау ау ако не то повраќа спуштај после ждригање.

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мајки мислам дека бебка ми има шлајмови.Кога цица и тече од устичката,ама слушам како си голта.И додека спие како да и застанува на грлото како да ми се дави,како нагон за повраќање добива и знае да поврати.Како да ги исчистеме?

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Love86 ти пишав во порака. Капки физиолошки пред носните отвори (полека ќе се стркалаат навнатре) кои ќе го разводенат секретот. Јас на бебето инхалации му правев со физиолошки со инхалатор.

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.214
    Колку ќе е побарувачката, толку ќе е потрошувачката :D
    Проблемот е само во несразмерноста на градите, ај сега зима, ама лето :(

Полни 6м беше само на мајчино, па почнав со дохрана и доење продолжив и машала како крофна беше, со витки со се 8)
    2години ни траеше доеничкиот стаж.

Се трудев да му ја нудам и другата града и пумпа употребував и првин таа ја нудев и се, но не ја сакаше. Немам појма зошто, мене иста ми личеше, млеко имаше :wasntme:
    Јас не ни приметив одма дека цица само од едната, кај вториот месец ми стана јасно..

На Kaetana, mal.ecka, merina.93 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Исто , без да приметам изгледа подолго време сум ја нудела десната града. Ноќе се буди неколку пати, заборавам од која цицала последниот пат, се пофаќам да видам која е потврда и давам, оно јас сум давала цело време од десната , кога се свестив левата мека и мала, смешно дури огромна разлика. И почна и сама да ја одбива таа, полесно и беше на десна, полна , брзо тече. Почнав кога е веќе во полусон или кога се буди да и ја давам левата. Исто и ноќе сонлива е па ја фаќа и таа. Почна да се полни повеќе и се враќа во нормала.

На Kaetana, merina.93 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  15. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мајки бебе кога цица сигурно и надојдува повеќе млекце и се засркнува.Јас си осеќам по градите,наеднаш како некоја струја да ми поминува и почне повеќе да тече,устата и е полна и тече и се засркнува.Душа немам...Со страв ја дојам
    Пробувам во моментот кога надоаѓа млекцето да ја отргнам од градата и пак ја ставам,но после не продолжува да цица,не секојпат и за многу кратко се нацицува
    Како се справувате вие ?

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.024
    Прочитај во темата Безбедност на Бебе Мина има пишувано она навистина имаше проблем со доењето и наназад на оваа тема ја имаш позата за доење исправено за да можеш да се справиш побарај ги постовите од @MinnaAnne и во др тем Безбедност

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Stolica klackalka za doenje i uspivanje dali ima nekoja i od kade ja kupila?

18. Capricorn1

Capricorn1 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Мамички, синко има 2 недели. Цица на 3 саати но после секое цицање повраќа и страшно ме плаши. Ве молам за совет

19. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Држете го исправено и ставајте го на рамо после доење за да подждригне или тоа нека го прави вашиот сопруг

На Capricorn1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Capricorn1

Capricorn1 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Некогаш се случува и во текот на цицањето.