Форумџика на годината

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    :o:
    Да не е од умор 3 сати како што се мачевме, еве спие сеуште 2 и пол сати. Сигурно ќе се разбуди за пол сат.
    За прв пат се истуширав за 5минути. Го чекав маж ми од работа :rofl:

На Milkiway и Осе им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Зошто бе од сите мои коментари и совети се фати за една проста реченица ?
    Го реков тоа поради тоа што сите бебиња што се околу мене баш тој период се во таков цицам не цицам тек...и зошто од тие мајки пола заради тоа дадоа АД а фрлаат нивно млеко ,слабо било:tmi: а не како сега се жалиш а полошо ќе биде . Сега јас одговарам за тоа што го кажувам ама не и за тоа како некој ќе ме разбере....
    И мене ми било коментирано и за дебелина и за спиење и за цицање ,и уште се чудат како цица ,ама упорна сум и ќе бидам :nod:

На SkarletOHara, MilaSs12, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    15.708
    Мене ќерка ми од тој скок ми се одби од цицање,ниту АД сакаше,ниту да цица и толку беше.
    Ми беше криво тогаш иако беше на комбинирано дека немав многу млеко,ама пак колку толку цицаше,две недели бев во депресија.Не знам можеби не бев доволно упорна или не знаев ,ама сега ќе видиме со второто како ќе биде.

На SkarletOHara, Kaetana, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Супер е да знае а не некоја да мисли дека млекото и сменило вкус или дека и ослабнало
    Тука сме за мислења и совети

На SkarletOHara, Осе и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Па две реченици ти е коментарот се на се. Да, треба да се едуцираат младите мајки, ама не во стилот Чекај ти да видеш.. Лично јас тоа го сфаќам како кој знае што може да се случува тој период. Кај некои бебиња не се ни појавуваат ваквите скокови. И џабе се наплашуваат мајките и чекат да дојде тој скок и се да препишат на него. Барем гледам што се случува околу мене. Секој месец е детето во скок, а оно мош и да не му одговара АД млекото, мош му е жешко. Ама не, родителите мислат во скок е и ништо не прават.,чекат да мине

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ете се разбуди сега ајде да видиме ситуација.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.801
    Допаѓања:
    97.104
    Не бе каков умор, ти си уморна, ама тоа не е уморно, на бебе му е работа само да спие и да плаче :D
    толку си спиело затоа што било најадено, најубаво најадени бебиња со најубаво млеко спијат 2 и пол максимум 3, само продолжи вака :*

На Fatalnata, Alishan30, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Ама тогаш родителите не доволно се едуцирале.
    На апликацијата што ја следам пишува како ТИ да му помогнеш на своето дете и дава вежби за секој скок да си претставиш низ што детето може да поминува.
    Е сеа ако некој седи со скрстени раце и чека да поплаче и да помине скокот тоа е негов избор и начин на гледање бебе и негово понатамошно воспитување.
    Има цела тема за скокови и грчеви ај да ја избришеме за да не читаат новите мајки да не седат и чекаат.
    Безвезе се генерализира не треба да биде ни предмет на дискусија ова.
    Форум е не е само два тројца да седат и да пишуваат што они прават а ние да седиме со тефтери и да пишуваме и да ќутиме да не случајно некоја не го дои пошо МОЖДА ќе и се одбиело.

Еве јас немам намера да престанам да пишувам и коментирам. Ако грешам ќе се коригирам,ако не сум во право ќе се исправиме и дополниме.
    Ако не сакаш да читаш скокни. Многу е просто, Оце знам дека го мислела тоа најдобронамерно.

На SkarletOHara, BeLLaDona23, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Очигледно не си ме разбрала. Никој не го оспорува тоа дека постојат скокови. Зборувам за тоа дека има родители што секогаш кога плаче бебето, виновен е скокот. А на бебето му е можеби жешко, можеби е гладно/жедно, можеби има грчеви, можеби не му одговара млекото што го пие. И за нив за сето тоа е виновен скокот. За тоа зборувам. Едукација не е само да прочиташ дека постојат скокови и да се опседнеш со тоа, без да прочиташ каква треба да биде температурата во собата, какво млеко друго има и слично

На MilaSs12 и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ако можеш прочитај ми ги претходните коментари и ќе видиш дека не ми е само тоа коментарот. Зборував за скокот во однос на цицањето ,а за останатото да во право си ,ама за се си има знаци кои бебето цело време ги дава. Ако не научила мајката да "чита" знаци ...јбг нека чека ќе мине ... И не пишува чекај ТИ да видиш.

На EmiliEmili, azelea, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Мм мене ме зафркава за десната ,вика со расипано млеко ти е затоа не ја сака :rofl::rofl:

На Fatalnata и Milkiway им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Screenshot_2021-01-04-19-38-07.png а да пробаш вака ,фотелја или агол ,или на спална на потпирачот и перниче под бебе ,едната нога можеш и да ја поткренеш ,а со грбот потпрена на кревет/фотелја. Мислам дека нема толку да те боли.

На Thallia, Fatalnata, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ете од 7:15 до сега го доев и мислам дека заспа сега, ако не цивне за скоро.

На Fatalnata, 0ли, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Уживај си ставив јас јорган под него како во гнездо си е.
    И паузи си прајт измеѓу цицање и си уживат.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле само пишувам тука :sweat:

заспа дете во 20:05 добро е му ставив и цуцла зАтоа што почна на градата само да цица заспиен.
    Ете го спие да видиме до кога.
    Треба 3 сати да поминат не?

16. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    4.149
    Јас лично најубаво дојам на перница за доење горе како што прати Оце. Кога не сум дома и дојам без таа перница, ем не можам бебе убаво да го наместам, ем јас се кичмам.. најтопло ти препорачувам да пробаш да го местиш како што би бил на перницава (ако не можеш да најдеш да купиш) и ќе видиш разлика во доењео и спас за кичмата.
    Не мора да значи дека 3 саати ќе спие. 3 саати би било максимум што ќе спие, но нема стално да е така.. 1,5-2 саати во просек спиеше моето бебе. Од Третата недела негде подолго седеше буден после цицање, а пред заспивање..
    Ќе видиш како ќе биде твоето..
    Не се оптеретувај со гледање на саат.. биди смирена и користи го времето кога спие бебе да спиеш и ти, да се избањаш, да јадеш..

На MilaSs12 и Осе им се допаѓа ова.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Сега ако спие и цуца на цуцата сит е?

18. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Да ,ако е гладен ќе примети дека ништо не му тече и ќе плаче... Мојава не фати ни цуцла ни шише ,фаќа да цица прсти гледа не тече и вика одма :)

На Fatalnata и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Легнувај сега да одмориш, искористи додека спие да одмориш, да имаш сила кога ќе стане пак да цица.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Утре ќе организираме патронажна па ќе го мери.
    Ај да одморам и јас.

На dunika, Fatalnata, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.