А не се смирува со нешто друго? Тропалче, муабет, пеење..? Јас тоа правам - пеам по цел ден, смешни звуци му правам, смешни фаци некои пошто веќе загледува и твојата.. цуцла давам еднаш во 2-3 дена ако нешто се расонил, па додека презаспие тие 30 секунди.
Мајки додека траат грчевите до кај 2ипол бебе нормално нејќе да цица,се тегне плаче.Одкако ќе се смири ќе се искака и пробувам да ја ставам на града да цица.Но тогаш се појавува друг проблем.Преморена е,хистерично плаче бидејќи неможе да заспие а сигурно и гладна ама никако не фаќа да цица.Заспива преморена накај 3ипол и после неможам да ја разбудам никако да цица.Врзува сон по 4-5 саати и ноќните подои ги скока.Сѕрав ми е ќе ми намали и млеко и плус она нема да качува килажа.А преку денот од по е преморена цело време е поспана и не цица убаво
@MilaSs12 @forumce @Lovebug01 fala na odogovorite znacu use od sea se nerviram so sovetive od prosli vek, neam gajle cim e samo do vodata toa sekako pijam 1-1.5l dnevno baska kafe caj smuti
@Pacient srna јас воопшто не пијам млеко,нит во бременост ни сега,а имам за извоз од прв ден. Жлезди и хормони се одговорни за негова продукција,нема врска со пиење на кравјо. Исто и боза,по старински ум пијат по 2 литра и само се дујат од неа. Вода,сон,мир и гушкање со бебе,друго не ти треба.
Не...пелените се мокри ама количински цица малку..смукне неколку пати и заспа.Во раце спие,стај на креветче одма стане,пак ќе понудам града некогаш цицне некогаш не и одма заспива во раце Многу ретко да се нацица убаво и да отспие барем саат време
Може е во скок или ради грчевите ако во килажа ти напредува не е алармантно Дека така опиша јас разбрав воопшто не цица и затоа тргнав да ти пишам Некои деца се такви сакаат близина не сакаат во креветче да спијат ги мачи нешто сега се најјаките грчеви издржи од 3ти месец треба да се среди
Е ако се расони ќе си поседите саат време па и повеќе додека се измори, ама не трае засекогаш, во првите месеци се случуваше барем двапати неделно да се расони па тек во 1h по полноќ да презаспие, а после само кога има скокови во развој, годинка има и уште се случува тоа некогаш.
Ако после толку плачење врзува сон зашто да ја будиш, мислам рече кило и 600 напреднала за 40 дена, какво будење остај бебе нека спие и 7-8h, ама тешко дека толку ќе врзе
Мајки, само се доиме со бебе, ама има грчеви и само на цице сака (не дека цица, како утеха и е за да се смири)... се мислам дали да земам лажливка, стварно ме преморува цело време со цицката надвор. Се мислам после да не несака да цица и да си бара цуцла
На колку време бараат да цицаат вашите бебушки кои се на ексклузивно доење? Моето е 7 недели и на помалку од 2 часа бара доење, дали е во ред,што мислите?
Бебе има 4 месеци, почма да врзува по неколку часа без да цица и еве овој месец едвај 500 гр качил, првите месеци по кило... Млеко имам за извоз не е дека немам млеко па од тоа да не качува градите постојано се полни тој ја преферира десната... Од што може да е
@kanella , @Chuchanov фала на одговорот, ми олесна. А во глобала со ова темпо на доење по колку гр на месец ви качуваат? Првиот месец 1100 гр качивме, а сега за 3 недели има накачено 1000гр. Некако како многу ми се чини, не знам
Првиот месец качи 1020гр, на 6 недели имаше само 290гр качено и овде ми рекоа дека е во ред значи просек 20гр дневно качувала последниве 2 недели. Ќе видам на наредно мерење како ќе биде, форсирам подои дење, ноќе ја оставам сама да стане за јадење а тоа е на секои 2, 2ипол саати.