Форумџика на годината

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    Исто! :) него ние на секои 2 саата некако се научивме да се будиме :)) Насока на педијатар ми беше (исто напредува супер), нсвечер го оставам да спие колку сака (и 5 саата да се и повеќе, не пресоблекувам ако стане, без муабети - да знае дека е ноќе, да не се расонува..), а преку ден ако спие подолго, да..

На MilaSs12, BabyD0ll и Осе им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Исти бевме , педијатарот ни рече да не ја будам нема шанси гладна да спие. Еве 5 месеци сме ако јас се тргнам порано мислејки дека заспала ,за 1 саат се буди и цица пак. Ако ја оставам сама да пушти спие до 4-5 наутро . Си напредува супер.

На SkarletOHara, MilaSs12, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    298
    Јас навечер се одмолзувам кога ја будам. Дали да продолжам да се молзам?
    Ви благодарам на сите за советите :inlove:

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Ако ти се тврди градите одмолзи се малку колку да ти олекне, не до крај оти така повеќе се стимулира града.

На azelea, **MajkaE ** и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Јас се одмолзував само кога ми беа преполни градите за да олеснам ,не до крај. Зошто така се дава сигнал дека треба тогаш да произведуваат млеко ,така да мислев дека нема потреба за тој сигнал бидејќи еве уште го отспива тоа време ,значи ќе требаше уште да се одмолзувам. Сега тоа е мое мислење ,не сум стручна да кажам :)

На azelea, **MajkaE ** и forumce им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Веќе те цитирав, па видов дека се средил проблемот ама ајде сепак ќе пишам може ќе се најде.
    Не е само на почеток така, мене ми се случи четири пати да кренам температура со ноќна треска во рок од месец ипол, а бебе е скоро 9 месеци. Со воведувањето оброци денските подои ги снема или максимум 1-2 пати ако цица. Ни на крај памет не ми доаѓаше дека може да е од тоа, па на секое се тресев дека имам корона.
    И приметив дека се осеќам подобро кога бебе ќе се нацица, фактички ми ги празни градите и се враќам во нормала. Пример сум дека може да се случи и покасно, не само на почеток кога надоаѓа млекото.

На Kaetana, Izzy_0504, Bicka77 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Немам пишано тука, инаку ова е и мое искуство. Настрана маститисот, уште 2-3 пати ми се случи до сега да кренам висока температура во спиење па да се препотувам цела. Прво мислев сум настинала некако. Мајка ми ме оправи од шо ми е..
    Од тогаш бебе денски цица строго на 3 саати. Навечер ако спие (а почна да врзува 7 саати), станувам еднаш и се молзам.
    И да, подобро се чувствувам откако ќе се нацица..

Поради корона паничиме... да не беше форумов може уште ќе седев со маската до бебе од првата појава... :(

На Kaetana, Thallia, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    1.284
    Мами помагајте ,од вчера нагло ми се намали млекото градите меки и осеќам дека нема млеко бебе цица кога сака колку сака ама сношти една пелена беше посува (наредните пелени беа ок тешки и мочани) кака жолто и почесто но еве денес скоро на секој саат бара да цица и никако не ми заспива цврсто ке дремне 15 ми и се буди затоа почнувам да се сомневам да не е гладен Која може да биде причината за ваква нагла промена во количината на млеко немам ништо сменето во рутината пијам исто течности (од вчера и зголемив ) навистина сум загрижена
    Кажете чаре дури не е касно

9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    По ова што си пишала не ти е намалено млекото. После таа сува пелена каква беше следната? Колкаво е бебето? Кога се воспоставува лактација се меки градите. Бебче на моја блиска е 6ипол месеци скоро ми има кажано дека цица на саат до саат ипол супер напредува. Не се секирај може и скок да е

10. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    18.447
    Тоа што се буди не значи дека е гладно. Скок, заби, зависи колку е голем бебуш. Ако полни пелени млеко имаш.

На LittleLilit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LittleLilit

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    Истото ми се случи и мене и кренав страшно паника одма на педијатар се јавив, ми кажа дека поради тоа што бебето многу цица како расте па ради тоа да ги чувствувам градите по празни и дека градите не се цврсти како што се во прв месец.. исто и дека може некогаш да има празна пелена, а како расте ќе намалува на кака (им расте желудничето имаат повеќе место). Ако е гладно бебето, ќе плаче ќе вриштии.. Ми препорача лакталис таблети за млеко или чај за доилки (јас земав чај хумана) и редовно да јадам калорични оброци.. сѐ ова применив, посебно оброците и течности - јогурт со овесни два меѓу оброка, не рипав веќе главни оброци кало што знаев, чајот, сок од јаболко појачав.. сѐ тоа, за два дена одма имав подобрување
    Дополнително и се испумпував првите 24часа после доење.. откако видов дека пак имам поголема количина млеко, престанав после секој подој, него кога како можам (ова не ми го пиша педијатарот, јас не ни прашав, но допринесува за зголемување..)

На MilaSs12, Fatalnata, tari и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    1.284
    7 недели сме точно кога е првиот скок роден е 2 недели пред термин
    Наредните пелени се релативно ок
    Кака редовно жолто дај боже да е од скок незнам веке што да мислам таман си реков фативме ред сега заспа дури а буден е од 8 сабајле ме исцеди денес

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LittleLilit

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    Епа 5 и 6 недела е скокот , ние сме 8недела, ова ми се случи пред 3 дена мене

На tari му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ако е две недели пред терминот родено сега е првиот скок(мислам) и кај мене исто се покажа ,цели денови цицаше ,траеше два дена . Ја оставав за да јадам само и за тоа време само ќенкаше...

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Според апликација кај мене покажува 5та недела дека има првиот скок ако тие две недели пред термин може да е скок или пак во 7ма е вториот обилно се водат скоковите според терминотт на раѓање али кај мене скоковите се според дата на раѓање :)

На tari и Осе им се допаѓа ова.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095
    здраво, 3 недели сме и бебе кога цица особено од десна града скоро секогаш се засркнува, со страв го дојам, ве молам за совет има ли начин да го избегнеме засракнувањето...

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Ovesnive snegulki gi preporacuvaat za mleko ko sto gledam od mislenjata?

18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    18.447
    Да, во комбинација со јогурт мене ми ги полнат градите фул.

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Jogurt ne pijam ne mi ubav ic a koga sum probala kiselini mi prai. Jas vo cokoladno mleko gi stavam so ovosje nekoe valjda i taka ke ima efekt

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Да да, кај мене имаат ефект. Јадам со млеко обично јас, и јас како тебе неможам со јогурт да ги јадам. Јас пијам и овесно млеко.

На Pacient srna и MilaSs12 им се допаѓа ова.