Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Мајки мене ништо не ме чуди, Вчера се шетавме со една пријателка која да напоменам дека е бремена и ме прашува дали уште го доам и велам да и планирам да продолжам и добив коментар на тоа е така ќе е воденешно време мораш да го доиш многу е скапо да го ставиш на АД. Не ми се веруваше на ушите што слушам. А имам една познајничка која не го доешедетето само за да може саботи да го остава на спиење кај мајка и за таа и мажот и да си излегуваат и за недела цел ден да спијат. Жално

На TIGARCE86 и mariz им се допаѓа ова.
  2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    prodolzi si samo so doenje i ne se opteretuvaj premnogu so dali kacila 130 ili 200g,bitno naprednalo deteto,ne site deca kauvaat ednakvo.
    jas licno mislam deka premn.si ja opteretuvas glavata so ova,jas na tvoe mesto bi prodolzila samo so cicanje i tocka i neka cica preku nok,taka napreduvaat decata.
    ova e moe mislenje i nacin kako bi postapila jas,znam deka site sme majki i se grizime za sopstvenite deca.
    pozdrav

На Kaetana, Bufi, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648

4. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Nema zosto da go budis, ostavi go bebeto da si spie kolku saka, mu treba son, sonot e mnogu vazen za napredokot.Mene me sovetuvaa preku nok da ne ja budam bebuska koga ke ogladni sama ke se razbudi i ke bara da sisa, taka i napraviv, a preku den netrebalo bebto da spie poveke od 5saati,a do 5 saati e vo red, ne se plasi, bebto samo ke si otkrie sto e den a sto nok, ke se menuva sekojdnevno i nisto neka ne te cidu, ne go budi na dva saati, ono samo ke si bara koga sto mu e potrebno.[/QUOTE]

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    [/QUOTE]
    Pa nekako kako da ima nekoj red, preku den i povekje bara da cica duri nekogas na 1 saat, vo 22h go banjame i posle nakaj 11 nekogas 12 cica i posle spie do 3,4 nokjeska, pa cica i posle si spie pak do 8,9 sabajle :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Pa nekako kako da ima nekoj red, preku den i povekje bara da cica duri nekogas na 1 saat, vo 22h go banjame i posle nakaj 11 nekogas 12 cica i posle spie do 3,4 nokjeska, pa cica i posle si spie pak do 8,9 sabajle :)[/QUOTE]
    I moeto isto, i super si napreduva :)

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Pa nekako kako da ima nekoj red, preku den i povekje bara da cica duri nekogas na 1 saat, vo 22h go banjame i posle nakaj 11 nekogas 12 cica i posle spie do 3,4 nokjeska, pa cica i posle si spie pak do 8,9 sabajle :)[/QUOTE]
    I moeto bebe vo glavno taka pravi, ama denovive mi e razlicna sekoja nok, prodolzete so istoto tempo ako taka diktira bebeto:)

8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    I jas ne ja budam navecer, samata si bara cice koga e gladna. Na pocetokot bese na dva saati,a Sega samo ednas se budi najveke dva pati. Inaku imame 2 meseci, legnuvame vo 9, do 12 I davam uste ednas da cica I posle kako sto pisav. Se budime vo 8.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    E nie denes bevme na lekar i doktorkata vika deka treba da ja dojam na ednata grada pa da zdrigne pa posle na drugata grada. Inaku mi napomena zedta da ja cuvam za pred doenje odnosno da pijam tecnosti 10 min pred doenje:| a jas vrska nemav mislev koga bilo da pijam tecnosti:| i mi rece da se odmolzuvam posle sekoj podoj i toa da i go nudam so lazice. I sega ja doev taka se izmolzav ona pocna da ika i go davam mlekoto so lazice i go pluka. Mislam deka e najadena :| mislam:)

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    jas si pijam tecnosti non stop,kakvi gluposti pred podoj.
    majka sledi si go majcinskiot instinkt i pij si non stop tecnosti,a ako pluka znaci ne e gladno.

На Kaetana, menelele, stefanija70 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Мајки зошто толку го комплицирате процесот на доење? Правилата за доење самото бебе си ги одредува, нема потреба толку да се преоптеретувате, доењето нека ви е задоволство, а не терет. Дојам 5+ месеци, син ми многу повеќе ја сака десната града, никогаш по подој не сум се измолзувала и пијам вода кога сакам и кога ми се пие, син ми и повеќе од одлично напредува.

На Kaetana, zuto, Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    nasite se noemvriski deca ili gresam :) isto i jas taka i uzivam vo toa.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Да :) син ми е крајот на ноември

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    sin mi e na 12ti :)

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Majki denes bebus nemoze da se nacica od edna grada, cica cica i celo vreme me pece, nemozam da opisam kako struja kako da vlece mnogu... i me zapecuva epten i go stavam na drugata grada, imal nekoj vakvo iakustvo? Obicno i mi zaspival vo cicanje a deneska ne mi zaspa ni ednas... Mislam deka koga i da go vratam na gradi on kje cica...

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мамички имаме пет месеци и се доиме,меѓутоа имам страшна забоболка,а дома имам само аналгин па ме интересира дали можам да се напијам???

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @mariz i mene taka mi se slucuvase koga podolgo vreme ke mi e na grada,ustvari on ne cica tuku kako cucla ja drzi gradata i uziva i jas so sila go trgav pa go stavam na drugata ama isto kako sto vikas ti kolku i da mi sedi na grada ne spie i ne prestanuva,period e nekoj si koj ke pomine

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Da ama on vlece epten a mene kako struja me pece, pa se mislam da ne nema mnogu mleko a on da vlece... Zatoa sto vo bolnica taka me peckase prvite dva dena koga seuste nemav mleko... Zatoa sto imav mnooogu mleko, a sega kako da mi se namaluva.. i gradive mi se epten omeknati, smaleni :/ Sto mislis?

19. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    pies li tecnosti mnogu? oti stom ednas ke ti dojde mn mleko ne bi trebalo da go snema,mozi bebenceto si cica dobro pa zatoa gi osekas meki,i jas nekogas zabeguvam i mislam deka nemam mleko i non stop si gi fakam gradite i koga mi se meki se si mislam deka nemam mleko,pusta psiha opasna e .
    pij tecnosti i e se sekiraj ako bebus si jade i ne vristi togas ne e gladen.
    treba seuste da se naviknes deka bebeto cica i vlece se posilno pa mozi zatoa taka osekas,i plus ako podolgo sedi na grada pocnuva da pecka.
    odgovorot mi e turli tava ama denes sum od 6 stanata oti sin mi mi e kako budilnik i vednas bara da se igra i veke sum mrtva.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Haha odlicen e odgovorot fala ti :D vaka jas koga kje pritisnam prska mleko, ama me zacudi sto me pecka... Sinko gladen deneska izgleda povekje vlecese, cel den go doev na dvete gradi vo eden podoj i cel den spiese po 3,4 saati :D tesko mene sega nokjeska... Se nadevam deka i nokjeska kje bide i kako preku den :D

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.