Смеам ли да пијам чај од свеж ѓумбир во поголеми количини додека дојам? Исто така витамините и минералите за ковид (ц вит, д вит, селен, цинк...) дали може во пропишаните количини, или не смее бидејќи бебуш цица?
за ѓумбир се пишуваше во темава минатата недела, пребарај на срч ако сакаш. Во глобала муабетот беше дека може да се пие и дека се смета (иако не е докажано) дека помага при лактација.
истиот трансфузиолог што ми го даде после царски,а доев, сеа ми вика не дои овие 7 дрна,не е испитан како влијае на бебето... во прашалници сум...а знам дека после пораѓај се боцкав а доев...
Како примети дека малата имаше алергиска реакција на млечни производи? Те прашувам бидејќи и јас ги прекинав,јадев исто јогурт со овес..и одвечер потопува овес и јачмен и наредниот ден ги јадев со банана,мед.суво овошје.. Многу кака и каката е зелена.Исто го прекинав и Лакта микс чајот,пијам само Хипп и боза за млеко,но од бозата па мислам и прави грчеви
Имаше бубулчиња по лиценцето и педијатарката рече може да е чистење од хормони во комбинација со алергија на млечни производи. Што се тиче мене ќе продолжев да си јадам се исто ама ете, ептен ми посочи, викам ај да не сум тврдоглава. А да бидам искрена, нема ни подобрување ни влошување со бубулчињата. Ако поминат едни, и се прават други... за недела дена сме на контрола, баш планирам да правам муабет пак.
Ноќеска не стана да цица. Вчера вечерта и дадов последен пат. Точно 13 месеци доење. Може сама си рече доста е..којзнае. Од една страна едвај чекав, од друга страна .. Ај ќе видам ноќеска дали ќе стане.
Devojki bebeto mi e 1 mesec na doenje sme samo.preeska na ednata grada vednas do bradavicata napipav topce i koga ke go pritisnam tece mleko. Predpostavuvam e mlecna zlezda ama se izvadiv od pamet malku. Ne e bolno na dopir. Dali na nekoja i se slucilo slicno??
Да, смееш да доиш и да примаш клексани. Ако доеше новороденче и примаше клексан, што па сега не би примала. Или сега сметаат дека доењето веќе не е толку важно па може да се даваат секакви коментари во однос на лекарства и доење... Дој и ич не му ја мисли. Клексан оди со доење. Исто оди и цела терапија што е за Ковид, и витамини, и минерали, и поголеми дози на витамин Д, (значи до 6400 IU без проблем. Оди и сумамед, оди и панцеф. Каде поточно? На брадавицата или на ареолата? Или внатре во градата... Во принцип би требало да е ок.
Измолзи го со нанесување на топла облога и со многу нежна масажа. Да. http://e-lactancia.org/breastfeeding/ciprofloxacin/product/
Толку ми се спие , преморена сум.Бебе по цел ден и цела ноќ ми е на града.Пробав и дадов два пати ад,еднаш испи 50мл,а др пат само 20мл. После пола час пак бара града. Не можам да ја успијам лулајќи , само дојка бара.Некогаш бара за да си легне на градата и да си спие .Спие едвавј по 30мин.Фаза ли е што ли е, кога ќе заврши?Инаку е 9 дена старо.
Така мене ми правеше, само на града сакаше, јас па мислев не е сито кога ќе го спуштев во креветче и му дадов ад и сега сме со шише. Не знам до кога тераат така со спиењето на града.
Фаза е како и секоја. До вчера било во една средина, сега во друга. До пред да дојде на овој свет во вода било, меко, топло, се хранело преку врпца, нема светлина, звуци поинакви. Се е ново сега а ти си му сез храна, утеха, љубов, безбедност. Те познава по мирисот и те бара. Не потклекнувај ако имаш млеко, ке помине.