Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Обавезно, не сакам да оставам така, се трудам, ама да си прашам пак.
    Дома даваше АД додека ти дојде млеко? И дали со шприц или со шише, како е попаметно?

На Ava.84 и azelea им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    15.719
    Да давав , ама после постепено исфрлав, малку му доаѓаше да пие,и да,со шприц го давав од тие големите по 20-30 мл ,ама прво да цица.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Еве овде можеш да прочиташ подетално, има и слики, па полесно ќе сфатиш за што станува збор :)
    Супер што ве пуштаат, ќе можеш дома со бебе да вежбате и да се гушкате на раат.

На Izzy_0504, Thallia, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    се напипав подобро одоздола со крената рака и имаше грутче што боли на допир, се обидов да го разбијам под топол туш, се тресев после тушот и после саат време мерам температура 38.0 :/ мастит ќе да е, чаре? или на лекар морам.

Последна измена: 16 март 2021
  5. MissBreezy

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ставај бебе на града, нема пречка за да продолжиш да доиш, може само да ти помогне да ја одблокира запушената жлезда. По подој може и да се измолзуваш со пумпица од инфицираната града. Мора да дејствуваш побрзо за да не се влоши ситуацијата. Најдобро ќе биде да посетиш и лекар, претпоставувам дека ќе ти препишат антибиотици со оглед на тоа што веќе имаш температура, освен ако нешто друго не е причинител.

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    ако треба на лекар, се оди кај матичниот гинеколог или на општ?

7. MissBreezy

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Општ, не ако треба, туку топло препорачувам.

На Izzy_0504 и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Двете деца ми се како небо и земја во тој поглед. Големата многу сакаше да си цица, до 2 години ја доев. А ова сега, брадавицата во уста ѝ стое, абе ни да лизне, ете до толку не сака. Можеби дека е хранета со сонда во болницата па затоа не сака, не знам. А на мене овие 3 дена ептен ми се намали лактацијата, на пола од тоа што вадев порано. Чај за доилки пијам, повеќе течности, ама пак е толку. Има ли некој идеа што да правам?

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Честитки, да е живо и здраво!!! Првите недели по цел ден спијат мораш да го будиш со пипкање по носе или прстите на ножињата, сите бебиња се така напочеток :) Ставај го на града да цица колку што може почесто, млеко ќе ти надојде со стимулација на цицање. Јас така правев, но бев царски рез и млекото ми дојде подоцна,па првите денови давав ад по 20мл плус на града беше постојано. Сега дома ќе си одмориш подобро, на ваша територија, и мислам млекото ќе ти надојде :) ....а за спиењето не му се секирај сите бебиња спијат по цело време првите денови.

На thelittle17, BabyD0ll и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  10. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    ми препишаа панцеф и нон-стоп сум наизменично со ациди борици и зелка облоги. се надевам ќе пројде брзо.

11. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    плус масирај под топол туш

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    5.663
    И мене на левата града 3ти пат до сeга ми се прае грутче |( а убаво цица се , незнам од кај никнуват :x двата пати лесно минав ама последниот , болка печење ужас у глава ме удараше , и со облози , одмолзување се смири после ден ипол .
    И со овоа повраќање после подој до кога :?: лом ме праве , па и он , и само се пресоблекуваме , оти лигавчиња мајка му заборава да му става :bug:

На thelittle17, Izzy_0504, @rollercoaster@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Можно е. Гледај да ги празниш убаво градите.
    Исто потењето е поизразено, па и тоа придонесува.

14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Како што ти пишале погоре, истото. Одмор многу, топли облоги, темелно празнење на градата, ладни облоги после тоа, нежни масажи под туш со топла вода, или со некое масло за кожа... и бебето да цица со брадата во правец на грутката (ако е можно).

Колку време не цица бебето? Секоја грутка добро е да биде проверена од доктор.

Никинена супер што почнало да напредува... сакав да ви пишам на двете дека се работи за можно жлездено ткиво бидејќи пазувите се наоѓаат на таканаречената „млечна линија“. Може да се работи и за лимфа кога има премногу млеко или кога градите се потечени. Во секој случај чарето е редовно празнење на градите и ладни облоги под пазувата.

Ако е мало бебе, може.. со тек на време ќе смени позиции, па не треба многу да се секирате.

Побарај стручна помош. Не е ова нешто што лесно се решава.
    И луѓе, не е само текот од шишето. Најчесто е материјалот кој прави проблем. Бебето после не знае што да прави кога ќе донесете града, затоа што не е силикон.

На Nikinena, Izzy_0504, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Здраво мајки, јас си имам синче старо 12 дена, и се доиме и по потреба му давам и АД. Е сега мене ми рекоа да не јадам зелена салата, крставице не, зачинето не, стандард грав,зелка,леќа не, повеќе ми рекоа да јадам протеини, млечни производи со ограничен внес на благо млеко и скроб. Е сега пијам чаеви, дали смеам мед да ставам, благо скоро и да не јадам, рден ред млечно чоколадо, груцки јадам само квики и бејк ролс. Дали смеам да јадам смоки стоби флипс, со оглед на тоа дека се со кикирики? Дали според вас смеам да јадам путер од кикирики. Фала ви најмногууу

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Е вчера го напнав изгледа, и еве денес имам млеко, не шприца ама има веќе бело се гледа, си цица. Само што сега ми се тврди градите и мачце ме болат, морам нешто да одмолзам или што е паметно?

17. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    обавезно одмолзувај се кога нема да ти ги испразни, или пак пробај повторно да го ставиш на града, првите денови знаат да се успијат недоцицани. може и дека уште е мало нема доволно сила, секој нареден ден би требало сѐ појако да влече и поефективно да ти ги празни.

На thelittle17 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мајки кажете лек, бебка во саботата ме гризна за брадавицата многу боли мачкам на медела кремата ама боли вака површински нема ништо ама боли, нешто лек кажувајте?

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.749
    Допаѓања:
    18.473
    Смееш да јадеш се и треба да јадеш разновидно.
    Јас избегнував многу типови на храна за кои се верува дека сметаат а синко сепак имаше многу грчеви. По 3 меееци престанаа, јас почнав да јадам се и немав никаков проблем.
    Ако бебе не исцицува молзи за да не дојде до грутки или мастит. Тврди гради значи има млеко само треба каналите да се разработат.

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    254
    Девојки смеам да пијам риностоп за настинка?