Eve isgleda i nie sme vo prviot skok,5 ta nedela terame,denes e cel den na cice,cuckive meki i pupkite i nemoze da fati se nervira,kloca pisti na cicka,jas mislev nemam mleko,koga stisnav ono sprica a ona nemoze da fati,kolku dena trae??
Мене и плените ме мислат, не се скроз полни, ама може па и памперсот и е голем од 4 до 8кг е, таа е 4660кг или не знам, на 3/4 саати ги менувам, секогаш има мочкано, ама да се полни, скроз полни не.
Таман си се битно ги полни а не ти се скрос бидејќи се големи и јас така на мојата и користам канбебе од 4-9кг. и исто некогаш не е скрос полно
Има во трета недела скок, најчесто кај доносени деца и точно вака се понашаат, нас ни беше вчера денот. Ова го читав на сајтот на најпознатиот консултант за доење во Бугарија. И јас бев загрижена, но тој трае 1-2 дена. Градите и мене ми се меки, ама млеко се полни. Мека града не значи дека немаш млеко, туку дека се воспоставува лактација. Без гајле
Да ми текнува јас дека прашував тука дали има скок 3та недела пошо тогаш некако се смена спиењето нагло, а на wonder weeks прв скок го пишува 5та недела.
Мајки како да прочитав мислење од некоја членка, ако чувствуваш полнење на градите значи дека се намалува лактацијата,или јас сум грешка?( Имаше дискусија за меки гради,за воспоставување лактација) Само незнам дали беше во оваа тема
Да, и јас барав ама секаде е од 5 недела па натаму. За 3та недела не можам да најдам, а од денес ја почнуваме 3та. И пак си кенка навечер, и се буди на пола саат 40 мин. можно е да има грчеви, некако вчера ми се стегаше со ноџињата ептен, ќе му дадам капки Колиеф имам, па ќе видиме како ќе биде.
Еве дел од статијата, посетете и го сајтот (ако разбирате бугарски), има многу корисни работи. Еве кај нас само 1 ден траеше таквото однесување.
Zdravo jas sum nova vo forumot sakam da prasam go dojam bebcevo skoro 2 meseci e i mnogu pazam na ishrana ne jadam grav, leka, zelka, krastavica,kromid,luk,luto,zacini,cokolado, portokali,mandarini,limon mi rekoa deka i obicnoto mleko stvaralo grcevi znaci pazam mnogu na ishrana a ponekogas vo spienje i preku den place se grci go boli meseto se nadevam deka ne e nisto strasno. I me interesira dali smeam marula i cveklo da jadam.
Без разлика дали пазиш на исхрана или не, повеќето бебиња имаат грчеви и мора да пројдат низ тој процес кога им се разработуваат цревата. Јас не јадев единствено грав и зелка, а сѐ останато кога ќе приметев дека му ствара грчеви, тогаш исфрлував. Пример моево имаше многу грчеви од лубеница и смокви @thelittle17 не заборавај дека имаш новороденче, и не секое новороденче е исто Има некои спијат многу, други око не склопуваат и висат на цицка цел ден Грчеви се секако во игра, имајте го тоа на ум првите три месеци. Не е секогаш глад во прашање. Сакаат близина, топлина, сигурност. И цицката им е сѐ во тој период. Најдобар показател дека сѐ е во ред со доењето се полните пелени, и редовно мерење еднаш месечно. Премногу анализирање е само оптеретување на психа.
И кај мене има грчеви и јас имав исфрлено скоро се од исхраната само млекото ми се намали, кај бебето не се смени ништо. Затоа од се јадам пак по малку, млеко или јогурт најмалку пола литро дневно пијам. Ајде и моето е 2 месеци кај и да е уште месец/2 ви требало да ги снема. После ќе чекаме па заби
Za jogurt pijam i jas po 1 litro denes a mleko presno ne taka mi kaza patronaznata. mleko imam samo nie sme malku alcni za jadenje celata me iscicuva duri nekogas se plasam da ne i e malku ama stom ne place sigurno i e dovolno i mnogu spie po 5-6 saata spie patronaznata sestra mi rece da ja budam na 3 saata da cica mnogu bilo toa sto spiela
Постојано ти спие по 5/6ч? Кај мене преку ден спие по 10/15мин, и цица на 1.5/2.5ч, навечер првото будење и е после 4/5ч, и потоа на 2/3ч. И ни почне денот.