@Kitten па еве појави и грчеви од вчера вечерта, цела ноќ не е спиен, и јас со него. Ако не го земам за да го тапкам по газе, не се смируваше. Едвај неколку дремки по поча саат дали имавме, и тоа на раце свртен на стомаче и јаа дежурам го пазам, он спие. Сабајлево исто, капнат за спиење е, едвај поспива пола саат и се буди цело време. @A.n.g.e.l.a.V што даваш за грчевите, што правите? Дали нешто ја смирува? И од кога ви почнаа? Ако трае вака 2 месеци ќе збеснам!
@thelittle17 сеа моментално 2 дена ништо, само и масирам меше со топло ( загреано масло ) и и правам вежби на ноџињата ( возење велосипед ). Инаку пробавме многу капки колиеф, колактаза, пробиотици ваја, колимил плус, сеа последно порачавме саб симплекс. И не приметив ништо посебно да и помага, 2/3 дена неделно ја фаќаат. Кога почне да плаче единствено ја смирува боси ноџиња, вежбите, топло на мешето и ја држам во раце и клекнувам и станувам ( ова ич не знам зошто ја смирува).
Pa noke spie da znae da zaspie vo 11 a da se razbudi vo 5 sabajle pa cica i pak prodolzi da spie do 7-8 saat sabajle. preku den po 2 saata znae da spie a za cicanje preku den na 1.5/2 saata cica zavisi kako ke se razbudi
Уф, денес ќе земам нови капки, и се мислам за термофорче, ако има некој искуство да каже кое да го земам.
Јас користам семки од цреша, и едно имам семки од грозје, се загреваат во микро имаат плишенко ( навлака ) со нив ( едното ми е бувче, другото слонче) и и го ставам на меше врз облеката и така спие некогаш.
Нас само Nurse Harvey's сирупот ни помогна. Пробајте го нема да зажалите. Користиме и ваја пробиотик и ко лактаза капки ама сирупот спас е.
Мајки дали може во доење да се користат витамини како Премама или слично за подигање на имунитет..дали би му штетело на доенчето?
Denes malava posle eden saat od cicanje posto i go cistev noseto imase mrsulki malku od mlekceto i deka ja izmaltretirav i placese mi povrati,ama kako zurdeno mlekce i kako slajmce vo nego prozirno,posle povtorno cicanje povrati pak ama mlekce malku i po pola saat pak kako slajmce,a dvapati posle cicanje ne zdrigna,se stega mn na stomaceto i se vcrvenuvase pred da povrati,moze meseto ja bolese,a koga lezi na ramnko ili so ispravena glava kako da se zgaduva i pravi faci so ispuzen jazik,eden mesec imame inaku,drug pat znela da povrati koga ja soblakam posle cicanje ili pak koga se stega za kakanje,ama sea vaka tri pati edno po drugo ne mi povratila,dali ima nekoja majka so slicno iskustvo?? Nekako sum zagrizena,baska me macat ova kako slajmcinja vo povrakanicava,a si spie mirno niti nosot i e zatnat niti disenjeto i e oteznato,dali e normalno??
Јас пијам пред мама на нив пишува дека може да ги пијат доилки. Откако останав бремена ги пијам и не ги прекинувам
И моето исто имаше шлајм малку кога повраќаше неколку пати го прашав педијатарот ја слушаше и рече нема ништо..инаку мене ми има и мрсулчиња не знае да ги истера па цело време и крчи носето
Jas gi koristev Premama i koga bev bremena i sega koga dojam do sega nema problem bebceto a i na niv pisuva deka moze da gi koristat i doilki sepak prasaj si doktor najubavo da bides na sigurno
Грчевите ќе потраат до трети месец, мора тоа секое бебе да го помине, капки и не помагаат многу, пробај чај од анасон ама малку не многу пошто мало е. Пази и ти на исхраната, ама сепак нормално е да го боли стомаче и тоа ќе потрае.
Женски по колку кафиња пиете? По две пијам јас, во мал филџан, ама ако треба да намалам. И морски плодови ме интересира дали смее, конкретно ракчиња.
На памфлетот што ми го дадоа од болница пишува дека до 2 на ден е дозволено. Само обрни внимание да е после подој.
Докторот ни рече до 10мл најмногу во денот. Јас и давам кон 4 часот после ручек прва доза од 3мл (има како шприц внатре во сирупот и дозираш со него) потоа кон 7часот и кон 10/11 навечер по 3мл секој пат. Јас така и давам зашто тогаш има најсилни грчеви. Можеш и 5мл наутро и 5мл навечер, секакви комбинации само да не биде повеќе од 10мл во денот.
Nie za edna nedela pravime 40 dena,na doenje sme i me interesisa sto smejam od ovosje i salati da jadam??nekoj vika ova smees ova nesmees i obratno,mene strav od tie muabeti mi e da jadam,sto smee a sto nesmee da se jade prvite meseci??