За настинка е да, само парацетамол и ц витамин е, безбеден е за доење. И алмацин смее. Да не имаш репете коронче ти
Не би требало , 3м поминаа , дома сме се Кивам и грлово шо ме боле , ја склона сум кон гнојна ангина , ама сеа не е толку изразено , не ми се оде по доктори , а дома глеам антб имам , ќе се лечам сама
Навечер кога спијат до кој месец ги будите малите за цицање? Дали треба да се остават сами да си одредат кога се гладни или треба до некоја возраст ние да ги будиме за ноќно цицање?
Јас ја будев само првите 2/3 недели. Сеа ми сврзува до 4/5 саати спиење и потоа сама се буди на 2. Значи само еден оброк прескокнува.
Дали сметате дека е потребно да се има перница за доење и дали помага дур се научат мајка и бебе на цицањето?
Jas na obicna pernica ja stavam i toa samo pod rakata kaj sto i e glavata i toj del e podignat i nogata malku podignata,so taa za doenje ne mi bese zgodno,vaka mi e polesno
Мене многу ми помогна и еве 2 месеца ќе направи само на перницата ја ставам. Згодно ми е некако не ја гмечам а она убаво си лежи.
Мислам не. Можеби првиот месец дури е мало бебе е потребна ама потоа.. Сакав да ја купувам, ама кога потпорасна малку супер почнавме да се местиме, и легнати и седнати и подобро што не сум ја купила.
Нешто што е препорачливо за болка во главата, а е безбедно при доење? Не би пиела ништо ама премногу ме боли....
јас на почеток дур беше апла новороденче не ја користев, почнав некаде од 1 месец кога ми стана тешка, нон-стоп ја користам преку ден кога ја дојам во дневна, двете раце ми се слободни, а и нејзе ѝ прија, често знае да си дремне, па да ја префрлам во гнездо или креветче.
Воопшто не, посебно ако ти е скапа, не ти треба. Обична перница ке заврши работа. Јас доев без перница, ако ме заболи раката ја потпирав со обична.
Физиолошки раствор за носе плус сечен кромид во собата во која спие навечер. Двеве работи се од педијатар препорачани и нас ни помогнаа.
Некако многу сум нервозна деновиве, се ме нервира и само нешто плачам, можам да наштетам за млекотп свесна сум, ама не можам да контролирам едноставно, дали тоа многу би сменило?