Јас Ваја пред 3 дена ги прекинав. Почна нешто многу да ми повраќа у последно време. Еднаш случајно дадов пробиотик покасно во денот и се свестив дека пред тоа ниеднаш не поврати. Еве сега 4 ден, нема повратено, само си бљуцка по малце. Денеска бев и на педијатар, објаснив што како, ми рече да ги паузирам малку. Планирам пред следна контрола, за месец дена од сега, да пробам пак па да видиме што ќе биде..
Што да пробам за да ми надоаѓа повеќе млеко? Чај за доење, безалкохолно пиво и овесни знам, друго? Мислев дека конечно се стабилизиравме со млекцето, сега друг проблем. Бебе цица скоро цело време, многу малку спие, ако отспие 2-3 саати после тоа се буди толку гладен, што ако не му шприца буквално млеко, збеснува и не сака да фати града. Не знам што да направам. Синоќа имавме многу јака забава затоа што се успа 3 саати, па после тоа никако не се смируваше. Ќе го будам веќе, не го оставам толку, ама пак сега не сакаше да фати, затоа што градата не беше преполна, а имаше млекце, едвај го смирив. Не сакав да почнам со дохрана, сеуште е недела дена стар, страв ми е да не се одвикне од цицање. Што да направам? @Kaetana
Кои ќе ги земеш следно? Или нема да даваш пробиотик месец дена? Кажете добар испробан пробиотик освен Ваја?
Исфрли го чајот. Има шеќери, може му прават проблеми. Јогурт со овесни смегулки, чај хумана. Многу вода и одмор.
Здраво, Од денес сум официјално позитивна на вирусот. Какво е вашето искуство со доење при вирусот. Дали да продолжам да дојам? Инаку не примам никакви лекови.
Па многу малце му давам, дали 10-20 мл. видов дека му е подобро од тоа, и затоа давам. Иначе, и јас не сакам други работи да давам освен доење, ама ми кажа педијатарот, и викам ајде може ќе помогне, да се проба за грчеви се. Каков пробиотик си давала на бебе?
Според СЗО, со маскa да си цело време и може да се дои бебето, кажаа дека нема штета и не можело така да се пренеcе вирусот.
Нема воопшто да давам. Инаку на почетокот користев Биогаја и ок беше, поскапичок е малку, околу 700 ден мислам.
Ако кај твоето бебе помогнало, не значи дека кај друго ке помогне. Нејзино е да проба. Всушност не ни мора да ме послуша, дадов предлог.
Во првото мислење кажа само дека дава. Дава и капки, па не се знае од што точно му се смируваат грчевите. Нема потреба да ми докажуваш ништо. Секое бебе е приказна за себе, ако не пробаш нема да знаеш.
Погрешно се разбравме, не ти докажуам таман работа сите сме за иста цел овде да си помагаме,мислев не си го видела постот затоа така ти пишав