Да, како крем за раце. На Фрезидерм не мириса убаво баш, ама е ефикасна, затоа преминав преку мирисот, и уште ја користам, еве веќе трета година.
Nie se doime i napravivme 2 meseci cicame na sekoj pola saat ama super napreduvame prethodniot mesec mi kaci malku kilaza a sega 1.100 sto e super.Mi zdosadi veke da slusam sto treba da jadam a sto ne pa da prasam tatko mi kupil bademovo mleko dali smeam da go pijam.
Риба е алергин и во првите месеци бебето може да добие алергија, затоа риба се избегава (кај моетп покажа) @Pacient srna
Pa moze i toa da i za ribata pojma nemav....ne ja jadam vise. Sega pedijatarot ni dade nekoi kremi za mackanje pa valjda ke se smiro
Јас јадев пред некој ден риба ама малава немаше никаква реакција најверојатно кај секое дете различно реагира кај некој може да се појави кај некој не.
Нормално, па и ние возрасните не сме алергични на исто работи. Само за тие што се алергини треба повеќе да се пази, па доколку покажи реакција, подоцна постепено да се внесува таа храна.
Од Зегин ги земам, а за апетит да ти кажам искрено не знам, јас од кога останав трудна имам зголемен апетит и уште ме држи
Искрено, прв пат слушам... не велам не, ама ако е така нели треба педијатриве да не информираат? ( Ова го велам како критика кон нив-не кон тебе) сепак алергии се сериозна работа Дури и пробав да изгуглам и ништо, а битна информација.
Таман си е тогаш. Ако напредува може да си доиш и од една. И ич да не се секираш. Башка ако си имала грутки, нормално е да не си вадела оти си имала застој. А застој намалува лактација. А ако сакаш пак од две, треба да поттикнеш лактација и да почнеш пак со нудење... @MilaSs12 мислам дека екстерна примена на кортико и тоа краткотрајно нема да направи никаков проблем. И да знаете дека сѐ се јаде. Рибата не е некаков си посебен алерген кој треба да се тргне од храната. Пазете на риби како туна и сл. и морска храна и тоа не заради алергии туку заради труење од жива / олово.
Женски ај хелп. Ми надојде одеднаш млеко, бебе нормално не може да исцица. Одмолзувам ама како уште повеќе да се полнат. Совети што можам да направам?
Молзи малку, колку да ти олесни. Кога молзеш до крај даваш знак дека тоа млеко е потребно и затоа се полнат пак. Пред подој молзни колку да го тргнеш тој прв млаз ако се засркнува од лет даун-от.
Jas na pocetokot pocesto molzev pogotovo ednata sto ne mi ja sakase. Sega nekako izdrzuvam preku den od podoj do podoj tie gi osekam se polnat ama ostavam bebe da gi prazni. Taa cica otprilika 6-7 pati dnevno. Ama navecer mi se prepolnuvaat od son se budam od sto tezat i moram da gi praznam. Ne sum sigurna dali e vaka ok da ne treba da odrzuvam poveke laktacija?
Колку месеци е бебе? Колку пелени полни дневно? Колку напредува? Весело ли е по подој? Доиш ли на барање? И мене ми се преполнуваа ноќе и молзев наутро ама немаше никаков проблем.
Bebe e 2 i pol nedeli Polni peleni, sekoa e mockana 2-3 vo denot i kakani. Cica i zaspiva na cicka na merenje do sega super bese. A jas koga molzam od dvete vadam i po okolu 200 ml i mi olesnuva ama pak si ima. Generalno na podoj se nacicuva od ednata, retko da cica od dvete. Dali da molzam druga sekoj pat ili ne znam kako da teram da ne mi se namali ama pa i hiper da ne napraam