Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    4.865
    Јас би ти препорачала да се разговараш до консултант з адоење. Јас го имав истиот проблем не скааше да цица. Или ќе фатеше и по две шмукнувања пушта и плаче. Се молзев му давав и го колев да цица месеципол не сакаше. За жал не направив консултација и многу се каам за тоа. Пробај може ќе ти помогне.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Дали знаеш некој консултант за лактација да ми препорачаш. И на кој принцип работат, по тел ли советуваат? И колку наплаќаат отприлика?

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    4.865
    За цена не знам. А во мк ја знам само Јасна апостолоски николов. Можеби @Kaetana знае подетално како функционира.

На Kaetana и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Околу 1000 ден. доаѓаат дома ако сакаш, ако се консултираш преку телефон, за совет чисто, нема ништо пари да наплатат сигурно. Јасна Апостолоска на фб најди ја, и договори се ако сакаш, прашај ја што како, консултирај се чисто да знаеш.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    И јас ќе ти кажам ДА за Јасна, како женскиве од погоре. 1000 ден едно доаѓање, но останува 2-3 саати кај тебе убаво да го види процесот на доење и да те советува се што има да те советува.

На Kaetana и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Ак
    А ако не си од с?копје

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Уфф, не би знаела.
    Сепак јави и се на женава, веројатно има опции.

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.802
    Допаѓања:
    18.585
    Околи 1 недела ме болеше зошто имав премногу млеко и додека да се откукаат каналите.
    Доење е на принцип цица кога сака колку сака. Сега е многу битно да даваш на барање за да се воспостави добра лактација. Моментално цицка му е се, храна љубов утеха. Уживај во овие моменти, додека да трепнеш ке порасне.
    И хип има супер состав нека не те буни тоа што е инстант. Не е вкусен а добар е. Хумана е вкусен многу. И поевтин.

На thelittle17, minne992, DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    Мајки од која крема ланолин стр задоволни да ми препорачате?

10. Biseramysunshine

Biseramysunshine Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Jas pijam na Humana i bas e super cajot

11. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Мами, второ дете ми е, се доимд по малку, ама приметив дека после сон градите не ми стануваат тврди како кај првата бременост, дали е тоа нормално? Бебето е поспано малце, мака мачиме со будење, некој совет околу тоа? Ми е страв тоа за градите, да не немам доволно енергија?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Kade go ima ovoj? Trevki ili granuli e?

13. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Мене брадавицитеми распукаа со крвишта на почеток, и прво со Фрезидерм џабе, после со Леа мислам беше, пак џабе. И на крај со пурелан од Медела се спасив. Поскап е, ама еве демек од поевтините земав, и на крај пак со него завршив.[/QUOTE]

На Sandrus17, thelittle17 и Leksikon им се допаѓа ова.
  14. Animini

Animini Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    506
    Девојки здраво. Конечно се префрлам на оваа група:) .
    Бебе има 5 дена не пуштија дома после царски. Сакав да прашам бидејќи ми е прво детенце , кога ќе ги стиснам градите го има колострумот , но пробав да сс измолзам нема млекце само неколку капки. Ми рекоа неделава дохрана. Сакав да ве прасам после колку време ви дојде млеко? Он цица ама изгледа на празно. Други техники за стимулација? Масирам под туш гради и пијам чај hipp.. фала ви :) ❤❤❤

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.802
    Допаѓања:
    18.585
    Пред дохрана, стави го бебе да цица. Ако има добар хват и немаш проблем со поврзување т.е. прикачување на цицка немај гајле. Ставај бебе на цицка и ке ти надојде млеко. Најдобра стимулација е бебе да влече. Ем шмука ем хормоните ги активира.
    Кога и да закенка понуди цице.
    Ад давај со шприц.

На Bicka77, Kitten, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Ve molam za sovet bebe ima 7 dena jas imam vnatresni bradavici mn tesko se faka za gradata, probav racno da se izmolzuvam i i davam so lazicka megutoa ne iskaca mn mleko koga se stiskam. Dali da zemam racna pumpa da probam taka?! Se macime mn ona faka nekogas no treba mn da se namacime za da se icica ubavo ve molam za sovet

17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    @Pacient srna мислам со едната града имаше проблемче со брадавица, како да ја читав дека со пумпа помогнало.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    3.441
    Можно ли е во одреден дел од денот да имам помалку млеко, па бебе да вришти и да не сака да фати града? Обично околу 19 - 20 часот се случува тоа, цица, ама како да нема доволно, па вришти, никако не се смирува. Што да правам во таква ситуација? Некогаш успевам да го вратам на града, некогаш успевам да имам мое измолзено млеко, па го давам тоа, а некогаш посегнувам по АД, затоа што стварно не знам што да направам. Бебе за неколку дена ќе прави месец, ама сеуште мислам дека не сме влезени скроз во шема со доењето. Нели требаше до сега да се усогласи побарувачка - потрошувачка или треба уште време? Немам искуство, прво бебе, иако се информирам, читам, читав и за време на бременоста, добивам максумална поддршка за доење од патронажната, 90% од времето имам чувство дека немам поим што правам...

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    19.021
    Ако е секој ден вриштењето во исто време може и грчеви да се во прашање :^)

На Marge и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Земи шприц и пресечи го на врвот ,извади го внатрешниот дел и стави го обратно.Така пробај да ги измкнеш брадавиците.Пумпа исто помага.Види некоја страна поназад.

Само самоуверено мајка, се правиш како што треба ако бебето напредува.Секој плач не значи гладно,може да му се спие, грчеви , да му е жешко ладно итн.Грчевите се во исто време.Тогаш не сакаат града.Само масирај меше, топло на мешето, можеш и капки да даваш.
    Потрошувачка-побарувачка се усогласува од 6-8недели.

На kukla21, thelittle17 и Marge им се допаѓа ова.