Мајки поназад имавте дискусија за ланолин и кокосово за мачкање на градите. И двете се супер ама внимавајте, зошто неодамна имав проблеми со брадавиците и ставав кокосово три четири пати на ден, не се одмивав пред доење зошто бебе и конзумира кокосово м., но изгледа сум ја предозирала па се исфрли и и потекоа очињата. Престанав да давам и мачкам и се се повлече. Зборот ми е колку и да е безбедно, внимателно со него.
Мајкички ве молам за совет. Досега се доевме и од неодамна почнавме со кашички, јаболко, круша, морков, благ компир, тиква... 6 месеци е малиот и сега гледам многу послабо цица, сабајле во 8.3о се доиме, потоа кашичка овошна/сокче, потоа пак доење во 11.30, па пак сокче, бањање во 14.30 и несака да пие млеко право заспие, докај 16.30 спие, потоа пак не сака млеко, му правам каша зеленчукова компир тиквичка, ќе јаде од неа и не пие млеко. дури накај 20.30, 21 часот сака пак млеко. Ноќеска се буди еднаш за млеко. Дали е доволно млеко, малку мноу со оглед дека почнавме со цврста храна?
Колку што гледам два пати му даваш овошје (кашичка/сокче) и еднаш зеленчук. Три оброци за 6 месечно бебе се многу. Се заситува и затоа не сака да цица. Јас би те советувала да не му даваш толку многу и да избегнуваш сокчиња затоа што само го подува, а нема баш некоја хранлива вредност.
После 10 месеци добив изгледа мастит .Десната града ми е 2 броја поголема тврда и имам треска.Боли ненормално неможам да стиснам ич.Утре сум на гинеколог како да си помогнам до тогаш. Секој совет е добродојден мајки
И јас фатив мастит минатиот месец, се разболев, се напив ибупрофен и си легнав. Сабајлето станав со 40 температура и огромна десна дојка, цела со грутки на допир. Толку ми беше лошо што ни на лекар не можев да отидам. За беља, и син ми го префати од мене, и он со температура, на сета мака откривме бактерија во носето и паднато железо. Не знаев главата кај ми е, не отидов на лекар, се одмолзував на 15 мин, и бебуш влечеше од таа града и за неколку дена ми пројде. Сигурно ќе требаше да примам антибиотик ама ете сплет на околности. Инаку боли многу
Oblogite so zelki mislam deka bea za toa neznam, jas imav ama piev antibiotici i pod tus so potopla voda ja prskav i molzev, molzeeev... Taka mi kaza doktorkata za grutceto da go snema, fala bogu jas malku fativ samo... Prijatelka imase tolku mnogu sto vika deka mlekoto posle ko kiselo mleko iskacalo sigurno antibiotik kje ti prepisat...
jas kolku sto znam ne moze, iako vo princip lecenjeto e so antibiotik, ne se prenesuva, a najmalku na bebe. Popravete me ako gresam, jas taka imam procitano.
Мајки, кога почнав да дојам градите ми беа огромни, тврди и полни со млеко. Со тек на време ми се смалија значително и ми омекнаа многу. Млеко си имам уште. Сега по една година доење градиве ми се зголемија и ми се стврднаа, мислиш сега почнувам да дојам, исто како на почетокот. Исто чувствувам стегање кога се полнат. На што се должи ова, знае некој?
Ako sakas kje go kopiram prasanjeto tvoe i kje prasam vo soba za doenje. Pa koga kje odgovorat kje ti pisam tuka ili lp.