Епа тоа вика членката. На следен подој да се понуди таа што не ја цицало или малку што цицало од неа. Инаку поголемата ми цицаше само од едната
Мами и јас истата ја користам ама немам проблем си ја фаќа градата мојава Не досадуваш воопшто тука сме да си помагаме и да споделуваме и учиме искуства
Женски што мислите за тоа бебињата преку доење да создадат антитела на корона вирусот? Имате ли истражувано, колку може да е вистина тоа?
И мене ме интересира ова. Матичната ми рече дека создаваат и они антитела преку млекото, ама не сум сигурна баш...
Jas na pocetokot nekolku pati staviv na medela pa mi se mrstese beba ni nedela dena nemase...sreka posle toa ne mi trebase ova
Ko sto znam od vakcinata dobivaat preku mleko...ova za pfizer i moderna vakcinite, a od bolna/prelezana majka ne znan
Преку млекото бебе добива антитела од секаков вирус, настинка. Еве слика конкретно за ковид. Ама некогаш бебе цица од една само, другата не сака да ја мирисне.
Па добро де, муабетот беше од таа што не цицало или цицало помалку таа се дава прва. Инаку ова со сликата не е кај мене случај пошо и јас бев ковид + и имам замрзнато млеко од тогаш ама не е нешто различна боја од вообичаено
Па вероватно зависи од тоа колку антитела создал и нашиот организам Јас се породив позитивна, некаде 7ми ден од прв симптом. Баш кога се создавале антителата ја доев, вероватно нешто му имам пренесено
Кај нас сите бевме позитивни и со симптоми вклучувајќи ја и малата. Е сега не знам дали можам на пример сега да и' давам од млекото тогаш што го замрзнував, ич не ми текнало на тоа..Вака нормално изгледа нема поразлична боја.
Во просек бебе цица на 2 пати по 5 мин од подој. Цица ~5 мин, се трга сам за да подигни или бљуцни, одмара неколку минути и продолжува пак уште ~5 мин. Бидејќи ми се преполни градите го менувам на една, па на друга града, значи на еден подој ги давам двете гради. Океј е да продолжам така или само една града да давам, а другата да ја молзам? Засега ги фаќа убаво двете, немаме проблем со тоа. И во право бевте за ланолинот, јас претерувам.
Да е здраво и живо Мене педијатрите во Плодност ми рекоа од двете да цица по 20мин кога се роди. Добро мојата пред време беше родена и многу ми заспиваше од жолтицата а кај вас времето е скратено на помалку. Поубаво да ги нудиш двете за да немаш болки и одмолзување на една што ќе остане полна.
Фала ти мила. Пркна женската мала? И мене ми викаа 15 минути на една, 15 на друга града, па нареден подој од таа што завршил претходниот подој, од неа да се почни. Ама пошто синко не цица толку долго, или по 5-10 мин на града треба да го оставам (како што правам сега) или да терам една града еден подој, нареден другата. Ама па така ми иди по 4-5ч растојание од едно до друго доење од града и ќе морам да ја молзам. Не знам што е најпаметно.
И јас сум прележана, и имав добар резултат за антитела. Докторката ми кажа дека додека ја дојам е заштитена. Во млекото има антитела со сигурност. И моето млеко нема различна боја, а од причина да зачувам антитела сето измолзено млеко ми е замрзнато. Се зезаме со мм, во краен случај, ние ќе го испиеме