Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Може.
    Кетонал,ибупрофен,парацетамол смее.

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Давај, исто потполно поминав верувај. Само се плашев нешто да не му е, па да не е гладно....
    Давај кога и да сака, ако поврати, тоа е тоа. Јас се навикнав на повраќањево веќе, кој се не прашав за повраќање сите исто ми кажаа. Колкаво е бебето иначе?

На Skorpija25, IRBBB и lovely91 им се допаѓа ова.
  3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    4.875
    Крај на 5 та недела е,и никако да ждригне после цицање па ќе поврати и пак плачење ,и јас ептен се секирам да не е гладно после тоа повраќање,ме разбираш значи и јас ќе треба да се навикнам на повраќањето скоро на секое :|

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Лакомо бебе. Ние не сме имале подој подолг од 15 минути, значи активно цица и се најадува многу брзо, и повеќе од тоа што треба, после повраќа. На почеток е така, после помалку ќе ти повраќа, ќе се научи само бебето, и поретко ќе цица, ќе си створи ред самото на колку сака. Сепак кажи му на педијатарот, консултирај се за секој случај. Како напредува до сега?

На Skorpija25, lovely91 и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Ист е и мојот од прв ден. Еве денес 26 дена е стар, цица 10тина минути активно, со шлапкање, со течење низ уста, ми се чини во друга соба се слуша кога тој цица. Ќе се нацица на брзина и обавезно ќе исповрати, без разлика дали ждригнал или не. Ако е по подолго време, само ќе бљуцни малку и никому ништо, ама ако исповрати во млаз има куќата да ја крени за да цица пак.
    Некогаш се случува во серија да е цицање, повраќање и пак одново 2-3ч. Смрт ми е ако е во текот на ноќта.
    После цицање често стенка од шо е прејаден.
    Педијатар вика лакомо бебе, повраќа вишок и тоа е.

На thelittle17 и lovely91 им се допаѓа ова.
  6. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    4.875
    Па за три недели беше напредната 500 грама и фала богу ми олесна зошто ми беше страв како и сите кои доиме се плашиме дали доволно се нацицале и слично ,ќе се стрпам уште малу ко така да потпорасне , кога ќе ждригне некогаш едвај ,е тогаш ми е срцето наместо :D

На thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    254
    За еден месец ќе почнам на работа бебе има 6+ цицаме и сега почнавме со кашички ама ми е страв како ќе ја оставам толку време бидејќи ќе одам 12 саати на раб а шише и цуцла несака никако ме фаќа страв што ако плаче за цице одмор не ми даваат само боледување ќе земам ама пак само 15 дена сепак е мала сеуште и сеуште учиме да јадеме. Незнам што ќе правам дајте некој совет

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Te citam so povrakanjevo...kolku pati se presoblakate u denot covece...po muabetov ne veruvam deka ligavce spasava situacija

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Pauza za doenje ti sledi ili ne si vo drzavava?

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Какво лигавче, тој исповратен, јас исповратена, маж исповратен, ми се чини сто пати на ден се преслекуваме. 2 пати неделно полнам 8кг машина само со негови алишта.
    Тоа си велам цело време, мислев дека премногу мали алишта изнакупив, ама ми се чини уште толку да купев, сите ќе ги искористев.

На Oneo и thelittle17 им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Ne ti e lesno....jas denes 3 outfit i turiv me izmori....

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Ех, лесно ќе беше само 3 пати да се преслекувавме. :|
    Синоќа цицаше, ждригна процедурално, едвај заспа (в раце, разгален е син ми, не заспива поинаку) и таман го легнав в креветче ми исповрати толку многу, што ми извалка постелнина, тој беше лом, од шпикозни, боди, сѐ. Ајде сменав постелнина, го преслеков, па одново уште некој саат се боревме за спиење. :x

13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Мојата исто многу повраќаше,сега е 3++, повраќа поретко, ама пак дневно по 2-3пати.Јас кај што ја легнувам ставам по две пелени ,на пола свиткани и кога ќе поврне наместо постелнина менам пелени . Имам над 20тина:).

На Skorpija25, thelittle17, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Мојата е 4+ и од раѓање па до сега, ден нема промашено за повраќање.
    После подој бљуцка, после некој саат засирено млеко повраќа.
    Не сум помислила дали е гладна после тоа, и нудам цице на секој плач, не се буни за уште :D
    Не е мајчиното тешко сварливо млеко ко ад пример, немаат мака.

На lovely91, thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Под сѐ тетра ставам, тетрите ко алва ми одат. :D
    Инаку со многу силен млаз ми поврати синоќа, од тетра, јорганче, косото душече, крпата под газето, сѐ му беше извалкано. Секако и тој од глава до петици.

На Ava.84, thelittle17 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  16. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    3.446
    Можно ли е поради некоја причина да ми се намалува млекото? Бебе цица доста често, ама некако нервозно на крај од цицањето, па го префрлувам де на една, де на друга града и кога ќе го префрлам, ќе поцица смирено малку, па пак е нервозен и никако не може да заспие. Кога го тргнувам од града и пробувам да го заспијам, става прстиња во уста, си викам гладен е. Градите поголемиот дел од времето ми се меки, не ми се преполнуваат така како на почеток, ама кога и да стиснам капнува млекце, некогаш и шприца. Не знам што да мислам веќе...неколку денови по ред имам многу лоши главоболки, пред некој ден имав и температура и треска, најверојатно од умор, можно ли е поради тоа или не?

17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Da ne e smenet vkusot od temperaturata? Proveri si da ne ti e od nesto drugo temp. Polni li peleni? Nervozata moze da e od grcevi gasovi itn....ne mora da znaci glad

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    3.446
    Не знам, можно ли е да смени вкус млекото од температура? Инаку нема од што друго да ми е мене, паднат ми е имунитетот изгледа, правев корона тест, негативен излезе. Инаку бебе полни пелени, сите се секогаш мочкани и си кака редовно. Грчевите се потсмирија, веќе не витка ноџиња и не се напнува да испушти гас, туку си го испушта најнормално, скоро без напор. Во вторник на контрола ќе видам колку напреднал, првиот месец имаше одличен напредок.

19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.413
    Допаѓања:
    9.013
    Epa cim polni peleni uzivaj...moze nejkelo bebe togas poveke sleden podoj ke si nadoknadi

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    26.556
    Лажливка давај му после подој
    Сака да спие можеби затоа е нервозно а ако е гладно ке плаче

На Ava.84 и Marge им се допаѓа ова.