Лист од зелка, ќе го истолчиш и ќе го ставаш на гради. Ја влечи топлината, јас се преродив со зелката
Доење и работа... Дали има жени што дојдат и одат на работа ? Како се навикнавте ? Дали да се обидувам да и ставам ред па и во викенд да го терам или кога ме нема нема а кога сум тука кога сака да давам ?
дали е можно бебињата кога вадат запчиња да подзаборават правилен фат на града? 5м и повторно рагада на проблематичната града (на која и претходно имав проблем со фатот), а скоро невозможно ми е јас да ја местам правилно од што прета, сѐ сака сама да си се намести.
Да, јас регуларно после 9 месеци си почнав на работа, а доев 18 месеци. Само првата недела беше проблем, така што најискрено препорачувам една пумпа во ташна. Првите три дена не измолзував мислејќи за 6 саати нема ништо да ми се случи, но третиот ден се вратив со температура. Земав пумпа и како некое гревче се измолзував во службеното вц зашто немав друг избор. Среќа после една недела градите веќе не се преполнуваа. Ред не ти треба, самото дете ќе си се нвикне кога тебе ќе те нема. Сигурно јаде цврсти оброци плус некоја ужинка ќе заврши работа.
Јас ги користам капсулите, но пијам и многу чаеви /лакта микс, хип, хумана/ па целава комбинација зголеми лактација.
Јас немав мака со градите кога се вратив на работа, ама кога се враќав дома, бебе одма мораше да цица инаку маме ми се расплаче. После една недела се беше подруго. Сега со бебево е полесно. Тоа не е толку страсен цицаш, така да градите не ми се преполнуваат. Башка и од дома работам најчесто, па се е полесно
@Kitten @kukla21 Фала ви , втора недела терам со тоа што наутро пред да излезам во спиење цица посче кога ќе се вратам еднаш и пред спиење пак . Со градите немам проблем засега. Со коментатори имам ,не чини млекото застоено, повеќе ќе те бара така итн... И неколку мајки во околина престанаа на 9 месеци поради работа а јас не сакам некако прерано ми е. А запнале така треба ...
A pauza za doenje moze da ti odobrat? Ti sledi 1 saati dodeka ti napravi deteto godinka, ne znam dali znaes
Знам да ,ама далеку ми е и да ми дозволат не можам да стигнам одење враќање , а башка тоа што не ми кажаа ништо.... А и јас смотана не си побарав
Mozes da si pobaras i sea ako e bebeto pomalo od 1 godina. Neka ti go nosi nekoj be taman i ke go proseta. Ili vidi ako ti dadat da si odis porano 1 saat. Kaj nas odobruvaat i taka mada jas licno sum protiv toa posto pauza se koristi na sred rabotno vreme
Уште малку 23 месеци како дојам и капка млеко се чини дека нема а синко си цица. Регулирана е побарувачка и нема да имаш веќе преполни гради. Убаво е кога ке ти олесни, јас со месеци се молзев. Млеко ке имаш и за оброк и за каши. Уживај.
9.5 месеци е ,далеку е за да го носат без возило се . А да си одам порано можам да речам ама што знам уфф многу сум глупа
Zeni imam temperatura...se doi li? Denes setav mn na sonce se nadevam sonceto vo glava me plesnalo drugo ne znam sto bi mozelo da bide
Женски, до сега се доевме со бебка и супер напредува, 6 недели сме. Ама овое два дена нешто не оди, како да немам млеко доволно. Прашав и во др тема, дали е можно да е скок во развој, влече два пати, пушта и вришти, па пак фаќа и така цел ден. Еве сега во 18:00 ја доев и истово беше и она продлжи да кенка како гладна, а мене градите испразнети сега до 20:00 дали ќе ми дојде доволно млеко?! Да давам ли дохрана, што да правам…
Сите имаат такви периоди, ние на почеток бевме исто, плачење па фаќа града, па испушта и се во круг, градите ми се постојано меки а бебе си напредува, доколку полни пелени и напредува нема потреба од загриженост, период е ќе помине,биди упорна менувај позиции и постојано нека е на града.