1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Лист од зелка, ќе го истолчиш и ќе го ставаш на гради. Ја влечи топлината, јас се преродив со зелката :rofl:

На Oneo и fana им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    23.586
    Може да се напијам чај од маточина или не?

3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Доење и работа...

Дали има жени што дојдат и одат на работа ?
    Како се навикнавте ?
    Дали да се обидувам да и ставам ред па и во викенд да го терам или кога ме нема нема а кога сум тука кога сака да давам ?

4. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Ние за бебето користрвме пробиотик со маточина, педијатарот ми дозволи и мене да пијам.

На mace89 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  5. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    дали е можно бебињата кога вадат запчиња да подзаборават правилен фат на града? 5м и повторно рагада на проблематичната града (на која и претходно имав проблем со фатот), а скоро невозможно ми е јас да ја местам правилно од што прета, сѐ сака сама да си се намести.

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Да, јас регуларно после 9 месеци си почнав на работа, а доев 18 месеци. Само првата недела беше проблем, така што најискрено препорачувам една пумпа во ташна. Првите три дена не измолзував мислејќи за 6 саати нема ништо да ми се случи, но третиот ден се вратив со температура. Земав пумпа и како некое гревче се измолзував во службеното вц зашто немав друг избор. Среќа после една недела градите веќе не се преполнуваа.

Ред не ти треба, самото дете ќе си се нвикне кога тебе ќе те нема. Сигурно јаде цврсти оброци плус некоја ужинка ќе заврши работа.

На LivingGlam, MilaSs12, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Manilla

Manilla Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Здраво, дали некоја од вас ги користела Lactil капсулите? Дали навистина потпомагаат во лактацијата? :)

8. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Јас ги користам капсулите, но пијам и многу чаеви /лакта микс, хип, хумана/ па целава комбинација зголеми лактација.

На Manilla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас немав мака со градите кога се вратив на работа, ама кога се враќав дома, бебе одма мораше да цица инаку маме ми се расплаче. После една недела се беше подруго.
    Сега со бебево е полесно. Тоа не е толку страсен цицаш, така да градите не ми се преполнуваат. Башка и од дома работам најчесто, па се е полесно

На Kaetana, MilaSs12 и Осе им се допаѓа ова.
  10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    @Kitten
    @kukla21
    Фала ви , втора недела терам со тоа што наутро пред да излезам во спиење цица посче кога ќе се вратам еднаш и пред спиење пак . Со градите немам проблем засега.
    Со коментатори имам ,не чини млекото застоено, повеќе ќе те бара така итн...
    И неколку мајки во околина престанаа на 9 месеци поради работа а јас не сакам некако прерано ми е. А запнале така треба ...

На Kaetana, kukla21, Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    A pauza za doenje moze da ti odobrat? Ti sledi 1 saati dodeka ti napravi deteto godinka, ne znam dali znaes

12. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Следува, ама зависи од фирата. 99% од приватните фирми кај нас уво не ги боли за работниците...

На Skorpija25, Ava.84, Dee*Tee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Знам да ,ама далеку ми е и да ми дозволат не можам да стигнам одење враќање , а башка тоа што не ми кажаа ништо....
    А и јас смотана не си побарав

14. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mozes da si pobaras i sea ako e bebeto pomalo od 1 godina. Neka ti go nosi nekoj be taman i ke go proseta. Ili vidi ako ti dadat da si odis porano 1 saat. Kaj nas odobruvaat i taka mada jas licno sum protiv toa posto pauza se koristi na sred rabotno vreme

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.664
    Уште малку 23 месеци како дојам и капка млеко се чини дека нема а синко си цица.
    Регулирана е побарувачка и нема да имаш веќе преполни гради. Убаво е кога ке ти олесни, јас со месеци се молзев.
    Млеко ке имаш и за оброк и за каши.
    Уживај.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    9.5 месеци е ,далеку е за да го носат без возило се . А да си одам порано можам да речам ама што знам уфф многу сум глупа :)

17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ako ne prasas nema da znaes niso ne gubis moze samo ne da ti kazat:D

На Kaetana, MilaSs12 и Осе им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Zeni imam temperatura...se doi li?
    Denes setav mn na sonce se nadevam sonceto vo glava me plesnalo drugo ne znam sto bi mozelo da bide

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Женски, до сега се доевме со бебка и супер напредува, 6 недели сме. Ама овое два дена нешто не оди, како да немам млеко доволно. Прашав и во др тема, дали е можно да е скок во развој, влече два пати, пушта и вришти, па пак фаќа и така цел ден. Еве сега во 18:00 ја доев и истово беше и она продлжи да кенка како гладна, а мене градите испразнети :(сега до 20:00 дали ќе ми дојде доволно млеко?! Да давам ли дохрана, што да правам… :sweat:

20. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.790
    Сите имаат такви периоди, ние на почеток бевме исто, плачење па фаќа града, па испушта и се во круг, градите ми се постојано меки а бебе си напредува, доколку полни пелени и напредува нема потреба од загриженост, период е ќе помине,биди упорна менувај позиции и постојано нека е на града.

На Осе и starfish им се допаѓа ова.