Немој до крај да се одмолзуваш, само да ти олесни. Треба време, ќе си се искалибрираат градите, ќе ти биде подобро. А трик за лежење на страна со огромни гради, замоткај како ролна една тетра пелена и стави ја меѓу градите. Ќе ти ги одвои и нема толку да ти биде мака. И листови од зелка ставај за да ти олеснува.
Не ми е мака од што ми се споени, мака ми е од што ми се одвоени До грб мислам дека ми се... Кога ја спуштам раката не мава на мишка него на града
И мене така ми беше првата недела. И почнав да се одмолзувам навечер, сега ми е океј. Си има млеко, ама нормално а и ова моево секако го цица вишокот и го повраќа
Мамички бебуш е 1 месец и дури сега ми се раскрвави едната града и неможам да ја дојам. Некои велат дои ја ќе заздрави но не заздравува туку ми се доразранува. Се измолзувам и и го давам но навечер тоа дури спијаме е невозможно. По препорака од педијатар зедов прихрана колку за навечер. Што да правам совет? Мачкам ланолин од почеток после секое доење но еве не поминува
Оставај ја градата на воздух колку можеш повеќе и продолжи да мачкаш ланолин. А за доење пробај со силиконски брадавици додека да ти заздрават.
Mojata e 3+ cucla ne fati. Sega probuvav pointenzivno da i ja nudam deka pocna oralna faza i da ne jade race ama dzabe. Sreka sofi zirafana i e interwsna za jadenje. Vo posledno vreme isto samo na cicka zaspiva ama jas ke i dadam legnata cicka i polesno mi e uspivsnjeto ke dzvacka dur zaspie i ja pusta vk meguvreme i jas lezam mesto da densam po doma. Po nekoe vreme samo ja prebacuvav vo krevetce,a sea.posto sme na odmor zaedno spieme i samo si prodolzuva taa na edna strana jas na druga
I rabotete na fatot verojatno zatoa rani ti se pravat. Dzabe ke ja mackas gradata ako ne pocne da faka bebeto ubavo na sekoe cicanje ke ti ja razranuva, mora pricinata za ranite da ja resis
Девојки ми треба помош.Не знам ни дали за овде е прашањето, но имам проблем со едната града.Бебе ми е на комбинирани доење со ад.Не цица многу зашто немав многу млеко,но денес едната града ми е многу потешка, жешка и имам голема болка.Температура 37,6.Се молзев денес со електрична пумпа и пак имам проблем.Што да направам?
Јас околу 20-50мл. Кога ќе почувствувам олеснување иподомекнување на градата, прекинувам. Ем ќе ти олесни, ем нема да правиш дополнителна стимулација.
Постојат ли апчиња против лошење кога се патува, ама да може да се пијат кога се дои? Штом влезам во кола и седнам позади до бебуш, мислам ќе умрам колку почнува одма да ми се лоши и повраќа, а не чека долг пат за неколку недели
Антиметил http://www.antimetil.rs/ Штом се за трудници безбедни, мислам дека се и за доилки Сепак, провери
Kaj sekoj e razlicno, mene prvite denovi po 150ml od grada molzev za da mi olesni. Ke si osetis ne se baziraj na merkite
Претпоставував, зашто со 50мл не осеќам некоја промена... Мн мала до душа има, незначителна... Ама со 150мл да не стимулирам па дупло да надојде јас од тоа се плашам.
Nema sto da se plasis,postrasno e da se zapusis nego da molzes. Jas molzev mrznev sekoj den po 1-2 nuk kesi i ednata bradavica za vlecev so pumpa pred doenje toa go frlav isto bese okolu 150-200ml vo denot pa eve me sredeno e se bebe ima 3 mes. Postepeno ke se namaluva molzenjeto i veke nema da se polnat tolku. Isto ne mozev da spijam od bolka stanuvav vo sred nok da molzam
Здраво мајки. Јас сакам само да ве поздравам и охрабрам да бидете упорни во доењето на малечките . Јас како новопечена мајка се плашев дали ќе успеам успешно да дојам, дали имам доволно млеко , плаче бебето плачам и јас ... но успеав , доев на потреба на малото, некогаш со часови виси на града но таа близина ништо нема да ја замени. Сега сме 15 месеци и сеуште се доиме и сега можам да кажам дека повеќе уживам во доењето и таа блискост што ја имаме. Голем број луѓе ми викаат да ја одбијам бидејќи млекото не било веќе квалитетно и побеќе ќе ми јадела вака била слаба но јас сепак нема да ја одбивам барем летово
браво срце,убаво напишано ќе си ја одбиеш кога ќе мислиш дека сте спремни двете и ние сме исто сега направи 1 година и сеуште уживам во доењето,исто планирам да помине летово па ќе видиме да уживаме во таа блискост со бебето,нема да има друг пат таков момент во животот