Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Женски ми загнои грлото обично со гаргара од жалфија ми проаѓа ама дали смее?

2. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Здраво мајки. Дали некоја од вас дои и намалува на килажа? Бебето ми е 10+. Во бременоста качив 14кг. Од 57 до 71кг. после пораѓај симнав веднаш 7кг и сега сум 55кг а некогаш и 54кг. По цел ден сум активна и цицаме си кога и да посакаме. Фала ви многу

3. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Ако си била послаба 2-3 години пред да забремениш, можно е да дојдеш некоја измеѓу килажа. Јас накај натаму се движам, слично како тебе. Јадам доста ама метаболизам си памти.

На Attomic15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Јас сум месец и пол после пораѓај на старата килажа од пред бременост. 11кг се здебелив, сега се вратив на 52кг, како што бев порано. Дали сеуште ќе слабеам незнам.. сум била и 49, 50кг, ама не верувам дека толку ќе намалам.

5. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.180
    Јас исто како тебе качив 14 кг но веднаш по породувањето симнав 8-9 кг а останатите за месеци дена ги снема. Сега дури сум со помала тежина од кога останав бремена. 15 ипол месеци сме и уште се доиме.

6. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Била сум да. Секогаш бев измеѓу 55 до 57кг. Имам и јас брз метаболизам. И по цел ден трчканици дека сум сама немам помош од никој зашто живееме во странство.

7. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Да сме живи и здрави. Цел живот одев по теретани за да ослабнам сега пак се плашам зошто сум ослабела си мислам нешто не е во ред.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Гаргара е локално, не го голташ чајот. Сметам дека нема проблем. Јас и обичен прополис си користев за грло.

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Само што направив одма ми е полесно голтањето Имам прополис на медекс од малиот тогаш ќе прснам и од него Фала ти мами :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.840
    Допаѓања:
    18.675
    Со доење трошиш дополнителни 400 500 калории.

На Attomic15, minne992, srce-9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ej da ova ne sum znaela....duri i vo lezecka poza?:)
    Sala na strana na odmorov ja usovrsiv lezeckata poza,baska ko sto spiev so bebe na krevet u sred nok samo ja vrtam cica zaspana ona zadremana i jas i gotovo. Mi stana jasno kako bebinjata ostanuvaat na bracen na spijat, ne doma izvadi od krevetxe vrati vo krevetce pa ne disi da ne se razbudi itn...

На Hristinakiki02, MilaSs12, Attomic15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Исто и ние така цицаме на спална во лежечка положба. Од кога ќе заспие го префрлувам во креветчето, но ако многу се буди го оставам да спие до мене цела ноќ.

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.840
    Допаѓања:
    18.675
    Да да ексклузивно доење троши многу калории. Ако јадеш умерено и доиш ке ослабнеш.

На Attomic15, Kitten и Pacient srna им се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.912
    Лага! Доењето отвара апетит, исцрпена е мајката после подој и гнете. Може да согориш некоја калорија, велат 500 калории (тоа е просек, не е кај сите) ама џабе ако внесеш многу повеќе вишок. Ретки се луѓето што уживаат во храна, а се витки, исто така ретко се среќава доилка која слабее, не велам дека нема, ама повеќето се дебелеат.

На Ula, Doroti28, kanella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Точно! Мајка ми се поправила повеќе кога доела него додека била бремена. А и јас приметив откако дојам стварно многу ми се јаде, посебно благо (facepalm)

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mene ne mi se jade neso posebno mnogu,poveke jadev vo bremenost...ok i poveke vreme imav neli ama zatoa posle podoj pola litro voda ko nisto pijam ako ne i povele....vo denot 3-4 flasi od 1.5 l voda pijam mislam od toa oslabev

На IRBBB и kostovaivana им се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Апсолутно точно! Јас со двете повеќе качувам за време на доење него во бременост. Се трудам да внимавам да не забегам многу и лавовски се борам. Леле луѓе еден апетит што имам, страшно... И тоа не за се, за благо. Се тресам ако не каснам :worried:

На DarkStormm и kostovaivana им се допаѓа ова.
  18. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    969
    6л. на ден?? Тоа е дефинитивно многу вода. При доење исто така мора да се внимава и на внесот на течности. Не треба да е малку ама ни многу. Ако сакаш прочитај си/консултирај се.

Со доењето се слабее, тоа е точно. Не мора да значи дека мора мајката после подој да има зголемен апетит, мене тоа ми доаѓа како изговор да си се опуштам, знам вака неколку случаи. После додека се свестат "оде воз у кукуруз". Со умерена и правилна исхрана се враќа старата килажа доста брзо, се разбира ако мајката во бременоста се има поправено во граници на нормалата. Е сега ако е после повеќе активна и сл. нормално е да продолжи да слабее.

На Mihaela123456 и Poppins им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Па не би рекла изговор...
    Поголем изговор е бременоста според мене, ама тогаш немав апетит. Сега имам таков апетит, што цела снага ми се тресе кога се воздржувам. Можеби е психичка состојба, но никогаш не сум се чувствувала вака.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.840
    Допаѓања:
    18.675
    Не велат, некој истражил и докажал. Ако јадеш салати здрава храна и огреничиш внес на калории и те како ке ослабеш. Ако гнетеш 1200 калории пет пати дневно ни доење и вежбање нема да те ослабнат.

На DarkStormm, Pacient srna, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.