Јас давав, т.е. му даваа кога сум излезена. Кафе свадба за било каква потреба, маж ми мајка свекрва кој и да го чуваше. Потоа правев каши со молзено ориз гриз итн.
Досега еднаш бев на свадба, еднаш излезена. Залихи правам на тоа што ми е вишок, не форсирам. Би го употребила ако сум излезена, не сум во можност да дојам или понатаму во каши. Кај мене уште не е воспоставена лактацијата, па речиси секое сабајле се измолзувам. Ако треба да излегувам, го оставам во обичниот фрижидер, ако не, замрзнувам.
фала ти ја најдов веднаш групата на фб - и јас не сум во мкд само сакам да и помогнам на една пријателка што се породи неодмна многу тешко со царски рез и сега има проблем да воспостави лактација. Ама најдобро е сметам да може некој на лице место да отиде види да и помогне и да следи.. И пренесов за Јасна да ја побара
Izvinete loso go postaviv prasanjeto...mislev koga se mama i bebe doma zaedno. Mene na ispis mi pisaa vo remedika da davam dohrana molzeno ni togas ne razbrav niti zosto niti koga toa da go davam ako bebe cica sekako i ne go pravev i mi ostana nejasen moment kako i zosto ako cica na 3 casa dohrana plus so molzeno....ili bese rabotav da se prodadat pumpa cucla sise na medela
Да не ти имаат кажано во смислам дека нема сила да влечи, ако е гладно и после доење, да даваш со шише за полесно демек. Мене ми кажаа да давам ад како дохрана дека многу мал, не можи да цица демек нема сила. Глупости. Висеше по цел ден на гради и си го пиеше потребното. Градите преполни, да давам ад, нема логика. Можно е и реклама за производите, ништо чудно.
Mene mi spricase i uste mi sprica mleko, vo bolnica nejkea da mi dadat vtoro sise za molzenje po edno na doilka im bilo predvideno rekoa. A sovetot bese kupi medela calma cucla...na bebe mu bese potesko od taa da vlece nego od cickata moja
Бебе се буди првите две недели само, штом ќе се види дека ја вратио родилната кг нема потреба.Твоето е големо немој да го будиш.Туку како го учиш да спие?Моето на 30мин до 1ч станува и навечер доењето повеќе не ми е задоволство туку нервозно.
Дома се дава дохрана ако мајката нема доволно млеко, па додека се разработат каналите. И кај бебиња кои немаат сила да влечат се дава дохрана со шприц или со лактациски сет. Или додека има жолтица, сигурно знаеш ама не си допишала.
Мамички малово го дојам претежно на спална и така си заспива на цице, Ама ако го кренам да ждригне се буди. Како правите вие?
Мислам на иста возраст ни се бебињата, 2 месеци, така? Јас не го кревам да ждригне повеќе. Дури беше помал да, сега не.
Грчеви нема, гасови по некој пат вади без мака, ама знае на едно цицање и три пати да ждригне па да почне да ика и затоа го држам исправено, ама нема разлика пак на крај ика