Isto i mojata poveke saka da cica od desnata grada ako ja stavam na drugata edna minuta samo i vednas se trgnuva i gledam mlekoto mi e ponamaleno vo levata grada bidejki nejke da cica od taa.
Site bebinja povekje desnata ja sakaat hahah izgleda pozgodno im e lezenjeto na taa strana... pa i mene mi e polesno da go drzam so taa
Не е несекојдневно бебињата да имаат фаворит града. Ако не сакате да ја намалите лактацијата во другата града нудете ја во полузаспана положба, или молзете. Кај нас пак, малку повеќе ја сака левата, ама реално од двете си цица. За соор. Имам пишувано, особено и Мариз кога имаше проблем. Беба кај мене нон стоп си има бело јазиче, ама онака по малце (не е баш соор) и и го чистам со кокосово масло на стерилна газа. Се уште така ја чистам еднаш неделно или еднаш на 10 дена. Градите одамна не ги мачкам, и раат сме со доење. Инаку мачкав кокосово масло, во соба за доење ми го препорача една членка, и ме препороди. И за мене и за бебе!
Dajte ljuge pomagajte dajde nekoj sovet jas vaka veke nemozam malata ima 13 ipol meseci i samo na cicka bara po cel den i cel vecer e na cicka duri zaradi toa zavrsivme i vo bolnica doktorkata mi rece deka treba da namalam so cickata i da pocne da jade se ama ajde koga nemozam da ja odviknam kako vcera vecer ja ostaviv 2 sati da place za cicka staviv i ljuta piperka no ne ne se otkazuva neznam sto da napravam dr
И син ми е скоро 8 месеци и цело време само од десна цица, а лева успевам само навечер во спиење да му ја подметнам. Инаку одлично па и повеќе од одлично напредува и сеуште цица како новороденче.
А зошто во болница сте завршиле? И мојава така правеше на таа возраст па и помина. Особено кога имаше некоја мака нон стоп беше на цицка.
Полудени!!! Обезбедувањето на дукањот и го зело бебето бидејки го доела во дуќан. Разбирам им пречело на клиентите..Но како може да го отргнат бебето од мајчина прегратка дур дои
Doktorkata mi rece deka zeludnikot i se ima nauceno samo na mleko ima problem so varenjeto na hranata znaci mi napomena deka mora da ja odbiam za da pocne da jade da nema problem pokasno so zeludnikot
@babyane18 и моево дете по цели денови виси на града. Повеќе се тегави отколку што цица. Нашите се тука некаде со возраста. Може го мачат запчиња и бара спас во цицањето, не му го скратувај тоа на детето. На секој оброк ми јаде по 4-5 лажици максимум и што ќе касне плус нешто суво со прсти (лепче, проја, грисинка, урда...). Другото е се цицање. А како што не пие ништо не мислам да му скратувам доење летово па и по препорака на сто доктори.
@babyane18 Да не е некоја фаза? Заби? @joy1 Безобразно! Ок, разбирам да ја предупреди културно, ама вакво варварско однесување на ништо не личи!!!
Пa веке е време зa тие зaпчињa пa не ми се верувa декa уште немa ни еден зaб тaa уште oд мaлa е тaкa нa цице сaмo исцрпенa сум немoжaм веке ствaрнo ниту цуцлa лaжливa дa фaти кoлку тoлку спaс зa мене мaлку зa јaдењетo дo пред некoе време ништo вo устa не стaвaше пa мoрaв дa јa кaзнувaм зa дa јaде пa сегa фaлa бoгу јaде кoлку тoлку aмa цицкaтa не јa oстaвa кaкo ќе се oдбиеме јaс незнaм
Не се секирај ќе и дојде само. Само биди трпелива и овозможи и цицање (љубов, утеха) колку сака. Овој период ќе ти фали некогаш... П.С: Знам дека понекогаш е мачно по цел ден да си врзан и ништо друго да не можеш да направиш, ама па и не мораш...Мене понекогаш ми се чини како животот да ми се сведе на доење, пресоблекување, готвење, хранење и дека секогаш ќе биде вака... Нема да биде. И бременоста ми изгледаше вечна, па сега на тој период се сеќавам како на краток филм. Издржи.
Neznam dali mu e tuka mesto na prasanjevo? No ete dosta vreme edno skoro vo septemvri kako ke napraj maloto kako ne cica a jas od levata grada kaj sto go doev maloto sega na odmor koga ja stisnav bradavicata mi potece nekoja kapka mleko ?normalno e ili da si se javam na ginekolog .....
Уф, и кај нас исто, 8 заби и како пиранче е. Ако изреагирам намерно ме гризе за да привлече внимание, градата ми е партал. Штом види гола кожа оди во поход
Majki, ne znam sto se slucuva ama jas kje poludam! Malava mi mnogu slabo cica. Te.kratko. Ete vcera cel den povlece nekolku pati i tolku. Ili pocnuva da se tegne, pa place. Ja spustam na grada, ja fati povlece, pusti, place, pa se diga nagore. Koga ja dignam pak place, pa se smiruva. Ne znam sto e problem. So mlekoto ne e, imam mleko. Ama ne e mozno da i e dovolno toa sto povlece! Eve nokva od 9-10 koga zaspa se razbudi vo 2. Ocekuvav povekje da pie, no ona samo malku i tolku. Posle se razbudi skoro vo 6 isto taka. Mnogu mnogu malku cicase i mi zaspa vo race. Nema sansi poluzaspana ili zaspana da cica, ela otvori i ustata koga uste povekje gi stisne. Pomagajte! Dali vaseto bebe imase ovakvi periodi? Mislev grcevi se, ama kako koga ne cica nisto ne se grci samo dodeka cica?:/ Sin mi koga bese malku postar od nea pocna vaka da mi pravi da nakraj skroz se otkaze od doenjeto. Se plasam i ne sakam pak da pominuvam niz istoto A najmnogu me nervira bidejjki ne znam sto e problem?? I mozno li e toa da i e dovolno? Of ovie bebinja kolku se zahtevni i doenjeto i se!