Јас па не пијам ништо, за второво се заборавам, за првото се правев, со списоци со reminders со се. Да земам и јас витамини додека дојам, не е на одмет. Јас откако се породив уште некој ден ги пијав Фемибион 2ка и толку. Сега само магнезиум и чат пат вит Ц. Ама ќе ги земам и pregnacare
Мајки како сте со доењето преку ден?дали е од жешкото, дали ја фаќа нервоза стварно не ми е јасно, ама мојава многу слабо цица преку ден. Ја зимам да ја надојам и само пет минутки цица, ама затоа навечер по 40 мин си влече од една па од друга, и почна да ми бара на два саата (преходно од легнување до сабајле цицаше два пати). Со сила не може, и вриска на цицката
Pred zeskoto si imase red na 3 saati tocno, sega pocesto otprilika na 2 ama generalno nema nekoj red. Kolkavo ti e bebe, mocka,polni peleni? Nekako 2 pati vo denot malku e. Probaj davaj i koga ja zaspivas taka podzaspana polesno moze ke fati
Околу 1000ка се. Јас од Зегин ги земав последно. Оо ја па не можам да ја тргнам од цицка. Таа големата дремка што и е од 12-15, 15:30 два пати станува за цицање. После ќе стане и на саат саат ипол цица. Дали не осеќа жешко дека сме цел ден под клима не знам ама се утрпува од цицање
Јас па во почеток не пиев ништо, имав едни ама се заборавав. Ниту доктор ми кажа дека треба. Сега дека поголема си земав на своја рака, и тоа дека мислев ми фалат витамини. Ама добро е да се земаат нема штета од нив, само корист.
2 пати во ноќта ми цицаше, околу 1 па околу 3ипол, во 7 станува. Ама последниве денови по 5-6 пати ме буди, а преку ден многу малку цица. Значи ја зимам ја ставам на града ама многу малку цица. Мислам дека навечер си надоместува за тоа што слабо цица дење. Три месеци е бебка, а пелените и се полни, си мочка, кака преку три дена. Морам да се редактирам: Сега проверив случајно, во скок сме, третиот. Ај веројатно за некој ден ќе смениме на подобро
Cim mocka ok e...moze i se smesalo den i nok za cicanje Da se dopolnam...mojata e skoro 4mes preku den na 2 saati ili pokratko,a navecer moze i cela nok da ja prespie taka da isto mu doaga za nea ama tebe te umoruva
Да пробаш да и' дадеш кога ќе задреми денски? Инаку за трет скок, мојов само додека го шетам низ соби цицаше во тој период. Само на обид да седнам пушташе сирена. Му здосади и тоа, ама траеше недела-две.
Сега приметив над десната дојка ми е како тврдо а на левата града нормално ми е меко,има ли некоја искуство зошто е тоа така? Ми е чудно
Мајки кои бебињата ви се на доење, бебето е 4 месеци, и си цица преку ден на саат и пол до 2 часа макс, навечер си сврзува сон до 6/7 часа. Вода пробав да и давам од шише, незнае да пие од шише, не го сака, се мршти, и излева водата од страните, неќе да чуе да се напие. Прашањето ми е поради превисоки температури и што им е мачно и цицањето некогаш преку ден, дали мора по малку вода да пијат? Знам дека мајчиното млеко е 90 посто вода ама сите постари околу мене ми зборат едно е мајчино млеко а друго е вода, демек водата ги чистела цревата и наслагите од млекото, абе сите памет солат од сите страни, јас си ја слушам педијатарот и само на доење сме си, дека вода не е задолжително и не е страшно штом не ја прифаќа сеуште, ама да слушнам искуства и од вас.
Истите муабети од сите ги слушам и јас, а верувам и сите тука. Јас никого не слушам од страна, слушам педијатар и стручни лица. Еве Наташа-доење со љубов што имаше објавено во врска со тоа.
Мајки, може има поназад ама навистина ми е итно и замолувам за помош. Имам многу јако воспаление на уво, ми препишаа антибиотик трицеф. Ама ми рекоа да не дојам, дали некоја знае кој антибиотик може да де зема а да се продолжи со доење?
Od vremeto na starite do sega mnogu e smeneto, t.e. naukata naucila novi raboti taka da batali gi....site nie sme rasteni so voda caj i sirok povoj od 3 tetri i sto uste ne pa sega ne se preporacuva toa....jas ni voda ni caj sum dala radi zesko. Ednas i dadov 2-3lazicki i toa edvaj gi ispi se gi plukase deka ne bese kakana 4 dena
Ние сме веќе 6 и пол месеци дури сега од скоро почнав вода да и давам,тоа дека кашички јадеме,па давам така по малку.И педијатарката ми кажа,без разлика што е топло нема потреба од вода доено бебе.