Мене секој ден стариве само ми се мешаат водичка водичка веќе аман.. незнам јас до сега не сум и давала само на доење е и не ни планирам..
Majki imav stresen period i mlekoto pocna da mi se namaluva. Dali moze nekako da zgolemam laktacija? Od denes pocnav i so cajot sa doilki...
Не можеш да процениш со измолзување, бебенце си цица онолку колку што му е доволно, ако си качува на килажа, полни пелени нема простор за паника и грижи, на тебе останува да одмараш, да се храниш и да пиеш течности.
@Annath @Alishan30 @Spidy @Kaetana можат да ти помогнат. Има многу антибиотици кои одат со доење. Молзење нема врска со количина на млеко. Како што кажала Ели, полни пелени, среќно бебе, напредување се знаци дека не е гладно.
Pa nemozam da recam deka vcera napolni peleni...Jas osekjav deka nemam mleko kako predhodno kupiv i caj no ne ocekuvav vaka naednas vo eden den da mi prekine. Osven toa vecerva i zelena bese pelenata zatoa i se isplasiv, a eve i vecerva se macime da zaspie...
Ставај го бебенцето почесто на града, пиј многу течности, одмарај и никако не се изгладнувај. Не се ослонувај на измолзеното млеко, тоа не е индикатор дека ти се намалува млекото.
Земи лактил капсули, пиј повеќе течности, јади убаво и одмарај. Можеш и да пробаш со power pumping методата да зголемиш лактација
Фала ви, докторите некако не го сфаќаат тоа и прво нешто што кажуваат е прекини доење... Не смееш... Навистина не е толку едноставно
Знам, ама безбеден е. На e-lactancia.org е обележан со зелено, што значи дека е дозволено да се користи при доење.
Добро се хидрирај, јогурт, чаеви, капсули лактил. И бебе почесто на града. Ајде мајка не се нервирај, можеш!!! Не е. При толку антибиотици кои одат со доење да ти кажат да прекинеш, ужас. Смее и парацетамол.
Во лакта микс чајот има и грчко семе во мешавината. Само грчко семе немам сретнато ама види или во билна аптека или во продавниците за здрава храна.