Јас се вакцинирав пред 2 дена со втора доза , супер поминав. Мала болка во рака вчера и малку омалаксано се почуствував. Се напив парацетамол и супер бев после тоа.
Zdravo , dali e vo red gradite da se tolku meki sto znaci toa nedovolno mleko .? Go dojam cica ama neznam dali imam dovolno premnogu meki gradi imam kazete iskustva
Од кога се породив ниту еднаш градите не ми се стврднаја цело време меки и така си остана А млеко си има доволно чим си пие и кога стискам прска
Ве читам што пишувате да се дои кога сака бебето и колку сака, ама јас не можам така. Ако го оставам по негово тој ќе си цица цело време, ќе поврне и пак ќе сака да цица. Вака ми правеше на почетокот додека не си фативме ред. Сега јас го контролирам до кога да цица и сама го тргам од града оти нема шанси тој да се тргне. Ако пак побара, значи уште е гладен, ама тоа ретко се случува, го научив веќе колку му е доволно.
Zdr devojki vaka se porodiv na 30 avgust dobiv kekicka ne mi dojde mlekoto tek posle 2 dena prvite dva dena i davame nan potoa na doenje celo vreme na 7 mi ja odnesov na prv pedijatar za 1 nedela naprednala 250 grama mi rekoa deka super napreduva da ne i davam vise dohrana moeto mleko ja hrani super no eve denes e cel den na cicka sega cel sat cicase edvaj zaspa sve kako gladna mi e gi stiskav dojkite sega tece no po malku mleko izgleda nemam dovolno mleko aj ve molam daj te mi sovet sto da pravam i sto da pijam za mlekoto
Рано е мама, многу е мало. На почеток висат сите на цицка зошо не им е цицањето само за хранење него и за утеха, гушкање, близина со мамичка. Практикувај почесто, барем 2-3 пати во денот по 20-30 минути контакт кожа на кожа. Тоа помага многу да се поврзете и да се чувствува бебе сигурно и секако за мама да има млекце ќе ти се среди лактацијата не се секирај
Ааа рано било мами. Јас ако ти кажам дека на почеток абе имаше периоди во денот кога сакаше на секој час да цица мислев дека ќе спобудалам... неможев ни раат да се искапам.. Цицање, повраќање само... Е до пред 3,4 дена Сега како да имам друго бебе. А за 2 дена прави 3 месеци. Сега на 3часа бара. И давам порано не иди во обзир, ме турка, бега од цицка Сега е веќе голема, се заигрува
Да, да, одржуваме контакт, си лежи на града, само го тргам да не влече кога е најаден оти знае и да почне да се дави. Млекце има за извоз сега за сега. Голема мома била таа, си воспоставила ред. Овој не на 1 час, на 5 минути бара некојпат. И млекото и душата ми ја цица.
Бебе 9 м не сака да цица, само гриза, само што му излегоа горните кецови и двојки, ни адаптирано не сака, само со сила и тоа го повраќа, сок и вода пие и нормално јаде. Што да правам во врска со млекото?
Ми треба совет.. Бебче ми е една недела, почнав со доење и дохрана паралелно зашто мислев дека немам млеко.. Ама бев упорна, барем 4 пати во денот му давав да цица. Вчера бевме на педијатар, докторката ме провери вели дека имам млеко доволно, да престанам со вештачко. И ајде ја послушав.. Ама, гладно е, цело време со главата и устичката мрда и бара да цица.. Дури и кога цица, допира, како да се лути и бара на друго место да цица. Влече, ама најверојатно нема доволно, не можам да проценам. Има ли некоја со слично искуство?
Ako sakas da dois stom ti se cini deka bara stavaj go na cicka nema sto drugo. Mleko imas i so bebe na cicka uste.poveke ke imas. Ne znam od kakvo sise si mu davala ama moze od toa polesno mu tecelo. Rano e uste vi treba vreme da se naviknete. Ako bebeto polni peleni t.e. za taa vozrast kaka na 3-4 saati ne e gladno. Glasno bebe place ne se vrti samo levo desno
Zdravo. Malata ima tri nedeli kombinirame doenje so ad. Kaka samo ednas vo denot a na pocetokot ednas vo dva dena a si mocka cesto. Dali ima mesto za panika?