Помина мила .Во болница ќе сум подолго.Денес успеав да се одмолзам иако не сум јадена повеќе од 48 ч.Многу се израдував ама ова е млеко после целосна и морам да се одмолзувам.Бебчето ми беше на посета и не смеам да го доам.Се надевам дека ќе успеам да доам.Наташа ми е голема подршка.
Ајде мами, ќе бидеш добро. Само побрзо и полесно да поминува. Чим си со Нате, немаш гајле, сигурна сум дека ќе си се доите после домче. Гушкам
Дали после вакцина бебе одбива да цица цица ама малку и се успива Денес втор ден од вакцина на 2 месеци.
Во бременоста можи да има само колострум, некоја капка. Ако мислиш на тоа. Млекото доаѓа нормално, после породување.
По колку цицаат вашите бебиња на еден месец? Бебе мое станува на 3-4 саата, цица 5-7 минути и заспива. Пробувам на секој начин да продолжи ама нема шанси. Преку ден цица по повеќе време и затоа си мислам цело време гладно е.
Во текот на ноќта исто како твоето. Цицаше брзо и си продолжуваше со спиење. Во текот на денот цело време скоро на цицка беше. Малце цицај, спиј, па пак исто. Можам да кажам кога не беше на гради, помалце време е хаха.. Ако напредува, полни пелени, не е гладно. Некогаш и не цица, така си стои на гради. Си сака топлина, блискост. Си ја сака мама
Dobro utro majki Maloto na 20 pravi 3 meseci na doenje e no mnogu mi plache denovive bara da cica na saat vreme pa se mislam da ne mi e slabo mlekoto. 7500 e polni peleni. A i se odmolzuvam znachi imam mleko. Sovet ve molam.
Слабо/јако млеко нема или имаш или немаш, не се секирај може во скок да е, може стомачето го мачи. Мало е уште може си бара само мамичка да е до него. Ние сме 5м па преку ден може и на 15мин ако е кенкава да и нудам града. Јас искрено секогаш кога почнува да ми кенка, да плаче ја ставам на града и да не јаде се смирува, си бараат топлина мали се уште. Плус тоа на килажа ти е одлично бебето, а и штом си полни пелени уживај и гушкај си детето некаа цица, нека порасне