Може не е прашањето за тука ама пак е поврзано со доење. Што користите против потење и непријатна миризба а да не му штети на бебето. Користам кристален камен одамна ама сега никаков ефект нема. Башка и од Лакта микс мислам дека дополнително се појачува миризба
Лелеле иста сум, а малку испотам одма мирисам како да не сум се бајнала 1 година. Ваков проблем не сум имала никогаш, дури страм ми е да испаднам некаде се плашам да не испотам. По два-три пати се туширам дневно и џабе е се и јас барам спас ако има некој предлог нешто нека каже, ова е грозно дури веќе и мене ми смета
Има еден од алое вера на фармаси, се мислам да земам , дали е дозволен да се употребува алое вера додека се дои?
Isto sto i prethodno dove dezodorans. Bebe ne oseka miris t.e. ne gi percepira na pocetokot osven toj na mlekoto taka da niv ne im smeta. Site se potipe strasno po poragaj ama za mesec dva ke se stabilizirate
Бебето сигурно ти е малецко . Јас си смрдкав на почетокот после се среди нормално е. Едвај чекав да се избањам се плашев да ми се доближи некој да не го изтрауматизирам Кај мене времето беше спас Не се секирај се поминува ќе се смееш после вака.
Сода бикарбона мене ме спаси, после туширање триев на пазувите и миризбата ја нема до наредно туширање. А потењето џабе, ништо не го запира Јас додека беше малечко бебенецето не користев козметика со јак мирис, дезодоранси, парфеми итн. Сега неодамна почнав, ќе полни година за 1 месец.
Мене од 3 месец кога направи малава почна премногуда ми паѓа. Почнав со Алпецин шампон да се мијам еве скоро месец и пол и веќе малку ми се намали. Дали од шампонот или како ќе поминува време ќе намалува незнам, ќе видиме.
Исто и мене, знам дека е процес и е нормално но сепак да земам нешто, премногу ми паѓа.. Ќе си земам и ќе си чекам да почне да се намалува, додуша кај секого различно е тоа.
Јас овој шампон го зедов по препорака од мои другарки многу беа задоволни , и вистина мислам дека помага. Мене сеуште ми паѓа, ама не како на почеток по цела рака тутки низ цела куќа влакна.. хаос
Исто и јас не користам козметика со јаки мириси и сега ако сменам мислам дека ќе е проблем а реално не се трпи веќе ова. Колку и да се туширам исто е. Баш ќе пробам со сода бикарбона
https://instagram.com/magnolia.glamour?utm_medium=copy_link Девојкава соработува со нив и тесоредимаре. Било која нека и пише на меил ќе ви врати и ќе ви даде совет што може да се користи во текот на доење и бременост. Иначе за продуктите што ги има во Белина јас имам користено малце скапички се али ептен се добри. Ве читам и дека мирисате, јас когасе породив и по 2 пати во ден се бањав од што мислев дека мирисам уствари врска си немало. Али на почеток е така малце е по оштар мирисот. Мене само ми помогна на Emotion дезодоранс знам дека во Веро го има.
Дали знаете колку пати на ден се препорачува пиење чај за доилки (Humana конкретно) и дали има ограничување колку време може да се конзумира?