Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Нас 3 и 4 скок вакви ни беа. Се друго беше поинтересно од цицање. Дури и во тивко и темно ќе си најдеше патент од блузата моја, или мене ќе ме чепкаше, само за да не цица. Ја доев само заспана. Помина околу 5 месеци кога направи

IRBBB likes this.
  2. Oneo

Oneo Популарен член

Леле исто ми прави и моево. Пробав таа раката што се чеша на очите да му ја држам ама ме пушта и се чеша пак.
    Ако е буден го сменувам на една на друга града, демек да фати на некоја ама скоро секогаш безуспешно. Само доење во сон ми успева. Заспан дури е му нудам, отвара уста и така цица, буден беснило како да го фаќа.
    Цица на 4-5 сати и се само во сон. А се гледа и по килажата дека помалце цица, помалце напредува.
    А градите ми се преполни, пукнав со молзење :whew:
    Како и се останато, утеха е период е ќе помини :D

Ava.84 and IRBBB like this.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Пошто се доиме легнати, едното раче му го ставам под мене, другото пробувам да го држам, ама џабе, обавезно едно ќе измолкни за да се трие. А нема ништо на очињата да речам да го дразни. Чудни бебиња наши :sun:
    Ноќе дури спие да бидам искрена и јас спијам :bandit: ама додека легнам, го нудам, така успевам некогаш, некогаш нема ни да фати, некогаш ќе поцица ко ради реда некоја голтка и толку.
    За килажата таман си се двајцата со Мартин, дури и отпојќе, не можам в раце да го држам, скапав.
    А со молзењето ми се чини од ко е роден туку ја молкнам таа пумпата наваму-натаму, најискористена работа ми е таа од сѐ шо купив.
    Има ли крај? :^)
    Ќе помини овој, ќе дојде друг период за поминување и така.. :D

3ти скок умрев, само в раце со шетање цицаше, се шетав низ дома, тој ко мајмун обесен на цицка кај мене. :drunk:
    4ти веќе почна сѐ да го интересира шо викаш, а 5ти еве вака. Повеќе пати јас јадам отколку тој шо цица.
    Па немој некое праменче коса да ми лета, одма играчка му е и испревозбуден вика 'иииииих' :rock:

Oneo, Ava.84 and Lovebug01 like this.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Како да препознаам затнато носе? Дише со затворено усте.

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ke hrci...stom mu e zatvoren ustata znaci na nos si dise

6. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Мајка господ здравје да ти даде. Сода бикарбона закон :clap:

kanella likes this.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Исти сме и ние легнати се доиме и само во темно. Мислев и дење во сон да го доиш, така помирни се демек.
    Најмногу ме нервира дури да заспие убаво а цица, едната нога крената горе а со другата ме удира по стомак. Оваа фаза најмногу чекам да заврши, да се доиме нормално дека готово почна да ме нервира :swear:
    Баш на Наташа и пишав за молзењето дали има крај, ми одговори можи до 8м. да се среди а можи и до крај на доење да е така. Ако е до крај ќе пукнам готово, скапав молзење со пумпата. Сега и ми е страв да не фатам пак мастит и само празнам да не се преполнуваат :whew:

IRBBB likes this.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@Oneo дење во дремка од 30-40 минути, не се осудувам да правам егзибиции. :D
    Само за првата дремка ми успева, оти почна по саат и пол да ја спие неа.

И јас си јадам ќотек, или клоци ми мава или ме куби за коса или ме штипи. Обожава да ме штипи за брадавката на слободната града. ;(

Wait, what?! :o (facepalm) (lalala)

kostovaivana and Oneo like this.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Да да, одмолзување може ќе ви биде потребно сѐ додека не престанете да доите. Јас имав почетен мастит со дигање температура кога тргнав на работа, малата имаше 10 месеци, па ми дојде памет и почнав со пумпата да одам на работа.

IRBBB and Oneo like this.
  10. scorpias

scorpias Популарен член

Вака шо ве читам за доењето ние сме супер значи. Ништо од тоа нема. До ден денешен од почеток си цицаме се исто и било каде, не сум имала проблем. Се доиме легнати најчесто и ние.

11. Oneo

Oneo Популарен член

Семејно насилство доживуваме ние :devil:
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--761056094.jpeg

Да да, во Q i A прашања што се поставуваат секој понеделник мислам беше, го објави одговорот. Па заборавив скрин да направам. И јас се чудев како можи толку долго. Да имав близнаци ќе ги доев само на олку млеко.

IRBBB likes this.
  12. Pacient srna

Neli kolku poise molzis poise bi trebalo da se pravi. Znam imase mastit inace ke ti recev vidi ne molzi den dva da nauci teloto deka ne treba toa. Jas prvite 2-2.5 mes molzev posle svesno terav so kamen gradi dur se izdrzuvase za da samo si se namali....sreka valjda sum imala seuste bez mastit da sum

Oneo likes this.
  13. Oneo

Oneo Популарен член

Да и јас така имам читано, ама еве не можам никако да прекинам со молзење. Ако ги оставам така огромни се и јаки. Молзам колку да олеснат ама како што се огромни, дури на 60мл олеснува.
    Треба да си најдам уште едно бебе да го дојам, секако има млеко.
    Среќа си имала огромна. Многу тешко ја поминав ноќта со мастит :whew:

IRBBB and Pacient srna like this.
  14. Pacient srna

Abe pisi im na fb za doniranje znaes deka ima taka?
    Ke ja tagnam @MilaSs12 ko sto pamtam i taa pisuvase deka dolgo molzela moze ke ima nekoj sovet plus

MilaSs12 and Oneo like this.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас молзев со месеци. Наутро едната ја празнеше другата балон. Имав млеко и млеко. Вадев над 100 150 од едно молзење.
    Донирај мајка, има бебиња на кои им е прекупотребно мајчино млеко а мајките немаат.
    Фала што ме означи. :hug:

Pacient srna and Oneo like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ги гледав и јас сликите, исти сме. :D

Да, ама молзам само кога е неопходно, градите или неиспразнетата града е тешка, цврста, болна, полна со грутки. На почеток и јас пододмолзував 30-40мл колку да ми олесни, ама сега морам убаво да ја испразнам со 100тина мл, инаку за 15 мин пак е преполна.

Oneo likes this.
  17. Gordana33

Gordana33 Нов член

За ќерками има 2 ипол години матичниот лекар ми препорача млеко од доенка поради некаков недостаток на исхрана кај ќерками.
    Може ли помош?

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Има една страница на фб да прашаш анонимно.
    https://www.facebook.com/Human-Milk-4-Human-Babies-North-Macedonia-106095561844391/

19. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Мајки помош, малата ми е 8 месеци, од вчера цел ден одбива да цица, ама воопшто не цица ни во темно, ни заспана, ни легната станата никако.... градиве ке ми експлодораат, се измолзувам ама мисла ми е за неа зошто така протестира:|

20. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Здраво. Бебето е 10 дена, цица и го пррихранувам.. Дали на некоја мајка и се случило на женско бебе да му набрекнат дојките и да има слузав исцедок од вагината. Педијатарот на контрола рече дека е нормално поради моите хормони од мајчиното млеко
    Искуства слични...?