Се јадам од сам почеток.Пробав и без тоа и со тоа грчевите не поминаа.Така да јадам се.Само со кафе не претерувам.
Од почеток јадам се, немал проблем никогаш. Немаше грчеви. Педијатар ми кажа ако забележиш дека после некое јадење има проблем, тогаш да го избегнуваш тоа јадење.
Ќе почнам едно по едно се да внесувам во исхраната,јас премногу пазам што јадам а бебка е веќе потпораснанка 3+ е
Леќа јадам од старт ама портокалова бидејќи таа е ок не прави проблем, а грашок пробав пред некој ден ама како гарнир малку. Ние сме 3+++. Планирам постепено да внесувам, на пример во неделата по едно јадење што би можело да направи проблем па да видам како ќе биде.
Мајки поздрав. Се префрлам од тема бебе и ке се дружиме почесто. Јас сум природно породена пред три дена,бебе почна одма да цица и фала богу денес сме вејќе дома само на цицање без дохрана. Немам искуство прво бебе но еве спие мирно,три пати полни пелени не плаче си викам ке биде успешно доењево на што многу се радувам. Исто градиве ми станаа денес многу тешки и болни не ме исцицува и дури ми станаа еве болни и цврсти на места. Се одмолзував со масажа тече доста млеко и ми се смири малце болката. Ги масирам и се мачкам со ланолин на медела. Дајте ми совет за рачна пумпа каква да земам или електрична, споделете ми некое ваше искуство за почетните денови во доењето... Ви благодарам. Да имаме сите успешни приказни и да ни се здрави и живи бебушите
Да е живо и здраво бебето Јас имам рачна на Чико и многу сум задоволна. Брзо оди многу молзењето. Имам и електрична ама со рачна полесно ми е.
Mamicki sinot mnogu slabo mi cica stanuva zbor za mrzlivost taka da se dohranuvame so ad od siseto si cica redovno no od gradata mnogu tesko ni ode se odmolzuvam no sakam i uspesno da go dojdam ve molam za sovet